Tuesday, December 29, 2009

Creative Business Card Design Inspiration | Logo Design Blog



Semalam dok tengah boring-boringan, ai ada la termasuk ke dalam ini website..sangat la menarik. sebab ai memang suka design-design ni..hee~


So, let's cekidaut! [penggunaan bahasa dah semakin teruk. lebih baik kau ubah sebelum berkahwin, nanti efek kat anak] - pergh. nasihat kat diri sendiri yang tak boleh belah..hoho


Oke, sudah mencaci diri sendiri.


Dibawah, saya letak beberapa design kad perniagaan yang dicilok dari laman web tersebut..



Japanese punya kad perniagaan. sopan kan?


Ini tak tahu la macam mana nak masukkan dalam wallet.


Siap bagi benih. Mesti tokey gandum ni.


Sesuai kalau bagi kat ahli-ahli pisau cukur.
Kalau ai spesis ni, tobat terasa weh.





Cuba teka, kad ni diperbuat dari besi ke kertas ke plastik?


Sesuai buat senaman jari.


Penyampai radio punya.


Semi-transparent. Menarik.


Kalau saya dapat kad bisnes serupa ini, 
tak boleh tunjuk kat adik. Nanti dia nak buat
koleksi.


Macam getah sebenar.


Ni lagi satu semi-transparent punya business card.
I like.


Ni lagi satu. Nak letak dalam wallet ke, business card
holder ke, kat penyidai/ampaian?


Semi-transparent lagi.


Saya paling suka kad ni. Simple habis! Tak terfikir 
lansung nak buat macam ni. Hoh.



Kad ni kalau nak masukkan kat dalam wallet/business
card holder akan memakan masa selama seminit setengah.


Oke, setakat itu sahaja tatapan untuk hari ini. 
Saya bukannya apa, taknak la blog ini dilupakan bila lama sangat takde entri baru..sob..sob..sob..tu sebab saya terpaksa pos entri yang takde kaitan dengan hidup [lap air mata kat bahagian tepi sebelah luar] ceh.

Nak tengok lagi kad-kad yang menarik hati? Sila pegi sini.


P/s - Sila ucapkan tahniah kat saya sebab berjaya melepasi kesemua lampu isyarat yang berjumlah 6 tiang tanpa perlu berhenti. Heh.

4 comments:

  1. hang tak tengok lagi kad yang den buat...lagi sadis..bagi kat cekgu..
    hahahhaha...

    wehh..sila betulakan penggunaan bahasa sebelum anda di pinang....:-w

    ReplyDelete
  2. Ojin : kad apakah? kad hari jadi? hari guru? kad kuasa? kad matriks? kad jemputan kawen? hohoh

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected