Slider

Buat Link Wasap Tanpa Menunjukkan Nombor Telefon

Sunday, January 14, 2018

Pernah tengok link - link macam ni?

http://balsemtm.wasap.my - Balm Tasneem Naturel
http://dexandralangkawi.wasap.my - Perfume De'xandra
http://jamuputeri.wasap.my - Jamu Puteri (Authentic)
http://JPManbooster.wasap.my - Jamu Puteri (Man Booster)

Mesti pernah tengok kan penjual-penjual online pos jualan and last sekali letak link macam kat atas ni. 

Itu la linknya yang bila korang klik, terus pegi ke Whatsapp penjual. Tak perlu lagi dah korang nak save nombor dia. Banyak sangat step kan? Kena save dulu, lepas tu cari kat Whatsapp, lepas tu baru mesej penjual tu. 

Kalau jenis yang suka shopping online, penuh la nombor2 seller kat dalam phone tu. Macam tak perlu kan? So, kat sini la wasap.my memudahkan kerja-kerja penjual & memudahkan kerja pembeli juga. Untuk cara ni, kena daftar dulu di web www.wasap.my.

MACAM MANA NAK DAFTAR?

1. Login ke www.wasap.my


2. Daftar

Klik pada - DAFTAR PERCUMA SEKARANG

3. Isikan maklumat 

Klik Submit bila dah siap

4. Klik Login

Klik pada perkataan HERE untuk ke login page

5. Add Link

Add Link - perkataan yang kita kehendaki untuk dibuat link
6. Isikan maklumat yang diminta

Isi Link (nama apa yang kita nak. Cth : innerwarda ),
Phone (nombor telefon. Cth : 0123456789 ) &
Pre-filled text (perkataan yang kita mahu ia muncul selepas pembeli klik. Cth : saya nak beli inner warda!)

Peringatan : Kalau keluar warning Invalid. The link already exsits, mungkin nama yang korang pilih tu dah digunakan. So, cari nama baru. Jangan letak space ya.

Dannn siap!

Korang boleh edit nombor telefon, pre-filled text selepas dah buat link korang. Sangat fleksibel. 

Boleh godek-godek web tu untuk lebih kefahaman.

Selamat mencuba!


No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Powered by Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright