Friday, August 29, 2014

Makan Malam superb di Veena.

Dinner dengan kawan-kawan aritu.
Satu perkataan. SUPERB.

7 orang dewasa. 3 kanak-kanak (5thn, 1thn dan 9 bulan)

6 hidangan. RM100++ je.

Ikan masak stim
ikan masak 3 rasa
tomyam campur
kerabu kaki
kangkung goreng belacan
udang lipan (tak sure masakan apa)
Minuman : semua order jus

Semuanya sedap!

Malam tu, waktu kitorang sampai, meja semua dah penuh. Nasib baik la kawan sy pegi dulu order. Sampai je ke restoran, makanan dh terhidang atas meja. Cuma tiga rasa je lambat sikit sebab order kemudian.

Even office mate sy yang datang lepas tu pun tak dapat mendinner di situ apabila ikan semua habis.

Bagi anda yang berkunjung ke Langkawi, sila lah sediakan masa dan perut anda untuk cuba restoran ini.


Veena Restaurant,
Jalan Persiaran Mutiara atau lebih dikenali dengan nama Trimula.
Kalau agak cari jalan tak jumpa je, sebut je Trimula. Semua local tahu.


Gambar ambik kat sini




Saturday, August 23, 2014

Syabil dan K-Pop

Hari Khamis.

Malam tu ada jamuan rumah terbuka oleh kedai makan yang selalu menjadi kunjungan kami sekeluarga di hari minggu lepas shopping barang dapur, Kedai Makan Abg Man Tasik, Gerai Majlis Tasik Teluk Kedak.

Lepas selesai open house, dalam perjalanan pulang, ayah ubah fikiran ajak ke Pantai Cenang. Saja nak jalan-jalan katanya.

Sesampainya di hadapan Underwater World, ayah berhenti kat situ memandangkan ada bazaar berlansung di lot parking.
Underwater World Langkawi
Sumber gambar : trekearth

Mula-mula tu macam berat sikit nak turun. Almaklumlah, "ni singgah ni mesti keluar duit punya" "tak payah la beli" mak balas. Macam kuat je hati ni. Kalau dah berkenan tu mesti nak jugak.

Pihak pengurusan bazaar pasang lagu untuk kurangkangkan kesunyian atau untuk memeriahkan suasana mungkin.

Time turun dari kereta, tengah rancak dengan lagu Korea yang tak tahu apa tajuknya. Tapi familiar lagu tu memandangkan Shafiq selalu pasang kat telefon bimbit dia. "Ni lagu Syabil ni" Amboi. Pandai dah ada lagu sendiri.

Waktu berada di lorong pertama, Syabil lepaskan tangan saya dan terus meluru ke arah Underwater World. Hairan juga saya. Ternampak sesiapa yang dikenali ke? Atau dia nampak mainan yang menarik hatinya? Tapi dia meluru ke khemah pakaian di lorong kedua tu. 

Syabil meluru masuk ke dalam khemah dan menyelak pakaian untuk ke belakang. Eh budak ni. Dia nak buat apa sebenarnya?

Lepas selak baju-baju yang tergantung dengan muka penuh keterujaan, akhirnya dia bersuara..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"Mana konsertttt. Takdak punnn"

HAHAHAHAHA.

Patutlah meluru bulat ke Underwater World tu. Dia ingatkan ada konsert rupanya. Hahahaha.
Adohai Syabil. 

Kebetulan lagu yang pengajur pasang tu ada orang bercakap-cakap di background. Memang dengar macam konsert la. Dah la lagu plak dipasang kuat. Syabil Syabil..

Dan..seperti yang dirungut waktu turun kereta tadi...

Saya terbeli satu sweater -.-"

Cipina, kau nak pi Tambun bulan depan niii. Save save save.

Wednesday, August 20, 2014

Bila terbangun dari tidur di tengah malam

Petang tadi lepas balik kerja, best friend call ajak ke hujung Airport makan ais kacang.

Hujung Airport sangat best santai di kala petang-petang. Kalau pegi dengan partner, lagi best. Boleh feeling-feeling romantik gitu makan laksa ngn ais kacang sambil menikmati udara sejuk laut dan tengok kapal terbang take off dengan landing.

Iols pegi dengan best friend berserta baby Kiesha n mak dia.

Kami 4 orang ja pun. Riuhnya mcm ramai sangat. Almaklumlah, dok sembang2 si Kiesha boleh tendang meja yang dh senget kalau kena tiup angin pun silap2 boleh terbang. Jenuh *peda bak kata org England belah Langkawi Tengah ni.

Bergelak bergosip tak ingat sesekali duduk sama2 camni. Haha. Bukan senang nak dapat. Walaupun rumah dekat yg jaraknya bak org kata kentut pun dengaq tu.

Maklumlah masing2 busy.

Kami makan nasi ayam madu dengan ais kacang. Cik Teh mak Fida makan laksa. Tengahari tadi makan megi goreng, perut pulak lapar nasik, cam tau2 ja kan. Order terus. Tak sangka pulak kat hujung Airport tu ada jual nasi jugak. Sebelum ni yang tau jual laksa, rosak, pasemboq, bihun sup camtu ja.

Nampak sangat la jarang keluar rumah ronda2 Langkawi.

Lepas makan, balik umah terus sebab Kiesha dah ngantuk.

Lepas Maghrib, terlena sampai la pukul 12tgh malam.

Bila tersedar ni, payah pulak la nak tido. Aiya. Jadi burung hantu kejap la sementara mata nak lelap.

Tapi selagi hp di tangan, yang dah mengantuk pun jadi tak mengantuk selagi dok layan gajet ni. Tsk.

Gambar view hujung Airport tak sempat ambik. Sibuk bergosip katakan.

Info. Kat Langkawi ada tarikan baru iaitu Skytrex bagi penggemar aktiviti lasak dalam hutan. Perasmian akan diadakan pada 29-31 Ogos 2014 ini. Bagi penduduk Langkawi yang gemarkan aktiviti adventure boleh la sertai aktiviti ni.

Panorama Langkawi (atau famously dikenali dengan Cable Car juga akan melancarkan produk terbaru mereka iaitu Sky Dome pada 1 Sept 2014 inj. Skrin atas kepala uols. Peh. 6D Cine Motion dia pun belum try lagi dah keluar tarikan baru hew3) Mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang akan merasmikan. Jom warga Langkawi ramai2. Iols dah plan ngn kawan pegi secara berjemaah, baru kecoh dan meriah sikit. Hihi.

Kamus : *peda = kawal

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected