Sunday, October 23, 2011

Petua Untuk Memutihkan Leher atau Ketiak Hitam

  1. Sediakan bahannya iaitu kunyit, limau nipis dan timun.
  2. Perahkan limau nipis.
  3. Manakala timun hendaklah dikisar halus untuk mendapatkan ekstraknya.
  4. Seterusnya, anda tumbukkan sedikit kunyit.
  5. Campur dan gaulkan perahan limau nipis serta ekstrak timun tadi dengan kunyit hingga sekata.
  6. Akhir sekali, sapukan bahan-bahan tersebut pada bahagian bawah leher atau ketiak.
  7. Biarkan selama 20 minit dan bilas dengan air suam.

sumber : Pak Ngah

6 comments:

  1. dah try ke? hehe!

    *topik same le.. :-)

    ReplyDelete
  2. @blog-tips-kurus
    belum try lagi :p

    sama ke hehe..takde benda nak update tu yg letak tips ni hehe

    ReplyDelete
  3. klo nak putih 1 badan kne lumur 1 badan la ek?huhuhuuu

    ReplyDelete
  4. @aza shafiza
    hahah..tak terfikir yanh tu! ce ko terai tengok..kalau jadi gtau saya :p

    ReplyDelete
  5. pe susah klu pki krim pencerah muka tu...sapu le sekali dekt leher.. ketiak tu kn de deodorant yg leh cerahkn bwh lengan... tak pun ketiak tu sapu getah timun jer..

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected