Monday, August 22, 2011

Belum Gaji vs Dah Gaji

Belum gaji

Seluk poket kanan jaket. Teraba beberapa keping kertas.

Keluarkan.

“Wohhh..ada RM30! Rezeki tak terduga!” *mata bersinar penuh kesyukuran.

“Eh?” tengok kertas kuning kat celah – celah duit.

Buka.

Alaa..duit saman parking yang adik soh tolong bayar rupanyaEmbarrassed smile

Seluk poket kiri pulak.

Teraba beberapa keping kertas.

Keluarkan.

Not warna biru 3 keping.

“Alhamdulillahhhhh” *mata berkaca.

Dah Gaji

Duit baki sumbat merata. Dalam poket jaket, dalam beg laptop, dalam drawer, atas rak baju, dalam laptop case & kat mana – mana yang sempat.

Kesimpulannya :

Terima kasih kepada diri sendiri ketika dah gaji sebab punyai tabiat suka sumbat duit merata – rata supaya nanti bila berada di situasi seperti ketika belum gaji tidaklah berkelakuan seperti situasi seluk poket kanan tadi-.-‘

#kisahbenar

Special thanks to Abang Eq untuk kad raya tu SmileAbg Eq orang pertama hantar kad raya kat saya tahun ni! Weehu~

kadraya_abgeq_combine
oke. dah lama dapat sbenarnya baru nak posPunch

18 comments:

  1. @cikgu isza
    ni kes tak berbelanja dengan berhemah-.-

    ReplyDelete
  2. akak gaji belum bonus belum...seluk poket kiri ke kanan ke keluar duit inggit je...hhaa

    ReplyDelete
  3. @aza shafiza
    ohh sahabat..kita geng rupanya..

    ReplyDelete
  4. @Khuzrin Kamarudin
    eh sama jugak? ohhhh..selamat datang geng XD

    ReplyDelete
  5. @msredcheesecake
    saya pn sama kak-.-'
    cuma seluk kali ni bernasib baik sebab ada not merah ;P

    (walauuupun tu duit org soh tolong bayar saman parking)=.=

    ReplyDelete
  6. hahaha. sy tak kerja lagi >_<
    tapi selalu ada situasi lebih kurang sebelum dapat duit elaun pelajar

    ReplyDelete
  7. @SyazwanSarawak
    kalau ada sebelum dan selepas tu memang takleh lari la kot dari situasi kat atas ni hehehe

    ReplyDelete
  8. @JelinaJoli
    kalau jumpa RM50 tu dak kira bonos bosar tu haha.

    ReplyDelete
  9. tu dlm poket kan..ni kes benar ms mak n kakak akk dok kms bilik n nk buang tilam buruk n nipis. sekali tergerak ati nk koyakkan tilam tu..kut2 la penah simpan duit ke kan..org dulu2,ne nk simpan lam bank..mesti simpn bwh bntl,dlm lemari la.
    sekali koyak tilam tu,jeng..jeng..RM300..haha...

    ReplyDelete
  10. @Eya Eybizz
    fuyyohhh!

    selfnote : pasnih simpan dalam tilam jugak :P

    ReplyDelete
  11. Aku rajin sumbat2 lipat2 duit gak.bila jumpa..kiranya rezeki terpijak le gitu.hihik

    ReplyDelete
  12. @fndrocka
    tu rezeki terlipat tersumbat la namanya haha

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected