Tuesday, December 29, 2009

Creative Business Card Design Inspiration | Logo Design Blog



Semalam dok tengah boring-boringan, ai ada la termasuk ke dalam ini website..sangat la menarik. sebab ai memang suka design-design ni..hee~


So, let's cekidaut! [penggunaan bahasa dah semakin teruk. lebih baik kau ubah sebelum berkahwin, nanti efek kat anak] - pergh. nasihat kat diri sendiri yang tak boleh belah..hoho


Oke, sudah mencaci diri sendiri.


Dibawah, saya letak beberapa design kad perniagaan yang dicilok dari laman web tersebut..



Japanese punya kad perniagaan. sopan kan?


Ini tak tahu la macam mana nak masukkan dalam wallet.


Siap bagi benih. Mesti tokey gandum ni.


Sesuai kalau bagi kat ahli-ahli pisau cukur.
Kalau ai spesis ni, tobat terasa weh.

Saturday, December 26, 2009

:Tersedar:





Tadi saya dah tidur. Tapi dalam tempoh waktu tu, saya tersedar dan tak dapat buka mata.


Tapi...








..saya dapat rasa saya masih berada di atas katil bilik 242 Hotel Seri Malaysia dan saya dapat rasa kehadiran Santhy dan Seha. Perasaan itu sangat kuat. Saya menangis.


Saya rindu Seri Malaysia Bagan Lalang, Sepang. Saya rindu Kursus Asas SKS. Saya rindu kawan-kawan PKA saya :'(


Saya rindu 9 hari itu. I wish I could turn back time and freeze those moment as I wish :'(





Seha & Santhy, I miss you gals so much!


I miss you room 242:'(


Saya nak ulang balik saat ini!


Walaupun budak-budak lelaki kecoh-kecoh dan nakal-nakal, tapi diorang tak pernah ganggu kami waktu kat bilik walaupun Blok D hanya dua bilik sahaja dihuni oleh peserta wanita. Bilik 241 & 242. Bilik 241 bilik Syira & Siti.


P/s - Abaikan gangguan berbentuk panggilan palsu ke bilik cari Tok Penghulu setiap kali kami masuk ke bilik lepas habis aktiviti.


Thursday, December 10, 2009

Hai!

Hai hai!!
Sehat suma?
Lama siut tak hapdet blog ni.


Rasa bersalah saya berkurangan setelah mempadet belog ini. Yeah!!


Sekarang saya kat Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang, Sepang, Selangor kerana menghadiri kursus yang dianjurkan oleh Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan. Sangat la mem'best'kan. Kata urusetia, sessi kali ini adalah sessi bertuah sebab buat kat hotel [tu pun komplen itu ini, itu tak kena ini tak kena. tak reti bersyukur sungguh kau ni Cik Fina]. Kalau sessi sebelum ni buat kat Kem Kuala Kubu Baru, Selangor dan sessi kedua diadakan di Akademi Bomba, Wakaf Tapai, Kuala Terengganu. Kerusus mereka sangat menerukkan. Ada yang kena ragging, kena bangun pukul 2 3 pagi. Sampai tido pun tak tanggal stokin sebab encik-encik Bomba akan kejutkan tak tentu masa. Tak tentu hala kan mereka?
Waktu saya sedang mempadet blog ini, saya sedang menunggu rakan-rakan PKA yang lain untuk masuk ke dewan. Malam ini adalah malam ke 5 kami di sini. Okeh, more update to come.

Daa!


P/s - Lengan saya sakit-sakit sekarang sebab tadi main polo air kat pool petang tadi. [Polo air la sangat kau!]



Friday, November 20, 2009

Hari Pertama


Khamis [19.11.2009]


11.00 pg : Bergerak ke Airport Antarabangsa Langkawi. 

11.10 pg : Tiba di Airport Antarabangsa Langkawi. 

11.15pg : Check-in bagasi

11.16pg : Beratur kat kaunter [ramai la pulak manusia kat kaunter]

11.18pg : [Tersedar] 'Eh, kaunter mana sebenarnya aku kena check in ni?' 

11.19 pg : Pegi cari seat bukak netbook semak flight no.






Blog saya sudah kuruss!!

Fuh Fuh Fuh..

Assalamualaikum kawan-kawan..

Dah banyak hari saya tak update blog ni kan[Feeling beat upBANYAK HARI KAU KATA? DAH DEKAT 3 TAHUN TAU TAK!]

Kesian dia..kurang kasih sayang. Kelaparan.

Oke, untuk menebus 'dosa' saya sebab pernah janji kat blog ni [ni janji saya dengan blog ye..bukan dengan kamu, kamu kamu ke kamu ke kamu tau] untuk 'kasi makan' (update) dia hari-hari, maka saya bagi dia 'makanan' yang maha banyak untuk tampung 'kelaparan' dia dengan cerita sepanjang saya bercuti selama 2 minggu away dari Langkawi. Tarikh akan dibuat berdasarkan tarikh kejadian berlaku.. Takut nanti kang konpius plak anda.

So, nantikan kemunculan entri-entri tak berguna tahap-baca-sampai-muntah dari saya selepas ini. Stay tune. I’ll be right back after the commercial break. Ngeh.

Tak larat dah nk italickan perkataan Bahasa InggerisFeeling beat up


Tuesday, November 17, 2009

:Orang laki apa tau!:

Inspeksen tau tak inspeksen?

Uhuhu..first time guna perkataan mengarut macam tu.
Nak cerita sikit la..kelmarin, saya kena pergi buat inspeksen (inspection) secara mengejut. Dengan berbekalkan kasut tumit tinggi 1 suku inci dan manis berbaju kurung, maka saya pun pergi dengan hati yang separuh rela membuat inspeksen dengan si Hafis berbekalkan abang Hamdan sebagai drebar [berbekalkan??Feeling beat up]

Well, bukan la membawa apa-apa masalah sangat pun kena pergi inspeksen. Nama pun tugas. Tapi memandangkan saya berbaju kurung, bertumit tinggi lagi pada hari tersebut, tak sesuai la kan..Orang lelaki apa tahu, yang tahu cakap :

Apa masalahnya buat inspeksen pakai baju kurung? Apa yang peliknya?

Memang la tak salah..tapi cuba fikir oke, kenderaan yang saya akan naik mungkin tinggi [sebab kebanyakan kenderaan jabatan adalah terdiri dari para-para PAJERO], pernah sekali kain saya tersangkut kat bahagian pintu pajero tu, mujur tak jatuh menyembah tar yang kasar dan tak best tu. Memang nasib baik. Kalau tak, malu pun dapat, sakit pun dapat.
Lagi satu, tak proper la  pegi inspeksen pakai baju kurung..tak sesuai. Kena pulak perlu pergi inspeksen kat tempat-tempat yang tak sesuai untuk orang berbaju kurungPhbbbttt

Saya tau menyakitkan hati bila dengar perempuan merungut itu ini. Itu tak boleh ini tak boleh. Tapi semua tu bersebab. Bukan saja-saja nak merungut..


Oke, kat sini dahulu untuk entri kali ini. Nanti kalau saya rasa nak marah lagi, saya pos ye. Ciaow.


P/s - Sekejap lagi saya kena pergi inspeksen lagi. Tugas kan. Sakit hati. Tak. Bukan. Bukan pasal kerja.


Monday, November 16, 2009

:A picture tells a thousand words 2:

Pic982

Pic1105

Pic1106

Cik Bulan, ni gambar-gambar final ye. Untuk gambar kedua dan ketiga, kalo Cik Bulan tengok betul-betul kat dalam cermin ada kepala dan badan berasingan. Nak satu je kan? Selamat memilih ye..YawnYawnYawn

Besok la baru saya jengah gambar-gambar pencalonan kat blog Cik Bulan yeYawn

GudnaitYawn

Sunday, November 15, 2009

Hoh! Saya kena tag!

Saya kena tag saya kena tag dapat award lagik..Hoyeh hoyehDancingDancing


Oke..ini soalannya..

1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged.
5) Paste the award badge in your sidebar..
Jom jawab!

1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
  1. Nama maya dia Ojin.
  2. Dia keja kat MAS [Ojin, agak-agak boleh dapat tiket katebang free takSmugSmug]
  3. Otai kat Virtualfriends.net
  4. Saya tak pernah jumpa dia face to face. Interesting kanHee hee
  5. Dia suka bagi gift kat Cafe World. [Ojin, nak bunga hiasan banyak-banyak..Kalo boleh tiap-tiap hari yeTongue]
2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
  1. Kalau tak senyum muka sangat la buruk yang amatFeeling beat up..tapi kalau senyum, sangat la menarik hatiBlushing[Ya Allah..anak sapa perasan niFeeling beat up]
  2. Suka makan. Lagi satu kalau makan kat kedai, mesti order minuman tak kurang dari satu gelas..kadang-kadang sampai 3 gelas saya bantai. Menarik kan.
  3. Suka berfikir sebelum tidur..Ada kawan-kawan cakap saya ni seorang pemikirBlushing. Dah tu pulak, dorang cakap saya sesuai keja sbg journalist. Saya tak cakap, dorang yang cakap aaa..Whistling
  4. Suka internet. Tu kira menarik jugak keNot talking
  5. Suka layan TV. Kadang-kadang sampai makan tengahari nasi agak hangit sebab teroccupied dengan TV tuCrying..sian bakal suami Cik FinaSigh  Interesting interesting..
  6. Suka aerobik tapi sekarang dah kurang aktiviti tu memandangkan ada pihak tak senang tengok saya aerobik - jeleslatuSigh. Interesting ke niI dont know
  7. Suka berenang! [walaupun tak jauh mana pun peginya]
  8. Dok kat pulau tapi dah dekat 4 tahun dah saya tak mandi lautCryingInteresting kanWaiting
  9. Wajah kegemaran budak-budak sekolahWaiting. Waktu belajar kat kolej, budak-budak sekolah je yang selalu ngoratCrying
  10. Bapak panjang menjawab tag niHee hee




3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
[Kalau tak sampai 10 boleh tak? Saya tak ramai kawan bloggerSadCrying]
1. Cik Bulan comel – seorang pelajar dan seorang futugeraper yang pandai amek gambar guna kamera woo..[ko amek gambar guna pencil box ke Cik FinaFeeling beat up]
2. Hydolarc – Seorang lelaki yang kawen banyak dalam VF!Big Grin
3. Cik Rowena – kawan baru saya! [bila dia follow kita, maknanya dia kawan kita la kan kan kan]
4. Nak tag Yana, Ojin dah tagSigh
5. Nak tag Mimot, pun Ojin jugak dah tagCrying
6. Cik Dianafarisya – dia kawan kat VFBig Grin
7. Sapa lagi ek?
8. Jap nak fikir.
9. Jap fikir lagiThinking
10. Erm takde dah la..eh dah cukup sepuluhBig Grin

4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged.
Waktu entri ni dah publish, insyaallah dah lekat tapak kaki saya mnge’tag’ dia dia dia dan dia kat blog dia dia dia dan diaBig Grin


5) Paste the award badge in your sidebar..
Saya amat terharu dengan anugerah berprestij ini, i’m flattered..rasa macam nak nangis. Tak sangka, dalam usia baru setahun anak jagung, saya telah diberi pengiktirafan sebegini rupa..Toce toce..Oh, tak dapat saya gambarkan perasaan saya ketika ini. Saya nak ucapkan terima kasih kepada mak ayah, bfyangsukakomplenpastubuatsayarasatercabariloveyoulah, adik-adik yang tak pernah bagi sokongan kat saya dalam dunia blogging ni sebab dorang kecik-kecik lagi, kawan-kawan blogging, kawan-kawan maya..bla..bla..bla

Sudah la kau Cik Fina, letak je la award tu kat sidebar dah tu dok diam-diam..manyak cakap pulakFrustratedFeeling beat up


Suka main tag? Anda telah ditag..sila ke sini Big Grin
Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected