Monday, July 30, 2012

Selepas 18 hari baru dapat email dari Lazada. Sampai jugak akhirnya.





Sambungan entri Penipuan oleh Lazada
Jumaat lepas (27 Julai 2012) pada lebih kurang pukul 10.00 malam saya menerima email dari Lazada mengatakan barang yang dipesan telah di pos. Baru dapat tracking number kat situ.



Hari ni, dapat panggilan dari Gdex beritahu nak hantar barang. Mulanya dia nak hantar ke rumah sebab alamat pengeposan saya letakkan alamat rumah, tapi saya minta dia hantar ke pejabat dan dia setuju. Ok lah kan.

Akhirnya, kes saya setel kat sini. Tapi memandangkan perkara ni dah dibuat aduan, minta maaflah Lazada Malaysia. Damage has been done. Terpaksa lah korang tanggung.

Barang yang sampai petang tadi. Kotak kemain beso kau.



Masalah dengan Lazada ni;
  1. Communication.
    • Fail. Patutnya dah tahu tak boleh hantar barang dalam tempoh yang dijanjikan, inform la customer anda. Jangan biarkan diorang tertunggu – tunggu tanpa khabar. Diorang bayar. That’s why la orang marah sangat.
  2. Tak ambil berat masalah pelanggan.
    • Bila pelanggan bertanya, diorang diam. Tak jawab apa – apa. Tapi keep on updating new promotion. How?
  3. PR fail.
    • Yang diorang tahu, update update update. Bukannya nak tolong setel masalah orang. Perlu bertimbangrasa dengan pelanggan.  
Masalah ni dah pun sampai ke peringkat pihak berkuasa, harap diorang ambil tindakan sewajarnya.

Peringatan buat kawan – kawan yang lain, kalau berlaku penipuan, selepas bercakap secara elok ‘tidak jalan’, ambillah tindakan. Anda ada hak. Walaupun nilai duit anda itu tidak sebanyak mana, pengajaran perlu diberi supaya mereka lebih bertanggungjawab di masa akan datang.

Ini adalah sebagai pengajaran buat semua. Buat diri sendiri juga supaya lebih berhati – hati dalam membeli secara online.

Serik dah? NO WHAYYYY.

Bai!

Wednesday, July 25, 2012

[Republish] Jimba–jimba sama Ms Nurul & Mimiko sama adiknya

 

Indonesia sangat tajuk tu tau.

Entri ni patutnya dipublish pada awal bulan Mei lepas tapi disebabkan kemalasan membelenggu diri makan maafkan saya diatas kelembaban saya mengupdate blog marilah kita proceed ke rangkap seterusnya.

Arakian, sahabat – sahabat yang akan berjumpa buat pertama kalinya secara real selepas bertahun – tahun merapu dan menyengal di alam maya yakni di virtualfriends.net dan facebook datang melawat ke pulau kecintaan saya Pulau Langkawi dan seterusnya mahulah kami semua berjumpa. Ampa paham dak ayat dalam rangkap ni?

Makannya masa diatur. Awal bulan Mei menjadi pilihan. 3 – 5 Mei tarikh tepatnya. Khamis sampai Sabtu.

Kawan – kawan yang datang tu terdiri daripada Ms Nurul serta Mimiko dan disertai adik Mimi, Ella.

Keesokan harinya, bertolak la saya ke Pantai Cenang melempit dengan skuter hijau berkrim kepunyaan mak saya itu (sat saya sat ai, *getu satgi ha). Plan kami pada hari Jumaat tu adalah berkunjung ke tempat sebanyak mungkin sebab hari tu je yg boleh di habiskan dari pagi sampai malam. Jadi perkara pertama ialah Island Hopping.

Island Hopping (9 am – 1 pm) RM25/pax

Moh kite tengok gambonye.

P5030834_thumb

Dayang Bunting Marble. The next week saya pi sekali lagi LADA dah betulkan dah perkataan MARBLE yang rongak tu.

P5030841_thumb

Snap – snap dulu.

Tangga nak pi ke tasik banyak tau. Penat oh.

P5030844_thumb

Spot Mis Nuon.

P5030845_thumb

Eh. Nak jugak depa inteprem. Saya suka getaran yang terhasil dalam kolam ni.

P5030846_thumb

Orang tak ramai sangat time ni.

P5030848_thumb

Rendam kaki dalam kolam keli. Saya serender awai2 sebab geli kot misai dia kena kaki. Eeeeee.

P5030852_thumb

Walaupun gambar ni blur, ai tetap nak letak. Ai suka.

P5030871_thumb

Ini Pulau Beras Basah. Cantik kan air dia?

Ada satu kejadian tak best jadi kat sini. Monyet betul perangai. Ai cita yang tu di next entry ye Time out

-- -- --

Ok next.

Trip habis dalam pukul 1.

Lepas Jumaat, singgah ke rumah saya sat, tukar baju then gerak pi ke Cable Car. Orang ramai gila. Ada company trip kot. Dari India.

Sedikit info pasal Cable Car ni.

Harga tiket untuk dewasa : RM15

Harga tiket untuk kanak2 : RM 10

Both prices adalah special discount untuk warganegara Malaysia. Kalau foreigner, sila darabkan dengan 2 harga tiket tersebut Open-mouthed smile

Anggaran masa perjalanan gondola : 30 minit pergi dan balik. Ni tak termasuk kalau korang berenti kat stesen – stesen eh.

P5030874_thumb

Dah nak dapat naik yay! Dekat 30 minit kot beratur.

P5030878_thumb

Mimi nak gerak pun kena kontrol. Gayat rupanya Mimi huhu.

P5030891_thumb

Pemandangan dari Stesen 1.

P5030901_thumb

Cantik kan pemandangan kat sini? Terpegun tak? Kalau kat depan mata laaagi terpegun.

P5030903_thumb

Jambatan Gantung. Tapi sayangnya tutup untuk renovation.

P5030909_thumb

Jadi wall of fame dah kat sini.

P5030914_thumb

Ah seng Red heart Minyak sapi eh silap miya asari.

P5030918_thumb

Sila spot Mimi. Takat situ ja dia mampu. Takleh naik atas dah.

P5030924_thumb

Itu stesen terakhir.

P5030949_thumb

Jangan main – main jang. Depa ni pro pro baq hang.

P5030960_thumb

Tenkiu jadi model ai Encik Arab. Dia tau ai dok snap – snap gambar dia. Macam rela je gambar dia diambik. Amboi.
P5030945_thumb

Suka gambar ni. Ada nilai – nilai poster sikit (berangan pulak). Tapi sayang tong sampah interprem.

Sampai sini dulu. Next entri ai cita pasal kemonyetan yang telah kami berempat alami di Pulau Beras Basah.

Jangan biarkan diri anda dibelenggu misteriii~~ (bisik sikit kasi efek seram)

Bai.

Jimba–jimba sama Ms Nurul & Mimiko sama adiknya

Indonesia sangat tajuk tu tau.

Entri ni patutnya dipublish pada awal bulan Mei lepas tapi disebabkan kemalasan membelenggu diri makan maafkan saya diatas kelembaban saya mengupdate blog marilah kita proceed ke rangkap seterusnya.

Arakian, sahabat – sahabat yang akan berjumpa buat pertama kalinya secara real selepas bertahun – tahun merapu dan menyengal di alam maya yakni di virtualfriends.net dan facebook datang melawat ke pulau kecintaan saya Pulau Langkawi dan seterusnya mahulah kami semua berjumpa. Ampa paham dak ayat dalam rangkap ni?

Makannya masa diatur. Awal bulan Mei menjadi pilihan. 3 – 5 Mei tarikh tepatnya. Khamis sampai Sabtu.

Kawan – kawan yang datang tu terdiri daripada Ms Nurul serta Mimiko dan disertai adik Mimi, Ella.

Keesokan harinya, bertolak la saya ke Pantai Cenang melempit dengan skuter hijau berkrim kepunyaan mak saya itu (sat saya sat ai, *getu satgi ha). Plan kami pada hari Jumaat tu adalah berkunjung ke tempat sebanyak mungkin sebab hari tu je yg boleh di habiskan dari pagi sampai malam. Jadi perkara pertama ialah Island Hopping.

Island Hopping (9 am – 1 pm) RM25/pax

Moh kite tengok gambonye.

 P5030834

Dayang Bunting Marble. The next week saya pi sekali lagi LADA dah betulkan dah perkataan MARBLE yang rongak tu.

P5030841

Snap – snap dulu.

Tangga nak pi ke tasik banyak tau. Penat oh.

P5030844

Spot Mis Nuon.

P5030845

Eh. Nak jugak depa inteprem. Saya suka getaran yang terhasil dalam kolam ni.

 P5030846

Orang tak ramai sangat time ni.

P5030848

Rendam kaki dalam kolam keli. Saya serender awai2 sebab geli kot misai dia kena kaki. Eeeeee.

P5030852

Walaupun gambar ni blur, ai tetap nak letak. Ai suka.

P5030871

Ini Pulau Beras Basah. Cantik kan air dia?

Ada satu kejadian tak best jadi kat sini. Monyet betul perangai. Ai cita yang tu di next entry ye Time out

-- -- --

Ok next.

Trip habis dalam pukul 1.

Lepas Jumaat, singgah ke rumah saya sat, tukar baju then gerak pi ke Cable Car. Orang ramai gila. Ada company trip kot. Dari India.

Sedikit info pasal Cable Car ni.

Harga tiket untuk dewasa : RM15

Harga tiket untuk kanak2   : RM 10

Both prices adalah special discount untuk warganegara Malaysia. Kalau foreigner, sila darabkan dengan 2 harga tiket tersebut Open-mouthed smile

Anggaran masa perjalanan gondola : 30 minit pergi dan balik. Ni tak termasuk kalau korang berenti kat stesen – stesen eh.

P5030874

Dah nak dapat naik yay! Dekat 30 minit kot beratur.

P5030878

Mimi nak gerak pun kena kontrol. Gayat rupanya Mimi huhu.

P5030891

Pemandangan dari Stesen 1.

P5030901

Cantik kan pemandangan kat sini? Terpegun tak? Kalau kat depan mata laaagi terpegun.

P5030903

Jambatan Gantung. Tapi sayangnya tutup untuk renovation.

P5030909

Jadi wall of fame dah kat sini.

P5030914

Ah seng Red heart Minyak sapi eh silap miya asari.

P5030918

Sila spot Mimi. Takat situ ja dia mampu. Takleh naik atas dah.

P5030924

Itu stesen terakhir.

P5030949

Jangan main – main jang. Depa ni pro pro baq hang.

P5030960

Tenkiu jadi model ai Encik Arab. Dia tau ai dok snap – snap gambar dia. Macam rela je gambar dia diambik. Amboi.
 P5030945

 Suka gambar ni. Ada nilai – nilai poster sikit (berangan pulak). Tapi sayang tong sampah interprem.

Sampai sini dulu. Next entri ai cita pasal kemonyetan yang telah kami berempat alami di Pulau Beras Basah.

Jangan biarkan diri anda dibelenggu misteriii~~ (bisik sikit kasi efek seram)

Bai.

Sunday, July 22, 2012

Lazada oh Lazada. Why oh why?

Malaysia's best online shopping mall (kononnnnnnn) Not talking
Itu yang mereka claimed. Tapi bagi saya diorang ni indah khabar dari rupa.
Pada 11 Julai 2012, saya ada memesan satu optical mouse melalui website diorang.

Item yang dipesan
Butiran pesanan.

Bukti pembayaran


Order sejak 11 Julai 2012, dan sampai saat ni 1.03 petang 22 Julai 2012 barang masih tak kunjung tiba.


Dua hari selepas order, saya tunggu tak sampai – sampai dan saya fikir tunggu lagilah sampai seminggu. Langkawi. Lambat la sikit kot (bersangka baik)

Masuk hari keempat (tak sampai seminggu dah start kalut dah Cipina) dah rasa tak best sebab apesal yang lama sangat barang nak sampai. Satu Malaysia jugak. Poslaju rileks je hantar the next day. Paling lewat pun 2 hari je.


So, terus saya ke page Lazada di Facebook. Sangat diluar jangkaan. I am not alone rupanya. Most of their post ada je orang komplen. Ini salah satunya.

link - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.380473778687147.90653.296717127062813&type=1  



Silalah berkunjung ke page mereka Yawn Silalah silalah.


Lepas barang yang ditunggu tak kunjung tiba, saya buat keputusan untuk menghantar mesej bertanyakan samada pihak Lazada ni ada masalah ke apa. 

Hantar mesej di website. No reply. Tunggu lagi. Kot – kot la diorang overlook order saya ke apa. Bagi masa utk diorang check. Still no reply walaupun dah masuk seminggu.

Hari – hari usya page diorang, hari – hari ada komplen baru. Sampai lah kelmarin, I decided to PM them through their page.



Tak lama lepas tu, muncul di news feed dimana blogger Eyriqazz update pasal Lazada. Laju je ai terjah. Entri beliau ada kat sini –> http://www.eyriqazz.com/2012/07/lazada-malaysia-menipu.html

Ini yang buat entri ni ‘ter’terbit Hee hee

Pasal PM saya di facebook diorang tu, no reply no nothing.
The best part is, diorang dengan selambanya boleh update pos kat wall walaupun diasak dengan pertanyaan oleh pembeli – pembeli yang tertipu ni. Biarkan soalan pembeli – pembeli tergantung disitu. Tak ada reply. Cuma satu je diorang reply iaitu:-
We appreciate all comments from our consumers, whether good or bad. If it's a complaint, it gives us an opportunity to rectify our weaknesses and improve on our delivery of services. However, your actions in encouraging other consumers to complain unfortunately smacks of malicious intent beyond your individual case. Like any other Facebook page for corporations and brands, we do not accept spamming. All we ask is a fair chance to solve your complaint and that of every other consumer. - link
Oh really? It took a month to solve a complain? Tak cukup kakitangan ke? And 3 items ordered but only 1 item arrived tu macam mana pulak? Nak menipu ke? We are the customer. We PAID. You did not keep your promise so it’s our right la to complain. Kalau taknak orang spam kat wall, REPLY email & mesej kami. Easy. Minta maaf ke apa. Cakap la tengah siasat apesal lambat ke apa. Ini tak. Diam.
You ignore complaints from the buyer and yet updating new promotion how are you suppose us to understand your problem (let say if you had one)? As you guys said –However, your actions in encouraging other consumers to complain unfortunately smacks of malicious intent beyond your individual case..kalau dah tahu macam tu.. 

..RESPONSE US INDIVUALLY then.

Sangat menyedihkan bila company yang mempunyai belasan ribu pengikut di Facebook boleh buat hal macam ni. Dah la tu, iklan diorang boleh dijumpai kat mana – mana website kat internet ni.

Rugi betul la. Dah establish, tapi buat fakap macam ni. Haih.

Since this is my first time encountering this kind of scam issue, buat aduan terus lah kat KPDNKK. What to do. Orang email, mesej kat facebook, takmau reply. Sombong.

Klik gambar di bawah untuk aduan.





Oh btw, me English is no good. Please correct me grammar if there is mistakes. Thank you

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected