Friday, February 18, 2011

Penipuan Bank RM19 Juta. Lepas duit dah transfer baru pegi buat pemeriksaan premis?

Terbaca pasal ni kat blog Kak Jie.


Part yang menarik adalah kat sini (rujuk gambar kat bawah)

baca ayat yang bergaris dalam gambar
klik gambar utk ke utusan online.

Oh. Luluskan pinjaman dulu baru pegi buat pemeriksaan premis? Prosedur dia memang camtu ke? Even kat PBT pun sebelum luluskan lesen kena pegi inspection kat premis dulu tengok maklumat dalam borang & dokumen sokongan yang diorang submit sama ke tak dengan kat premis. Inikan pula pinjaman sampai berjuta - juta.

Peliklah.

10 comments:

  1. sengal...bingai ke hape...

    ReplyDelete
  2. @8415040227610241735.0
    kan makcik? very the..

    ReplyDelete
  3. Kak Jie yang tengah gugup berdebar2 ni...tengah tunggu loan dari bank...bukan juta2 pun...30k

    bank telefon kejap tadi dah berdebar mcm tunggu nak bersalin - orang yang tipu juta2 tu tak rasa ape ke?

    heran betul....jantung derang tu dibuat dari besi ke?

    ReplyDelete
  4. @kujie
    dulu waktu pegang duit kedai paling banyak pn seribu je dah takleh duduk diam, ini 19 juta tu. mesti diorang ni dari puak2 berjiwa kental ni. gila lah.

    ReplyDelete
  5. itu semua konspirasi jer.. nak mengabui mata orang.. koh koh koh.. walhal, bank sendiri yang songlap.. koh koh koh

    ReplyDelete
  6. ni semua keja ada sangkut-sangkut ma...ada masyuk ma

    ReplyDelete
  7. @pak long
    ada orang dalam apa pak long kan? hehe

    ReplyDelete
  8. mmg ade konspirasi kat situ.. kalo tak takkan diorang bagi loan dulu baru gi check kan

    ReplyDelete
  9. @Fariq
    tu la kan. RM19 juta tuuu..bukan sikit.

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected