Wednesday, July 25, 2012

[Republish] Jimba–jimba sama Ms Nurul & Mimiko sama adiknya

 

Indonesia sangat tajuk tu tau.

Entri ni patutnya dipublish pada awal bulan Mei lepas tapi disebabkan kemalasan membelenggu diri makan maafkan saya diatas kelembaban saya mengupdate blog marilah kita proceed ke rangkap seterusnya.

Arakian, sahabat – sahabat yang akan berjumpa buat pertama kalinya secara real selepas bertahun – tahun merapu dan menyengal di alam maya yakni di virtualfriends.net dan facebook datang melawat ke pulau kecintaan saya Pulau Langkawi dan seterusnya mahulah kami semua berjumpa. Ampa paham dak ayat dalam rangkap ni?

Makannya masa diatur. Awal bulan Mei menjadi pilihan. 3 – 5 Mei tarikh tepatnya. Khamis sampai Sabtu.

Kawan – kawan yang datang tu terdiri daripada Ms Nurul serta Mimiko dan disertai adik Mimi, Ella.

Keesokan harinya, bertolak la saya ke Pantai Cenang melempit dengan skuter hijau berkrim kepunyaan mak saya itu (sat saya sat ai, *getu satgi ha). Plan kami pada hari Jumaat tu adalah berkunjung ke tempat sebanyak mungkin sebab hari tu je yg boleh di habiskan dari pagi sampai malam. Jadi perkara pertama ialah Island Hopping.

Island Hopping (9 am – 1 pm) RM25/pax

Moh kite tengok gambonye.

P5030834_thumb

Dayang Bunting Marble. The next week saya pi sekali lagi LADA dah betulkan dah perkataan MARBLE yang rongak tu.

P5030841_thumb

Snap – snap dulu.

Tangga nak pi ke tasik banyak tau. Penat oh.

P5030844_thumb

Spot Mis Nuon.

P5030845_thumb

Eh. Nak jugak depa inteprem. Saya suka getaran yang terhasil dalam kolam ni.

P5030846_thumb

Orang tak ramai sangat time ni.

P5030848_thumb

Rendam kaki dalam kolam keli. Saya serender awai2 sebab geli kot misai dia kena kaki. Eeeeee.

P5030852_thumb

Walaupun gambar ni blur, ai tetap nak letak. Ai suka.

P5030871_thumb

Ini Pulau Beras Basah. Cantik kan air dia?

Ada satu kejadian tak best jadi kat sini. Monyet betul perangai. Ai cita yang tu di next entry ye Time out

-- -- --

Ok next.

Trip habis dalam pukul 1.

Lepas Jumaat, singgah ke rumah saya sat, tukar baju then gerak pi ke Cable Car. Orang ramai gila. Ada company trip kot. Dari India.

Sedikit info pasal Cable Car ni.

Harga tiket untuk dewasa : RM15

Harga tiket untuk kanak2 : RM 10

Both prices adalah special discount untuk warganegara Malaysia. Kalau foreigner, sila darabkan dengan 2 harga tiket tersebut Open-mouthed smile

Anggaran masa perjalanan gondola : 30 minit pergi dan balik. Ni tak termasuk kalau korang berenti kat stesen – stesen eh.

P5030874_thumb

Dah nak dapat naik yay! Dekat 30 minit kot beratur.

P5030878_thumb

Mimi nak gerak pun kena kontrol. Gayat rupanya Mimi huhu.

P5030891_thumb

Pemandangan dari Stesen 1.

P5030901_thumb

Cantik kan pemandangan kat sini? Terpegun tak? Kalau kat depan mata laaagi terpegun.

P5030903_thumb

Jambatan Gantung. Tapi sayangnya tutup untuk renovation.

P5030909_thumb

Jadi wall of fame dah kat sini.

P5030914_thumb

Ah seng Red heart Minyak sapi eh silap miya asari.

P5030918_thumb

Sila spot Mimi. Takat situ ja dia mampu. Takleh naik atas dah.

P5030924_thumb

Itu stesen terakhir.

P5030949_thumb

Jangan main – main jang. Depa ni pro pro baq hang.

P5030960_thumb

Tenkiu jadi model ai Encik Arab. Dia tau ai dok snap – snap gambar dia. Macam rela je gambar dia diambik. Amboi.
P5030945_thumb

Suka gambar ni. Ada nilai – nilai poster sikit (berangan pulak). Tapi sayang tong sampah interprem.

Sampai sini dulu. Next entri ai cita pasal kemonyetan yang telah kami berempat alami di Pulau Beras Basah.

Jangan biarkan diri anda dibelenggu misteriii~~ (bisik sikit kasi efek seram)

Bai.

1 comment:

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected