Wednesday, August 20, 2014

Bila terbangun dari tidur di tengah malam

Petang tadi lepas balik kerja, best friend call ajak ke hujung Airport makan ais kacang.

Hujung Airport sangat best santai di kala petang-petang. Kalau pegi dengan partner, lagi best. Boleh feeling-feeling romantik gitu makan laksa ngn ais kacang sambil menikmati udara sejuk laut dan tengok kapal terbang take off dengan landing.

Iols pegi dengan best friend berserta baby Kiesha n mak dia.

Kami 4 orang ja pun. Riuhnya mcm ramai sangat. Almaklumlah, dok sembang2 si Kiesha boleh tendang meja yang dh senget kalau kena tiup angin pun silap2 boleh terbang. Jenuh *peda bak kata org England belah Langkawi Tengah ni.

Bergelak bergosip tak ingat sesekali duduk sama2 camni. Haha. Bukan senang nak dapat. Walaupun rumah dekat yg jaraknya bak org kata kentut pun dengaq tu.

Maklumlah masing2 busy.

Kami makan nasi ayam madu dengan ais kacang. Cik Teh mak Fida makan laksa. Tengahari tadi makan megi goreng, perut pulak lapar nasik, cam tau2 ja kan. Order terus. Tak sangka pulak kat hujung Airport tu ada jual nasi jugak. Sebelum ni yang tau jual laksa, rosak, pasemboq, bihun sup camtu ja.

Nampak sangat la jarang keluar rumah ronda2 Langkawi.

Lepas makan, balik umah terus sebab Kiesha dah ngantuk.

Lepas Maghrib, terlena sampai la pukul 12tgh malam.

Bila tersedar ni, payah pulak la nak tido. Aiya. Jadi burung hantu kejap la sementara mata nak lelap.

Tapi selagi hp di tangan, yang dah mengantuk pun jadi tak mengantuk selagi dok layan gajet ni. Tsk.

Gambar view hujung Airport tak sempat ambik. Sibuk bergosip katakan.

Info. Kat Langkawi ada tarikan baru iaitu Skytrex bagi penggemar aktiviti lasak dalam hutan. Perasmian akan diadakan pada 29-31 Ogos 2014 ini. Bagi penduduk Langkawi yang gemarkan aktiviti adventure boleh la sertai aktiviti ni.

Panorama Langkawi (atau famously dikenali dengan Cable Car juga akan melancarkan produk terbaru mereka iaitu Sky Dome pada 1 Sept 2014 inj. Skrin atas kepala uols. Peh. 6D Cine Motion dia pun belum try lagi dah keluar tarikan baru hew3) Mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang akan merasmikan. Jom warga Langkawi ramai2. Iols dah plan ngn kawan pegi secara berjemaah, baru kecoh dan meriah sikit. Hihi.

Kamus : *peda = kawal

No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected