Friday, February 10, 2012

Tempat penginapan kat Langkawi tak mencukupi??

Tu lah. Sapa suruh booking last minuteWaiting

Oke. serius.

Waktu cuti Raya Cina yang lepas, terdapat keluh kesah pengunjung yang datang bercuti ke Langkawi tentang ketiadaan bilik. Kesiann..

Serius time Raya Cina hari tu sesak gila Langkawi. Tambah – tambah kat Jetty Point tu. Sampai ada yang terpaksa jalan kaki dari Garden (taman permainan) depan Mahkamah Syariah yang sejauh 1.2 km tu sebab kesesakan punya pasal.

homestay_mahkamah rendah syariah ke jetty

Point A – Jetty Point
Point B – Mahkamah Syariah

Sesak tak sesak.

Take note. Ini Langkawi, pulau pelancongan. Tempat yang sangat aman damai time tak cuti. Tapi kalau time cuti, sampai bilik tak cukup. Tu tak masuk keta sewa lagi.

Jadi, dengan keadaan yang sebegini tiap – tiap kali cuti, maka timbullah homestay – homestay di segenap pelusuk Langkawi. Nak yang tepi bendang, dalam kampung, dalam taman, tepi pantai (rasanya takde Smile with tongue out), kat mana – mana je lah. Sure ada punya.

Jadi dengan ini, satu lagi alternatif untuk menginap telah muncul dengan kehadiran homestay – homestay ini.

Jadi dengan ini (sekali lagi), brace yourself, entri pasal homestay is coming.

Lepas ni.

Tunggu Smile with tongue out

 

2 comments:

  1. pergh memang kaya la dok langkawi, leh bisnes homestay

    ReplyDelete
  2. @adam
    macam - macam bisnes sebenarnya boleh buat kat langkawi ni heheh..

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected