Wednesday, July 16, 2014

Ramadhan 1435 yang Osem!

Assalamualaikum.

Hai.

Sedar tak sedar dah 18 hari kita berpuasa. Lagi kurang 2 minggu saja dah nak raya. Cepatnya betul masa berlalu.

1. Pagi ni produktif betul rasanya.

2. Bangun sahur terawal dari hari biasa. Pukul 5 pagi dah selesai sahur.

5. Mengaji

6. Solat Subuh

7. Pkl 6.15 pagi, cuci skuter. Kau hado? (Time balik keja, org lain pulak nak guna gi bazaar. Sampai rumah pun dah dekat nak berbuka, time ni je la yang sesuai pun. Itupun lepas cuci, ayah hantar adik pi sekolah dalam keadaan skuter tu lembap² lepas lap :P)

8. 6.45 pg siap-siap nk pi kerja.

9. Gerak pukul 7.30 pg. Selalunya 7.40 @ 7.45 baru gerak. Tining timing.

10. Lagi 12 minit masuk pukul 8, punch card. Selalunya nyaris-nyaris je sampai time nak cukup pukul 8 :P

10. Sejak bangun pukul 4.25 tu rasa macam banyaknya masa terbuang dalam tempoh tu sebab siap boleh layan FB, tengok perkembangan Gaza & check moment kat Wechat.

11. Alhamdulillah, masuk hari ke 18 puasa, lepas sahur dah tak tidur & tak mengantuk kat ofis walaupun bangun awal :P Tahun-tahun sebelum ni, lepas sahur tu tak sampai setengah jam pun dah lup tertido balik (=.=)"

P/s - Semoga Ramadhan kali ini memberi makna baru dalam hidup. Aamiin Ya Allah.

No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected