Sunday, June 27, 2010

Gatal b*j*k, horny, sangap..apa sudah jadi ni.

Warning. Ini bukan saja – saja di pos sebab nak tarik trafik ke apa. Ini cerita betul. Kalau rasa tersinggung, sila berlalu dari sini. Terima kasih.

Gila punya tajuk. Tapi itulah kenyataannya..

Gini kisahnya..Ada satu malam tu, saya rasa mengantuk. Tapi masih degil nak online. Macam bosan pun ada jugak. Bila dah bosan tu mata terasa nak tido awal..lepas blogwalking dua tiga blog, balas kunjungan org yg drop by kat shoutbox, komen blog kawan-kawan lebih kurang, dan buka Facebook sekejap walaupun takde hati nak buka.
Browse dekat Feed, terjumpa statement yang SANGAT SANGAT SANGAT memeranjatkan oleh kawan saya.

manusiajahat
Lepas saya login masuk akaun dia..
Klik kalau tak cayaStriaght Face

Ya Allah! Biar betul budak ni?! Apa kes ni?? Mata yang ala-ala mengantuk time tu terus jadi sugar bugar. Dua tiga kali saya ulang-ulang baca post status dia.
Eh..kejap kejap..
.
.
.
Tapi kan..

..berdasarkan akhiran ‘neh’ kat belakang ayat dia tu saya dah tau bukan kawan saya yang tulis benda ni sebab setahu saya kawan saya tak pernah lansung menggunakan perkataan tu.
Maka tahulah saya yang bukan dia yang tulis. Terus call dia bertanyakan hal ni. Dia yang tak online pada malam tu terkejut dan gelabah takut kawan-kawan yang lain baca status tu. Gila weh, apa hal pulak nak letak status sangap, horny, gatal itu ini segala. Dia minta saya tolong remove status tu. Saya dapatkan email and password dia dan berita gembira, password belum ditukar oleh manusia kurang ajar tu. Terus saya tukar password FB dia dan buatkan email baru untuk dia.

Kawan saya ni kesian pun ada jugak. Jadi mangsa stalker internet. Semua chat dia kat dalam YM dan setiap aktiviti kawan saya kat internet di stalk. Oleh kawan dia sendiri! Manusia biadap. Nak katakan dia cemburu, what’s the point? Kawan saya ni bukannya girlfriend si kurang ajar tu pun. Just kawan baik kat dalam internet dan diorang pun pernah jumpa.
Dan saya pun difahamkan si kurang ajar tu pun dah ada kekasih. Untuk apa pulak nak cemburukan kawan saya ni sampai ke tahap stalk setiap aktiviti dia kat internet kan? Ini sudah lebih. Setiap komunikasi di YM dapat di trace budak kurang ajar tu. Hal - hal yang diadu oleh kawan saya kat YM pun budak kurang ajar tu dapat tau. Terus ugut kawan saya ni jangan cuba mengadu kat orang lain.

Sekarang saya tak tahu macam mana perkembangan dia. Dia pun dah jarang online dah sekarang. Takut kena stalk lagi kot.

P/s – Hati – hati.

24 comments:

  1. @Sharinginfoz
    macam - macam perangai manusia. khianat kawan sendiri. dah tu sesaja nak aibkan kawan. tunggulah masa dia pulak.

    ReplyDelete
  2. salam fina

    owh kesiannya ngan member tu, nasib baiklah fina perasan status dia time tu, klu tak maunya maruah tercemar dek perbutan org keji2 tu semua. peringatan jugak untuk diri sendiri agar lebih berhati2.


    oh ye btw dh basuh kaki sblm dtg sini..ehehe :)

    ReplyDelete
  3. tak pasal2 menjatuhkan maruah orang lain..

    ReplyDelete
  4. @♥cutebabygirl♥
    memang kurang ajar gila. dia lupa kot 'sapa' dok pandang dia dari atas..

    ReplyDelete
  5. @yanmie
    itulah kak, nasib baik sangat dalam ngantuk2 pun degil nak buka fb, ada sebab rupanya..

    ReplyDelete
  6. @cikgu isza
    itulah..biadap betul. ada masalah otak gamaknya

    ReplyDelete
  7. password tu kena jaga elok-elok beb. kalau guna fesbuk kat PC awam atau PC kawan sekalipun, jangan sesekali savekan password. Makesure lepas guna, kasi logout terus. Selalu pompuan senang kena naya.

    ReplyDelete
  8. wow..
    tkut nye..
    tp tu la.facebook ni open sgt..
    snang gle kne hack..
    so, ati2 la ye sume..

    ReplyDelete
  9. bahanya stalker macam tu..psiko kot stalker tu huhu

    ReplyDelete
  10. @rhapsody LiN
    setan mana ntah yang rasuk dia ni agaknya..sampai hati dia buat camtu kat kawan sendiri.

    ReplyDelete
  11. @Sylarius
    the thing is dia guna laptop sendiri n budak kurang hajar tu tak pernah pun pegang laptop dia..

    ReplyDelete
  12. @zt-zati
    hmm..komen awak ni membuatkan saya terfikir nak buat satu entri berkenaan perkara ni..thanks dropping by :)

    ReplyDelete
  13. anything can happen on the Internet =P

    ReplyDelete
  14. macam2 ada.. buat macam tu dapat apa.. tak da hasil pun..
    berhati2la ketika online wahai kawan2 smua..

    ReplyDelete
  15. @zati
    memang psiko. psychopath yang sedang sakit tenat.

    ReplyDelete
  16. @kenwooi
    couldn't agree more. better be careful.

    ReplyDelete
  17. @timhar
    sama - sama la kita beringat..

    ReplyDelete
  18. wah bahaya ar..kena letak password yang susah punya..

    ReplyDelete
  19. @Fitrihadi.com
    tu lah..nanti saya buat pos susulan pasal ni. insyaallah..

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected