Tuesday, December 29, 2009

Creative Business Card Design Inspiration | Logo Design Blog



Semalam dok tengah boring-boringan, ai ada la termasuk ke dalam ini website..sangat la menarik. sebab ai memang suka design-design ni..hee~


So, let's cekidaut! [penggunaan bahasa dah semakin teruk. lebih baik kau ubah sebelum berkahwin, nanti efek kat anak] - pergh. nasihat kat diri sendiri yang tak boleh belah..hoho


Oke, sudah mencaci diri sendiri.


Dibawah, saya letak beberapa design kad perniagaan yang dicilok dari laman web tersebut..



Japanese punya kad perniagaan. sopan kan?


Ini tak tahu la macam mana nak masukkan dalam wallet.


Siap bagi benih. Mesti tokey gandum ni.


Sesuai kalau bagi kat ahli-ahli pisau cukur.
Kalau ai spesis ni, tobat terasa weh.

Saturday, December 26, 2009

:Tersedar:





Tadi saya dah tidur. Tapi dalam tempoh waktu tu, saya tersedar dan tak dapat buka mata.


Tapi...








..saya dapat rasa saya masih berada di atas katil bilik 242 Hotel Seri Malaysia dan saya dapat rasa kehadiran Santhy dan Seha. Perasaan itu sangat kuat. Saya menangis.


Saya rindu Seri Malaysia Bagan Lalang, Sepang. Saya rindu Kursus Asas SKS. Saya rindu kawan-kawan PKA saya :'(


Saya rindu 9 hari itu. I wish I could turn back time and freeze those moment as I wish :'(





Seha & Santhy, I miss you gals so much!


I miss you room 242:'(


Saya nak ulang balik saat ini!


Walaupun budak-budak lelaki kecoh-kecoh dan nakal-nakal, tapi diorang tak pernah ganggu kami waktu kat bilik walaupun Blok D hanya dua bilik sahaja dihuni oleh peserta wanita. Bilik 241 & 242. Bilik 241 bilik Syira & Siti.


P/s - Abaikan gangguan berbentuk panggilan palsu ke bilik cari Tok Penghulu setiap kali kami masuk ke bilik lepas habis aktiviti.


Thursday, December 10, 2009

Hai!

Hai hai!!
Sehat suma?
Lama siut tak hapdet blog ni.


Rasa bersalah saya berkurangan setelah mempadet belog ini. Yeah!!


Sekarang saya kat Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang, Sepang, Selangor kerana menghadiri kursus yang dianjurkan oleh Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan. Sangat la mem'best'kan. Kata urusetia, sessi kali ini adalah sessi bertuah sebab buat kat hotel [tu pun komplen itu ini, itu tak kena ini tak kena. tak reti bersyukur sungguh kau ni Cik Fina]. Kalau sessi sebelum ni buat kat Kem Kuala Kubu Baru, Selangor dan sessi kedua diadakan di Akademi Bomba, Wakaf Tapai, Kuala Terengganu. Kerusus mereka sangat menerukkan. Ada yang kena ragging, kena bangun pukul 2 3 pagi. Sampai tido pun tak tanggal stokin sebab encik-encik Bomba akan kejutkan tak tentu masa. Tak tentu hala kan mereka?
Waktu saya sedang mempadet blog ini, saya sedang menunggu rakan-rakan PKA yang lain untuk masuk ke dewan. Malam ini adalah malam ke 5 kami di sini. Okeh, more update to come.

Daa!


P/s - Lengan saya sakit-sakit sekarang sebab tadi main polo air kat pool petang tadi. [Polo air la sangat kau!]



Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected