Saturday, February 11, 2012

[Homestay Langkawi] Rossyaf Homestay

Hai. Anda sihat?

Pernah datang bercuti ke Langkawi? Pernah? Tinggal di mana?
Tak pernah? Any idea nanti nak uruskan penginapan macam mana?
Guna agent? Bagus. Siap duit lebih sikit ye.

Mari sini saya nak kenalkan dengan satu homestay kat Langkawi ni.


Rossyaf Homestay nama diberi, 
Taman Sentosa terletaknya lokasi,
Kereta sewa ada sekali,
Kalau nak kedua – dua tambah je duit sikit lagi.


Sekian pantun saya yang entah apa – apa.

Baiklah. Mari kita sambung balik.

Mula – mula sekali, eloklah kiranya kita tengok kat mana lokasi tempat kejadian homestaynya.



Yang bertanda tu lah homestaynya. 
 Sila klik gambar untuk ke peta lokasi.

Marilah pulak kita tengok – tengok dulu facilities yang disediakan oleh pihak homestay ini.

LOKASI 

- Taman Sentosa, Langkawi
- 15 minit dari Jeti Kuah (sila klik disini untuk laluan melalui google maps)
- 15 minit dari L
angkawi International Airport 
  (sila klik sini untuk laluan melalui google maps)
- 10 minit ke Pantai Cenang & Pekan Kuah
- 5 minit ke Makam Mahsuri
- Berhampiran Kampung Tok Senik (sila rujuk peta, ke kiri atas sikit je dah jumpa)
-
Berhampiran Hospital & Restoran Melayu Siti Fatimah (terkenal dengan masakan
  melayu)

- Dekat sangat dengan Nusantara Maju - yang ada replika botol minyak gamat besar tepi jalan tu uols



gambar pinjam kat sini


KEMUDAHAN 

- Rumah teres 1 1/2 tingkat dengan 3 bilik tidur & 2 bilik air
- Bilik tidur utama & ruang tamu berhawa dingin beserta kipas siling
- Astro Byond dengan TV 32”
- Lain-lain kemudahan termasuk tuala, selimut, sejadah, seterika, peti sejuk,
  pemanas air minuman, sabun dan syampu.


Sekarang mari pulak kita melihat keadaan rumahnya.


Ruang tamu.
Ruang berhawa dingin, TV 32” dan Astro Byond.








Ruang makan






Dapur
Ini adalah dapurnya ye tuan – tuan dan puan – puan. Facilities yang disediakan adalah oven, pembakar roti, penapis air (panas & sejuk) & peti sejuk.










Bilik Air Tingkat Bawah
Disediakan tuala mandi, tisu tandas, sabun mandi & syampu.





Bilik tidur utama [tingkat atas]





 
Bilik air di bilik tidur utama [tingkat atas]





Bilik tidur kedua [tingkat bawah]




Bilik ketiga [tingkat bawah]





Ruang solat. 
Tapi boleh je kalau nak solat dalam bilik. Disediakan sejadah, ironing board & seterika.




Anda berpuas hati dengan homestay ini? Tunggu apa lagi, sila savekan nombor telefon pemilik premis ini dengan kadar segera supaya bila nak datang Langkawi dah ada tempat tinggal yang super duper selesa hehe.


Dan kalau nak Perkhidmatan Teksi, sila hubungi nombor tertera di gambar di bawah. Sejam RM25 je :D




Moga percutian anda menjadi ceria seceria cat rumah ini juga.

Sila LIKE page mereka di sini
|
|
|
V

Harga homestay adalah RM250/malam. 

Untuk maklumat lanjut dan tempahan :
Rossdi : 
016-9938694
Syafiza : 016-2218386




  NOTA PENTING  
# UNTUK MUSLIM BERKELUARGA SAHAJA 
# CHECK IN 02:00PM
# CHECK OUT 12:00PM

Till then. Tata.

7 comments:

  1. hye there =) BW here..

    waaa... cantiknye rumah dia.
    taman sntosa ktne eh?? cha tahu pdg mat sirat je.. haha. dkat dgn apot.. senang..

    ReplyDelete
  2. @Natasya Naslin
    kat area tok senik. dekat dengan hospital, dekat dengan padang golf, dekat dengan restoran siti fatimah yang sedap tu hehe

    ReplyDelete
  3. Cantik homestay..
    http://langkawi-updates.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. @anaklangkawi

    dihias macam tuan rumah yang nak tinggal kat situ..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..

    Boleh tak saya copy gambar homestay dekat blog awak, untuk diiklankan secara percuma di blog saya..

    TQ..

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected