Slider

Dinner bersama keluarga

Sunday, December 24, 2017

Malam ni malam kedua makan kat kedai yang sama. Style famili kitorang, kalau sedap makan kt situ je xmau kat tempat lain dah. Current favorite la kiranya restoran tu 😁

Semalam makan bertiga je dengan mak ayah. Malam ni treat by adik nombor 3.

Restoran ni memang sentiasa full. Even tadi pun pelancong luar ramai. Tengok gambar.

Masak 3 Rasa. Ikan rangup. Kuah meresap masuk ke dalam ikan. Memang menyelerakan.
Sotong goreng kunyit. Fresh. 
Ikan bakar. Pun sama macam 3 Rasa. Perapan dia terasa sampai ke isi πŸ‘
Tomyam. Marvelous ♥
Kerabu Kaki Ayam. Memang sedap sangat. Menu wajib tiap kali datang makan kt sini. Eh bukan dh cakap ke kat entri lepas 😝 

Kerabu Kaki Ayam

Saturday, December 23, 2017

Menu wajib tiap kali makan disini. 


Dulu sebelum jadi restoran, tempat ni orang kenal as Kedai Kasut Hassan. Lepas tu tukar jadi kedai Kasut & Bag Ramli Ahmad. 

Sekarang jadi restoran. Makanan dia more to masakan Thailand. 

Food dia sedap, portion pn banyak. Tak kedekut sayur. Harga pun berpatutanπŸ‘ 

Kalau korang datang bercuti disini, boleh lah cuba makan kat sini. Gerenti tak menyesal punya. 



Lokasi : Persiaran Mutiara 2 



Peel-off mask untuk kulit bersih

Wednesday, February 15, 2017

Buka laman web Pinterest setelah sekian lama, terjumpa berbagai tips & tricks termasuklah remedy mudah untuk rawatan kulit wajah. Senang-senang je tip-tip yang diorang kasi.

Salah satu remedy yang buat saya tertarik adalah peel-off mask hanya dengan menggunakan 2 bahan saja. Bahan-bahan yang dah ada di rumah.

Peralatan :
  1. Mangkuk
  2. Garfu (untuk mengacau sebatian)
  3. Berus muka
Bahan-bahan :
  1. 1 putih telur
  2. 1 sudu besar perahan lemon
  3. Tisu/kapas muka (dikoyak nipis)
Cara-caranya :

  1. Pukul putih telur sambil masukkan 1 sudu besar perahan lemon. Kacau sebati
  2. Gunakan berus muka dan sapu campuran mask tadi ke seluruh muka. Elakkan sapu di bahagian mata dan mulut
  3. Untuk step ni boleh buat dengan dua cara iaitu :
      • Menggunakan tisu - ambil tisu nipis dan buat lubang untuk mata, mulut dan hidung. Biar tisu tersebut rata di muka. Boleh juga koyak tisu nipis-nipis dan letakkan di muka dan menutup keseluruhan muka (except di bahagian mata, mulut dan hidung lah)
      • Menggunakan kapas muka - koyakkan menjadi dua bahagian, korang akan dapat helaian nipis kapas muka tersebut dan letakkan di muka (sama macam teknik menggunakan tisu) dan cover keseluruhan muka
    1. Sapukan lagi satu lapisan mask menggunakan berus sekali lagi. Sapu biar rata tau
    2. Biarkan mask di muka antara 15-20 minit atau sampai mask kering
    3. Lepas dah kering, buka lapisan mask kita tadi dengan cara menaik
    4. Cuci muka dengan air suam
    Mask muka ini boleh digunakan untuk semua jenis kulit. Kalau was-was boleh try dulu patch kt bawah pipi kalau-kalau ada reaction. Saya tak tanggung yaa kalau korang buat tup-tup muka lagi naik jerawat 😁

    Mask ini juga mampu menyamaratakan (ada ke perkataan ni?) noda, membersihkan bintik-bintik hitam dan mengecilkan liang roma ❤

    Cubalah!

    Powered by Blogger.

    Pages

    Theme Designed By Hello Manhattan
    |

    Your copyright

    Your own copyright