Thursday, December 19, 2013

Langkawi Magikal : Karnival Terbesar di Langkawi






Lokasi : Pulau Langkawi
Tarikh : 19 Disember 2013 - 05 Januari 2014 (18 hari)

Aktiviti

Konsert

  • Sek Lokso - Thailand (19 Disember)
  • Ungu - Indonesia (20 Disember)
  • Jesselton (21 Disember)
  • Altimetttttt! (22 Disember)
  • Awi Rafael (22 Disember)
  • Salammusik (25 Disember)
  • Anuar Zain (27 Disember)
  • Suki Low (27 Disember)
  • Dato' M. Nasir (28 Disember)
  • Meet Uncle Hussain (28 Disember)
  • Najwa Latif (29 Disember)
  • Iamneetaaaaaaa! (29 Disember)
  • Asmidar (30 Disember)
  • Lokman Aslam (30 Disember)
  • Black (31 Disember)
  • Stacy (1 Januari)
  • MuzZy (3 Januari)
  • Marafikha (3 Januari)
  • Faizal Tahirrrr! (4 Januari)
  • Farhan AF (4 Januari)
  • Rossa - Indonesia (5 Januari)
  • Big Band (23, 24 & 25 Disember)




Malam Magikal

Persembahan bunga api berirama, persembahan laser, H20, persembahan pyrotechnic dan lain-lain.







sumber gambar : sini


Bazaar Magikal

Haruslah ada jualan baazar jalanan gitu. Kat Langkawi ni, buatlah event apa pun, sure akan ada aktiviti jual menjual. Eh, kat mana - mana pun kan?

Selera Rasa Magikal

Haaaa..yang ni sedikit sebanyak buat saya teruja nak pegi. Sebab ada international cuisine. Sure la kena halal kan masakan dia. Boleh la rasa walaupun tak jejak lagi kaki ke negara diorang ye dak.

Gambar ilustrasi oleh artis


Momen Bersama Keluarga

Belon Udara Panas


Perarakan


Funfair & Inflatables




Video Promo



Website : http://www.langkawimagikal.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/LangkawiMagikal
Twitter : https://twitter.com/LangkawiMagikal
Instagram : http://instagram.com/LangkawiMagikal
Youtube : http://www.youtube.com/user/LangkawiMagikal?feature=watch

Maka meriahlah Pulau Langkawi yang sedia meriah tatkala tiba waktu cuti sekolah.
Dengan sistem jalannya yang errr..kita tengoklah.

Pada saya, masa Acara Magikal Night dari pukul 8.30 malam - 9.45 malam tu agak kurang sesuai sebab time tu Isyak kan. Dekat dengan Masjid pulak tu. Sure bingit punya lah. Sebelah depan bising dengan hon - hon kereta, sebelah belakang ada aktiviti air pulak.

Tapak pesta funfair diadakan di tapak parking Majlis Jetty Point. Jadi, sila expect masa yang akan terbuang dalam kesesakan bagi mengelakkan stress melampau². Pasal ketiadaan tapak parking, kena kompaun dengan penguatkuasa sebab parking di tepi jalan tu tolak tepi lah. Isu standard kat kawasan tu. Teehee.

All the best!

P/s :- Ceramah Ustaz Azhar Idrus di Masjid Al-Hana pada 21 Disember ni (Sabtu). Ramai dah merungut sebab kawasan masjid kecik sangat. Banyak yang cadangkan  lebih baik buat di tapak parking Pekan Rabu yang hanya beberapa ratus meter saja dari situ. Tapi tak tahulah, kot pihak Magikal dah conquer kesemua tempat :P

P/s/s :- Kat group² fb Langkawi dah mula berteka - teki kat mana yang sebenar - benarnya yang akan sesak 21 Dis ni. Tapak funfair atau ceramah UAI.

No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected