Sunday, September 26, 2010

Entri gembira buat si perut + sedikit sedih melayan perasaan + gembira lagi bila bersama keluarga

Assalamualaikum & Salam sejahtera. 

Sari berita skema.

Hari ni penuh dengan aktiviti makan - makan je. Start dari pukul 12 tengahari, kenduri di rumah Cik Miah, bekas tauke tempat saya bekerja dulu.

cik miah the gorgeous tuan rumah.
kawan baik mak.


suasana kenduri rumah kampung
Kemudian selesai di rumah Cik Miah, terus kami ke Padang Bola depan Maktab Mahmud pula. Tapi memandangkan waktu tu masih awal, maka kami bergerak dahulu ke showroom Perodua. Tengok - tengok kereta kata mak. Suruh saya tengok yang mana berkenan di hati. Nak beli baru ke mak? Ehe..


dalam showroom
Dik Ja dah dapat MyVi kesukaan.
Ini kereta ketiga Dik Ja dan suami. 
Lepas beredar dari showroom Perodua, kami bergerak semula ke Padang Bola depan Maktab Mahmud. Oh. Program rumah terbuka ni anjuran PAS Langkawi. Meriah. Orang sangat ramai. Cuaca pun elok je panas. Selalunya time tengahari ni kat area Ulu Melaka, Langkawi ni hujan. Macam tau - tau je ada program di tengahari ni.

walaupun terik, orang tetap ramai

persembahan dari anak - anak PASTI

mak dengan isteri Pesuruhjaya PAS Langkawi, Cik Pah.
Sorry, tak tahu nama sebenar beliau >_<

part paling best, kutip duit raya.
Budak tudung biru itu chiomel.
Background music time ni lagu Maher Zain. Suka.

Beberapa jam disitu, kami pulang ke rumah. Dik Ja dan suami terus keluar ke rumah saudara suaminya sebab esoknya dah nak bertolak ke Putrajaya semula. Dik Ja stay kat sini sampai dia bersalin. Suaminya akan pulang 2 minggu sekali untuk menjenguk Dik Ja dan Syaza anak diorang.

Selepas pulang dari rumah saudara Rossdi (suami Dik Ja), kami bersiap - siap pula ke Pantai Chenang. Makan - makan. Restoran pilihan, Restoran Haji Ramli.


ikan masak sweet n sour (tak ingat nama ikan >.<)
ketam masak sambal
kilat 

Sebelum terlupa, thanks atas mesej - mesej kamu semua di entri ni :)
outing sekeluarga ni buat saya happy. sedikit sebanyak.
esok belum tentu.

Selamat malam ♥

25 comments:

  1. cEro tak makan ketam, tp tengok gmbar ketam masak sambal tu mmg sedap laa

    ReplyDelete
  2. @HEROICzero
    sambal ketam tu sedap! yeah

    ReplyDelete
  3. @cEro
    cero, memang sedap! nak nak pulak tukang masak dah pecah2kan kulit siap2 fuh fuh. licin.

    ReplyDelete
  4. kecur air liur nengok ketam tu Fina...

    ReplyDelete
  5. @_ToMaToMeI_
    sedap shilaa..nyam nyam

    ReplyDelete
  6. hai fentotti..muekekekeke.. sekupang dtg melawat :))

    ReplyDelete
  7. @SekupangDuaKupang
    waaahhh..sekupang! amboi amboi. mai melawat ngn sapa ni? mak mana? ngahahaha

    ReplyDelete
  8. mak g keja..sekupang naik beskal sorg2 dtg sini :P

    ReplyDelete
  9. @SekupangDuaKupang
    alolololo..comeynya dia nek beskal sorg2 aloh aloh..culik kang >:)

    ReplyDelete
  10. ketam tu nampak menyelerakan..ehee

    ReplyDelete
  11. the useful ideas u provided do help the research for my group, appreaciate that.

    - Lucas

    ReplyDelete
  12. Salam kenal.
    Nak sambal masak ketam tu. hehehehe....

    ReplyDelete
  13. @Zezebel
    salam kembali. nak sambal masak ketam tu? meh la turun langkawi. hehe.

    ReplyDelete
  14. omg.. ketam masak sambal tu bestnya! :)

    ReplyDelete
  15. omg.. ketam masak sambal tu bestnya! :)

    ReplyDelete
  16. @Anna Boleyn
    nampak yummy kan? memang best!

    ReplyDelete
  17. eh...ada makcik pah...kehkehkeh...kena share bg encik suami...kehkehkeh...pakcik bet xdak ka...kehkehkeh...org kampung...ai like...(ehem2..)

    ReplyDelete
  18. @Mommy Ryan
    hahaha..baru pasan ka auntie..gambaq cik bet ada kat picture budak2 Pasti dok tengah nasyid. Yang pakai baju ijau. ada chance nak amek gambaq dia depan2 iaitu time dia dok bahagi2 duit raya kat bebudak. tp memandangkan sy tak dibagi duit raya, maka tak jadilah T_T

    ReplyDelete
  19. ada makcik ai...maksud ai...makcik mat kot...kehkehkeh...makcik pah...ai pon xtau nama penoh dia...kehkehkeh...

    ReplyDelete
  20. eh...ai ingat komen ai lom masuk...kehkehkeh..rupanya kat bawah...knp bukan kat atas...siot...kehkehkeh...cis...x bg duit raya kat budak2...ini tdak bagus...kehkehkeh...

    ReplyDelete
  21. @ryan's mommy
    hahah..ada budak2 yg pandai sket, pegi amek dua kali. ngeng betol. teringin jugak nak join. tp takut kena luku ngn cik bet sbb besaq2 pong nak duit raya lagi T_____T

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected