Monday, January 7, 2013

Servis Teksi di Langkawi | Taxi Service in Langkawi


Hai!

Hari tu saya ada share pasal beberapa homestay kat Langkawi ni kan.
Hari ni saya nak cerita pasal servis pengangkutan di Langkawi pulak.

Kat Langkawi, tak perlu risau pasal nak bergerak ke sana sini sebab tersangatlah banyak servis berkaitan pengangkutan walaupun tak ada bas henti - henti hehe. Tak jalan servis itu.

Ada servis sewa basikal, motosikal, sewa kereta, van, bas dan juga Perkhidmatan Kereta Sewa (berpemandu). Teksi la tu heheh.

Contoh teksi kat Langkawi



Kebanyakkan orang Langkawi paling takde pun motor sebijik. Tambahan pulak Langkawi takdela sebesar mana kalau nak bergerak ke sana kemari. Jadinya bas tak dapat sambutan sangat. Bas - bas yang ada  kat Langkawi ni hanyalah bas sekolah untuk hantar budak - budak pegi dan balik sekolah dan time cuti untuk bawak pelancong dan bas persiaran untuk mengangkut pelancong - pelancong ke destinasi masing - masing.

Pelancong pulak oleh kerana dah banyak sangat pilihan perkhidmatan untuk angkut diorang kesana kemari ni, sesetengahnya sampai jadi konpius nak pakai servis yang mana satu.

Kat sini saya nak highlight perkhidmatan teksi oleh En. Othman b. Manaf (019-5598675)





Model Kereta : Nissan Sylphy
No. Plat : KV8675D
Boleh hubungi En. Othman -- 019-5598675 @ emailkan sebarang pertanyaan ke othman8675[@]gmail.com

(Kereta dari Langkawi semua pakai plat KV di depan dan 1 abjad di belakangnya. Buat masa ni D adalah keluaran yang paling latest)

Lepas ni saya update tentang charge nya pulak.

\\Update

Harga 

Sehari (8 jam) = RM220.00 (negotiable)

4 jam (minimum) = RM120.00
tambahan jam seterusnya = RM25.00


Thanks for reading!







No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected