Sunday, November 15, 2009

:A picture tells a thousand words:

 //Sorry, gambar dah diremove sebab tak dapat recall balik lepas dah hilang tempohari waktu sync akaun blogger saya ke hp. 

Untuk info lebih lanjut, sila rujuk di ENTRI INI 

http://fentomatte.blogspot.com/2012/08/habis.html

Kawan-kawan mesti lama tunggu saya update kan? SianSigh
Tapi takpe..saya akan masukkan entri yang akan buat mata anda akan sentiasa berada di skrin komputer/laptop/hp anda sahaja sampai ke titik terakhir entri ini.
Oke, entri ini juga dibuat bersempena pertandingan “a picture tells a thousand worddari Cik Bulan. So kepada Cik Bulan, sudi-sudi la membelek gambar-gambar saya ni ye. Pilih la yang mana berkenanBig GrinJangan sampai muntah dah la yeKiss
Hari : Jumaat
Lokasi : Pantai Chenang, Langkawi
Masa : Petang


Kenapa Cik Bulan mesti berfikir kalau tengok picture ni [yea, Cik Fina dah pandai italic tulisan berbahasa Inggeris…tepuk tepuk tepukApplause] ialah :
  • Kenapa pantai tersebut kotor? Adakah kerana pencemaran yang dilakukan oleh pengunjung yang tak bertanggungjawab, atau mungkin juga kerana diselerakkan oleh dugong-dugong yang tak tahu malu dan takde kesedaran fizik sivik buang sampah kat pantai yang semakin hari semakin tak cantik ituThinking
  • Kenapa Cik Fina pegang plastik minuman yang dah takde air? Adakah kerana air dah habis diminum sebab tak nak buang masa lepak kat kedai atau adakah kerana Cik Fina mengutip sampah yang berkeliaran kat pantai tu?Thinking 
  • Adakah Cik Fina sedang berjalan atau berhenti. Kalau berjalan, kenapa dia nampak macam berhenti. Kalau anda rasa dia sedang berhenti, kenapa nampak dia macam takut kat budak depan dia tu?
  • Kenapakah budak depan Cik Fina tu main bola kaler kuning? Kenapa tak warna hijau warna kegemaran Cik Fina mahupun warna biru ataupun warna turquoise sedondon dengan kaler air laut?Thinking
  • Kenapakah takde gambar kapal terbang kat udara? Sedangkan Cik Fina dah check flight schedule yang ada kapal terbang akan mendarat dan melalui kawasan pantai tersebut pada hari ini?Thinking

Oke..kita ke gambar kedua pulak..

Kenapa Cik Bulan mesti berfikir kalau tengok picture ni :
  • Apa yang Cik Fina sedang fikrkan? Adakah memikirkan kekasih hatinya yang jauh berkelometer itu? Atau adakah kerana Cik Fina risaukan keadaan mendung langit pada hari itu? Thinking
  • Kenapa Cik Fina tak senyum dalam gambar ni? Buruk lahhhCryingCrying

Move on ke gambar ketiga :
Gambar ni saja buat selinganBlushingsaya suka gambar ni. Penuh emosi. Kalau nak masukkan dalam contest tu pun boleh jugakBlushing
Gambar keempat..

Ni pun saja selingan sebab Cik Fina perasan gambar ni cantik.
Ke gambar seterusnya..

Sila berfikir apa saja yang anda rasa nak fikir..Devil


Cik Fina rasa nak stop kat sini dulu untuk entri kali ini. Selagi tak sampai 17/11/09 (tarikh tutup) Cik Fina akan berusaha mengupload gambar-gambar untuk contest Cik Bulan sebanyak mungkin dengan lebih GIGIH..SEMANGAT!
Dah habis dah. Betul kan saya cakapSmugSmug
Ada tengok kat tempat lain tak? Ada? Pendek umurTongue
Amacam, teruja tak tengok gambar-gambar saya. Teruja tak teruja tak..teruja? tak?
tak eh..OK nah seketulFeeling beat up


Haih : Upload gambar je banyak. Padahal gambar diri sendiri cuma ada 2 keping jeLaughingFeeling beat up

The end [titik]



6 comments:

  1. gambo yang last tue yang best tue..keh keh keh...

    tahniah.. Cik Fina dah pandai italickan perkataan bahasa inggeris... tapi ojinz dah lame buat macam tue.. (sila puji sekarang...)

    ReplyDelete
  2. Ojin : b-( dah agak dah gambar tu memang ada nilai seni yang amat tinggi dan akan menjadi tumpuan setiap pasang bijik mata yang membaca..Ngeh. Ojin, kena puji jugak ke..baiklah..
    Puji puji puji..cukup tak?:P

    ReplyDelete
  3. terima kasih.. sebab sudi join contest ni,.
    hurm.. sila upadte dengan blog sya..
    hurm.. cik bulan pilig first pic ye

    ReplyDelete
  4. thank sebab join.. bulan ampic pic yang first

    ReplyDelete
  5. gmbr last tuh paling menarik..ngeh ngeh ngehh

    ReplyDelete
  6. cik bulan : Cik bulan, insyaallah nanti akan diupload lagi sebelum 17hb ni.

    hyd : haipp..ni lagi sorang:-w..gambar last paling menarik ye..[-( batal posa

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected