Thursday, November 5, 2009

:Oh Imran Ajmain:

Pada satu tengahari, seorang staff yang sangat suka curi tulang sedang asyik menge'surf' internet dengan jayanya [waktu rehat oke, waktu rehat. Please take note] 

Sedang beliau sedang asyik melayan Bukumuka, beliau ternampak satu pos berbentuk soalan oleh penyanyi kegemaran tahap bawak ke mimpi [asal fikir dia je datang la mimpi malamnya] beliau mengajukan soalan 3 patah perkataan yakni :


so, dengan muka yang agak tak malu, beliau membalas pos tersebut dengan perkataan seperti tertera:

sungguh tak malu beliau kan?


Selepas beberapa ketika beliau mengepos kenyataan tak malu itu, Imran Ajmain mengepos perkara seperti dibawah :

hoh! apakah benar kenyataan ini


beliau hampir terdesak tersedak!

Maka dengan penuh keterujaan, beliau terus meng'sms' perkara yang tertera kat gambar diatas.

Dah sms, beliau dengan penuh keterujaan sekali lagi mengepos :

Isk isk isk..sungguh beliau tak pandai menyembunyikan perasaan teruja tersebut. Gegeh.

Sejurus selepas itu, Nokia XpressMusic 5800 beliau [ini apa hal pluak] mendendangkan lagu yang tak berapa best tanda ada orang sedang menunggu di talian yang lagi satu untuk dijawab sambil berperasaan 'Angkat la sayang sengal'
Ini tak lain dan tak bukan mesti en alan@debab call nak ambil report semasa tentang keadaan beliau di ofis - overprotective encik nih. [eh eh, panjang umo, dia call la. Jap nak jawab call dulu:P (1.46am)]

Oke, sambung balik.
Beliau mengambil hp dan..
Uik?


+658 *******??
Ini no Singapore ni.

'Takkan la Imran Ajmain kot. So soon.' [sempat lagi perasan Imran Ajmain nak call dia]

Penuh tanda soal.

So, tanpa melanjutkan masa, beliau terus mengangkat call tersebut.

Beliau : Hello
Caller : Assalamualaikum
Baliau : Waalaikumsalam
Caller : Shafina?
Beliau : Ya saya
Caller : Imran disini
Beliau : [Terkejut tahap nuklear] Imran Ajmain?!!
Caller : Ye saya
Beliau : Betul ke ni?
Caller : Iye, betul..

..and the conversation goes on..[tak payah tulis lebih-lebih. Biarlah menjadi rahsia beliau dan IA. Ceh. Rahsia la sangat]

Selepas beberapa minit bercakap di talian..dengan penuh keterujaan dan dalam keadaan hampir pengsan@unbelievable feeling, beliau mengepos :


-.-"

Beliau yang masih pening-pening lalat sebab terkejut penyanyi kegemaran tahap bawak ke mimpi beliau menelefon terus ingin berkongsi perasaan beliau dengan peminat-peminat yang lain :


Boleh tak sesiapa tumbuk muka beliau? Ngada-ngada betul.

6 minit kemudian, Imran Ajmain membalas :

Huaaaaa!!
IMRAN AJMAIN mention nama beliau dalam fanpage dia! Keterujaan berterusan!

Dan secara otomatik, jari beliau bergerak sendiri ke keyboard laptop dan menaip. Hasilnya :


Tahniah kerana berjaya menghabiskan bacaan ada entri kali ini. Sila award diri sendiri. Kalau tak faham, sila ulang baca semula. Sekian, terima kasih.


Sungguh. saya betul-betul tak percaya yang dia call. Dalam banyak-banyak artis yang saya 'register' jadi peminat, hanya Imran Ajmain yang kerap pos berita terkini pasal aktiviti dia kat Facebook. Selalu berinteraksi dengan peminat. Sangat bagus. Saya suka.

Sebelum ni saya cuma dengar lagu dia tanpa ada niat nak beli album memandangkan saya ni hanyalah peminat jauh dia yang saya rasa tak ada kepentingan pun untuk dia. Tapi selepas dia call, saya rasa saya perlu beli album dia dan support dia. He make an effort. Walaupun panggilan tersebut adalah berdasarkan perjanjian dengan telco, tapi saya rasa bertuah. Sangat bertuah.

Nota kaki : Cerita ni simple je. Tapi saja nak exaggerate ayat buat orang tertanya-tanya. Ngeh. Thanks for reading!



7 comments:

  1. hai..
    shafina right?? nama u almost sama dengan nama i.. well actually thats not the point..

    i love this entry very much..! its remind me how i was reacting when ur so call 'penyanyi kegemaran tahap bawak ke mimpi' called me for the first time (owhh, i am one of the 100 too.. :))

    maybe u can visit my blog (http://bettythehoipolloi.blogspot.com) so dat we can share our excitedness with this person ok..?

    have a nice day!

    ReplyDelete
  2. hahahhaha...:))

    siapa pengguna Maxis..
    sila taip begini:

    SMS*131*44444* DAN TEKAN CALL/SEND

    Saya akan call 100 nomobor pertama taon depan...

    wakakakka...

    Fen : teruja tahap gaban...kalau den call leh pengsan tak...=))

    ReplyDelete
  3. bettythehoipolloi : thanks for reading:D on my way!

    Ojin : wahaha..nak jugak dia:P kalo ojin call, tepon tgh berdering baru sy dh jatuh pensan..uhuk~

    ReplyDelete
  4. salam..
    hye kak shafina..
    saya tumpang lalu ye..
    dpt link in fanpage imran..:)
    and i cant resist to comment..

    bestnye dapat cakap ngan imran dlm fon :DDDD
    sy buat jugak..tp tak dapat..mybe i'm the 101st person kot..hehe

    he's such a nice guy kan??
    saya pon minat dia sampai tahap bawak ke mimpi..
    pstu bangun je senyum sorang2 :)

    saya pon ada reaction cam akak kalau jmpa imran..
    siap lompat2 ag..ahaha..(lompat2 blkg imran la..)

    feel free to visit my blog..ade 1,2 posts abt him too..hehe..
    die hard fan imran jugak,
    manal :D

    ReplyDelete
  5. @487828688190528562.0
    akak pun macam tak percaya dia call dik..rasa macam nak ulang2 lagi saat tu :P

    ReplyDelete
  6. penat baca.. nak ice blanded satu.. hish! xjeles HAHAHA

    ReplyDelete
  7. @KyêrulL
    tapi bunyik macam jeles hahah sabo je la :P

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected