Sunday, January 31, 2010

Spread the STUPIDITY

Why the SUN lighten our hairs, but darkens our skin?


Why can't women put on their mascara with their mouth closed?


Why don't you ever see the headline 'Psychic Wins Lottery'?


Why is 'abbreviated' is such a long word?


Why is it that doctors call what they do 'practice'?


Why is lemon juice made with artificial flavor, and dishwashing liquid made with real lemons?


Why the man who invests all your money is call a broker?


Why is the time of day with the slowest traffic called 'rush hour'?


Why isn't there mouse-flavored cat food?


You know that indestructible black box that is used on airplanes? Why don't they made the whole plane out of that stuff?


Why are they called APARTments when they are all stuck together?


If con is the opposite of pro, is Congress the opposite of progress?


Dapat dari email..so, kepada sesiapa yang membaca,





SPREAD THE STUPIDITY..



Saturday, January 30, 2010

Ustaz dicekup separuh bogel

Oh Malaysia..apa sudah jadi?


KOTA BHARU: Akibat tidak tahan godaan syaitan, seorang ustaz didakwa tergamak menggoda seorang gadis bawah umur dengan tayangan video lucah melalui komputer riba miliknya.


Rangsangan video lucah terbabit menyebabkan ‘kekasihnya’ itu berahi sebelum mereka meneruskan adegan ‘panas’ dalam sebuah kereta di tempat sunyi.


Namun, adegan asmara itu hanya mampu bertahan beberapa minit apabila pasangan terbabit dicekup sepasukan ahli Skim Rondaan Sukarela (SRS).


Pasangan itu dicekup berkhalwat dalam sebuah kereta Kancil di Lebuhraya Kota Bharu-Pasir Mas, Tendong, dekat sini, petang kelmarin, Dalam serbuan kira-kira jam 3 petang itu, ustaz berusia lingkungan 30-an serta tidak diketahui status perkahwinan itu dikatakan cuba melarikan diri sebaik menyedari kehadiran beberapa kereta di belakang kenderaannya.


Namun, tindakannya untuk meloloskan diri gagal apabila kenderaannya berjaya dihalang kenderaan dinaiki ahli SRS itu menyebabkan dia ditahan bersama pelajar perempuan berusia 16 tahun.


Paling mengejutkan, ketika serbuan, ustaz terbabit yang dipercayai mengajar di sebuah sekolah menengah agama di sebuah daerah di negeri ini dikatakan dalam keadaan separuh bogel manakala pasangannya pula dalam keadaan kain terlondeh ke paras kaki.


Difahamkan sebelum kejadian, ustaz itu dikatakan baru menjemput pelajar berkenaan dari sekolahnya di Tumpat sebelum dibawa bersiar-siar dan singgah di kawasan sunyi berhampiran rumah usang tidak bernombor di tepi lebuh raya itu.


Difahamkan, kawasan itu sering dijadikan ‘markas maksiat’ beberapa pasangan kekasih. Sebaik memperkenalkan diri sebagai ahli SRS, ustaz terbabit merayu supaya dilepaskan memandangkan dirinya seorang guru, namun tidak diendahkan, sebaliknya terus dibawa ke pejabat agama negeri bersama pasangannya.


Sementara itu, seorang ahli SRS berkata, sebelum tangkapan dilakukan, dia berada di rumah dan terdengar siren jentera bomba menyebabkannya bergegas mengejar kenderaan pasukan penyelamat itu.


Namun hasratnya untuk mengetahui kejadian lanjut terbantut apabila tidak dapat mengejar jentera bomba yang dipandu agak laju sebelum terpandang sebuah kereta jenis Kancil menghala masuk ke kawasan sunyi yang terletak berhampiran Kada Tanjung Puri itu.


“Saya menghampiri kawasan itu sebelum mendapati kenderaan terbabit berada dalam keadaan mencurigakan dan terus menghubungi rakan-rakan lain.


Menurutnya, sebaik dihampiri, mereka terkejut apabila mendapati, sepasang kekasih berada dalam keadaan memalukan apabila lelaki separuh bogel manakala gadis itu pula cuba menutup pahanya dengan komputer. “Pasangan itu kemudian dibawa ke Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JAHEAIK),” katanya.


Sementara itu, Ketua Penolong Pengarah Penguatkuasa JAHEAIK, Mohd Ab Aziz Mohd Noor, ketika dihubungi mengesahkan mengenai penahanan dilakukan SRS terhadap pasangan terbabit.


Bagaimanapun butiran lanjut identiti sebenar individu yang ditangkap dalam kejadian itu belum diketahui ldan siasatan lanjut akan dijalankan terhadap pasangan berkenaan.


P/s - 'Rezeki' ustaz tu kan..hambek.



Sumber : myMetro



Tuesday, January 26, 2010

Sehari di Pasir TENGKORAK

Haa..takut tak takut tak baca tajuk dia?



pantai pasir tengkorak


Heheh..Pentai Pasir Tengkorak adalah merupakan salah satu pantai tercantik yang terdapat di Langkawi dan menjadi tarikan setiap pelancong yang sememangnya mencari laut untuk menyantai. Sekian adanya.




Kelmarin [sepatutnya la, tp disebabkan malas update, hari ni baru rasa nak sambung balik. ngeh], 1.1.2010, saya bersama keluarga tersayang telah mengkelahkan diri masing-masing selama empat jam disana. Berbekalkan [suka sungguh guna perkataan berbekalkan] ikan tongkol segar, sotong dalam berapa belas ekor ntah, sosej, nasik, dan beberapa bahan penambah nafsu makan selera sampingan, maka lengkaplah sesi berkelah pada petang itu..






My Laptop Contest





Syarat-syarat penyertaan..

* Jadi follower ~[ WARNA WARNI KEHIDUPAN ]~ [Done. FentoFina - budak kecik pakai spek ungu besar]
* Buat satu entry di blog anda bertajuk "My Laptop Contest" [dalam proses-kalau dah baca ni maknanya done la]
* Copy banner "My Laptop Contest" (save image saje..x glitter pun xpe)diatas dan letakkan di dalam entry anda dan juga di sidebar blog anda. Jangan lupa link kan gambar banner tersebut ke entry ni yek.. [Siap!]
* Letakkan gambar laptop anda dan sebab mengapa anda suka dengan laptop anda di entry anda [Yeah! Sudah letak]


Oke, kita teruskan.


Laptop saya namanya ASUS eeepc 900.



Specifications :

Operating System
Genuine Windows® XP Home
GNU Linux
Display
8.9" Display, 1024 x 600 resolution
Color
Pearl White, Black
Infusion: White, Black, Purple
Intel CPU & Chipset
Intel® Celeron M 353
Memory
DDR II 1GB
Display Card
Intel UMA
Hybrid Storage
XP: 12GB / 16GB Solid Solid State Drive
Linux: 20GB / 16GB Solid Solid State Drive
30GB External HDD (Optional)
Audio
HD audio / built-in speakers
WLAN
Built-in 802.11b/g
Camera
1.3M Pixel webcam
Storage Cards
SD / MMC (SDHC)
Input / Output
3xUSB / VGA-out (D-Sub, 15pin) / earphone jack / mic / RJ45 10/100 Mbps
Battery
Li-ion Battery
2.5 hrs*

*Operation lifetime subject to product model, normal usage conditions and configurations. Learn more about battery life >
Power
Output: 12V, 36W; Input: 100-240V AC, 50/60Hz universal
Dimensions
22.5cm(W) x 17.0cm(D) x 2cm~3.38cm(H)
Weight
0.99 kg
Infusion
Pearl White, Black










Kenapa saya suka laptop netbook saya :


  1. Kecik
  2. Comel
  3. Ringan
  4. Dah 6 bulan guna, tak pernah bagi masalah - slow sket la, netbook kecik install mcm2.
  5. Startup laju
  6. Tahan gegar
  7. Ada 3 x USB - untuk netbook yang kecil
  8. Senang dibawa kemana-mana - obviously sebab kecik kan
  9. Sangat memuaskan hati guna laptop ni.
Kenapa saya pilih laptop ni? Sebab..












..ia free!! Kenapa ia free? Tengok kat sini dengan sini..heehee~




Thursday, January 21, 2010

Cincin tu…pencuri dah dijumpai


Saya rasa saya tau sapa pencuri cincin tu..
Patut la dia asek usya-usya jari saya semenjak 3-4 hari lepas [pembaca : sila kecilkan mata sebelah kiri]
Ada niat tersembunyi rupanya ye..kiranya tinggal tunggu masa ai tanggalkan je la ye..


cuba menyembunyikan muka ketika ditemui

turut ditemui bantal pelik peluk berwarna pink

tanpa baju

terdapat makanan di tangan dipercayai roti gardenia

lokasi persembunyian : kat bawah penyidai besi dalam bilik mak

muka kantoiWaiting

Sebenarnya dah dua ke tiga kali dia amek cincin tu. Tapi yang bestnya dia pulangkan balik bila dia dah boring main [letakkan cincin kat jari, pastu bawak rata-rata pegi main sambil jari yang pakai cincin ditegakkan – elakkan cincin jatuh]




sila jangan terpedaya dengan muka comel beliau
beliau tak salah, begitu juga dengan kakaknya kerana dilahirkan comel [Feeling beat up].

sekian.

Saturday, January 16, 2010

Macam mana saya dapat netbook ni #2



Maka, selama hampir 2 minggu menggodek-godek netbook tersebut, barulah terjumpa email si tuan punya notebook ini. alkisahnya...lagi.


Netbook tu mempunyai 2 startup [kalau salah tolong betulkan]
1. Window XP Professional - English
2. Window XP Home - Arabic


Kiranya, first kita on tu kita boleh pilih samada nk XP Professional ke XP Home. Dengan perasaan tau tahu apa-apa, terus tekan enter [means masuk ke XP Professional]
Oke la bahasa Inggeris kan. Cari punya cari, takde la pulak sebarang maklumat berkenaan. Cuma yang ada slide presentation Power Point xxx love xxx je..ni mesti honeymooner kan..thehee~


Selama beberapa hari mencari-cari tak ketemu maklumat si pemilik, mula la nak fed up mencari. Nak guna takut pulak orang tu tak halalkan. Takut.


Sehinggalah pada satu hari...
Saya on netbook tu, terus tergerak hati nak buka [betul ke term ni?] XP Home. 
Bila dah masuk...
tadaaa....tu dia kat pop up msn messenger pane berserta email si pemunya..
terus saya contact dia..malas nak taip panjang-panjang, let d picture do the percakapan oke..here we go..


oh ya, kalau nak tgk gambar-gambar ni kat tab baru, sila klik kat skrol mouse tu ataupun klik kanan, 'open link in new window' atau pun tekan shift dan klik kiri untuk buka gambar di new window...jom layannzzz...

Macam mana saya dapat netbook ni #1

Alkisahnya begini..


Kejadian berlaku pada 10 Jun 2009. Waktu tu tengah makan malam. Tengah makan, ayah [yang juga seorang pemandu teksi] berkata "kat dalam van ayah ada laptop" dengan selamba.
Saya dan adik-adik terkejut secara berirama [serentak] "hoh?laptop??" "biar betul" celah saya secara solo. Terbantut seketika seksi sessi menambah berat badan secara berkesan.


laptop tu ayah simpan dah lebih kurang seminggu dalam van dia. laptop tu hanya disedari selepas bawak guest trip yang ketiga. so, ayah tak tahu guest  yang mana sebenarnya yg tertinggal laptop tersebut. tapi ayah tak cakap lagi kat family sebab mana tahu ada orang call bertanyakan laptop yang tertinggal tu. 7 hari laptop tu kat dalam van, so ayah risau nanti efek pula benda alah tu sebab diletak dalam keadaan berkuap apabila van diparking di tengah panas.

Selepas makan malam, ayah menunjukkan laptop tersebut..
wahhh..comel. dan cute. dan ringan. dan dan dan..tengoklah diaaaa...


tengoklah tengokla tengokla....
.
.
.
.
.
.
.

Thursday, January 14, 2010

Wednesday, January 13, 2010

[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care


Sila klik pada banner diatas untuk mengetahui lebih lanjut kenapa banner ini berada di sticky mode saya. Sebagai tanda keprihatinan saya terhadap saudara Megat, saya rasa terpanggil untuk membantu sedikit sebanyak. RM1 akan disumbangkan kepada beliau jika anda meletakkan banner ini di page anda selama seminggu. Sila ke sini untuk penjelasan lebih lanjut.


Saturday, January 9, 2010

Teknik seksikan bibir

Nak bibir seksi macam ni?




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


eh silapsilap..






macam ni..



[Insert Angelina Jolie's picture here]




IKUT PANTUN SEPERTI DIBAWAH...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Friday, January 8, 2010

Kenapa??








Apesal pulak jadi macam ni??!!
Anyone knows bout this??
Help me..abes la tanaman, ikan, kucing dengan makanan saya rosak, mati, kelaparan n basi..uhuhu


Update : Please be informed as of 08/01/10 at 8-something PM the problem has been settled and author managed to meraban on Facebook again.


Sorry for the inconvenience caused. Tengkiuk
Posted by Picasa

Test


100101_155711.jpg, originally uploaded by sha.fina85.
Jika anda sedang membaca entri ini,sila ucapkan tahniah kepada saya kerana telah berjaya mengepos entri melalui telefon bimbit. Yeah!

Sekian.

Thursday, January 7, 2010

Salah teknik

Disebabkan salah teknik, kelmarin saya terlewat seminit punchcard..Haih..

Sepatutnya :

Sesampainya di hadapan pejabat, park motor kat tepi tangga kejap pastu pegi punch card seterusnya ke parking, park motor dan naik melalui pintu belakang dan masuk ke ofis dengan jayanya tanpa mengalami ruam yang kemerahan kat panskad! Hoh. Tahniah sebab berjaya habiskan pembacaan dengan satu napas. Syabas bete. Apa? Tersekat-sekat pembacaan? Oke, sila ulang balik.

Sebaliknya, ini yang dilakukan :

Sesampainya ke kawasan ofis, terus pergi ke parking belakang, masuk melalui pintu belakang, menapak tangga naik ke ofis, letak beg, keluarkan laptop, dan...
.
.
.
.
.
.
.

Monday, January 4, 2010

Contest baru pulak





Nampak banner kat atas ni?
Sila klik kat banner kat atas untuk menuju ke rumah tuan tanah [eh, ke tanah tuan rumah?] kira halal lah..


Setelah tak tahan melihat hampir setiap entri mengatakan tentang hal ini kat gengblogger, maka untuk tidak menjakunkan diri, seluruh pergelangan tangan ini digagahi demi memenuhi tuntutan naluri untuk menyemakkan diri kat ruangan komen tuan tanah tersebut..


Maka dengan itu, terhasil lah gambar ini hasil dari gedikan godekan saya kat album. meh kita terjah..

Sunday, January 3, 2010

Tu La..Jangan Bantah Cakap Mak

Peristiwa ni berlaku petang tadi. Time tu dah nak masuk pukul enam. Seorang emak sedang melayan customer yang datang ke rumah nak ambil kain yang dijahit tepi.
Adiknya yang kelima berusia 10 tahun tengah tgk tv. Si kakak macam biasa kat depan netbook. Adik bongsu mereka yang berusia 1 tahun 6 bulan itu seperti selalu akan mencari perhatian mak di ruang menjahit emak lepas tak dapat perhatian dari kakak dan abang dia yang hanyut dengan teknologi yang nak kata tak berguna takleh jugak. Sendiri hanyut, sendiri mau ingat [apakah yg cuba kau sampaikan ni fina?]


Kebetulan ruang menjahit mak masih baru, kat luar masih belum sempurna, belum ada tile, kosong. cuma yang ada saki baki simen kasar yang sudah kering dan kesat.

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected