Wednesday, October 5, 2011

Ep. 1 - Langkawi–K.Perlis–Changlun–Danok–Padang Besar–K.Perlis–Langkawi…

..dalam masa satu hari.

Best gila.

Planning last minute. Punya excited sampai janji nak jadi urusetia pendaftaran sukaneka kampung pun ai lupa. Sorry Fida.

AirplaneDari LangkawiAirplane

P9300340Dalam feri

P9300342Hantu bonceng

P9300343

My Ferry - Seat tak penuh (feri 2 tingkat)
Sejuk sampai kebas jari kaki. Sib baik tak kena frostbiteBaring teeth smile

P9300344Random

P9300351Kena bangun awal Red heart

P9300362

Kuala Perlis – air cetek

P9300363Nak sampai dah

AirplaneKuala PerlisAirplane

P9300369

Time ni dah dapat kereta sewa. Amek kereta dulu, bayar lepas hantar.
Kelass kan?

Tak sempat nak snap banyak – banyak sebab keadaan di Jeti Kuala Perlis tu macam sibuk sikit. *Semak perut #orangutarakata

AutoChanglunAuto

P9300371Tosey. Besarr punya.
Makanan kat mamak ni mahal gila.

Lepas makan gerak ke rumah kakak sepupu. Seorang business woman. Masuk dalam rumah dia, separuh ruang tamu penuh dengan stok baju – baju yang baru sampai.

P9300380
Korang boleh agak berapa nilai loket ni?
Kalau saya gtau mesti tak percaya.

P9300374Baju 1 Malaysia pun dia ada jual huhu.

Lepas berborak lebih kurang, kami bergerak ke destinasi.

P9300383-horz
Singgah sekejap di UPP. Tukar kereta.

P9300385
Mak, kakak sepupu & tuan rumah yang ramah & rajin masak.

AutoDanokAuto

P9300386

Nak sampai dah

P9300388

Danok

P9300391

Border

P9300392

Danok

P9300394

Tempat pertama.

P9300395

Beras. Macam – macam jenis!

P9300402

Pekan Danok.

Time ni dah nak balik. Waktu shopping, tak sempat ambik gambar. Mana taknya, rambang mata memilih barang. Terus lupa kameraCamera

 

Masuk kereta baru teringat kamera balik hehe.

 

Pekan Danok.

Photo-0077Photo-0081

P9300403

Photo-0082

Bai Danok!

…Sambungan di Ep. 2 Langkawi–K.Perlis–Changlun–Danok–Padang Besar–K.Perlis–Langkawi…

 

*semak perut = tak senang duduk/tak selesa

Kalau rajin boleh Like.

3 comments:

  1. Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com Or submit your own today!

    ReplyDelete
  2. dh lame xnaik feri!kekeke shopping terbaik kt sane!

    ReplyDelete
  3. @izzad b*
    haha..shopping di manakah? Langkawi kah?

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected