Saturday, February 20, 2010

Quick update untuk hari ini pasal SEGWAY. Apa tu?

Hari ni pegi Oriental Village. Oke, kalau cakap Oriental Village mungkin ramai orang tak tau tempat tu sangat kan? Saya pegi ke Cable Car. Tapi bukan sebab nak naik cable car tapi nak naik SEGWAY. Pernah naik tak?
Best gilak!


Nak naik lagi lepas ni. Tak puas main tadi. Rasa sekejap sangat. Walaupun kena charge RM17 untuk satu ride yang lebih kurang 10-15 minit, tapi memang berbaloi [Tips : sila beramah mesra dengan instructor untuk memaksimakan masa bermain - oke, diorang yang lebih peramah]


Dikatakan Langkawi adalah lokasi kedua di Malaysia ada menda alah ni. Bijak betul Dean Kamen si pereka  kenderaan seksi eco-friendly ni dan bijak juga si pembawa benda alah ni masuk ke Langkawi. Sambutan hangat! Tadi pun kena tunggu 10 minit nak naik. Lepas ni nak join ride pegi pantai pulak. 


So, ini gambar segwaynya:




gambar amek kat sini
nanti hantaran kawen nak menatang ni lah sebiji [serius ni :|]



Tak dapat amek gambar guna hp sebab tak berani nak handle si seksi ni guna sebelah tangan takut jatuh padahal kalau si penunggang jatuh, si seksi ni mantain tegak je kat situ. So terpaksa tumpang kamera adik yang berani sedikit dari saya. Lepas ni saya sertakan gambar yang diambil oleh fotografer diorang.

Oke, till then, gudnite!


16 comments:

  1. wahh!~ mcm sonok jea.
    nk p langkawi laa.

    iskk~ da lama xp sana.

    ReplyDelete
  2. @7880399575149977620.0
    memang best!

    ReplyDelete
  3. @8553703894195192661.0
    cik adza, silalah. lepas ni kita naik kat pantai plaks :D

    ReplyDelete
  4. masa pergi langkawi haritu nampak ada budak2 main. macam best je. tapi tak try la plak. kena g langkawi lagi skali la lepas ni. haha.

    ReplyDelete
  5. @6286257257670930101.0
    lahh..ye ke? memang kena datang balik :P

    ReplyDelete
  6. @1486495557350791757.0
    moon, sorang je. nanti sy pos entri penuh. entri ni sebab taknak blog bersawang :P

    ReplyDelete
  7. ..owh...dah lama dah try menatang nie..

    masa kat Beijing dulu...
    memang best..

    ReplyDelete
  8. ooo... rupanya benda ni dipanggil segway?

    tak pnh tau..

    sebab tak pnh ambil tahu..

    tapi cam best je tu.. nak try jg.. huhu

    ReplyDelete
  9. @7701071354710226336.0
    ojin, best kan? tak puas naik sekejap sangat. rasa macam nak beli sebijik!

    ReplyDelete
  10. @5730588966593715384.0
    kat malaysia ada dua tempat je ada menda alah ni..satu tempat lagi tak pasti. kalau datang langkawi, kena cuba benda ni. wuuu~eksaited!

    ReplyDelete
  11. alamak...org langkawi pon xtau ada bnda alah nie kt langkawi...hehehe..best ke? nk kn blk p try la nmpknya klu cm 2... :P

    ReplyDelete
  12. @5029877686076988206.0
    memang best! rasanya dari tahun lepas lagi menda ni..rugi tak tryyyyy

    ReplyDelete
  13. wah.. ada rupanya segway ni kat langkawi. time pergi bulan 2 tahun lepas takde plak. satu lagi pernah nampak dekat dalam kawasan Astro pun ada gak staff dia pakai..

    ReplyDelete
  14. @3804499427715898694.0
    time tu takde lagi..rasanya menda ni start on sept 2009 camtu..
    ASTRO ada menda alah ni? nak antar resume :P

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected