Tuesday, January 18, 2011

Entri pengenalan : Segmen Mari Menyambung Cerita by Fariqscorpio

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

lagi sekali. Ini adalah entri yang dicilok secara terus dari sini

Harini aku dengan rendah dirinya nak membuka penyertaan untuk segmen Mari Menyambung Cerita kepada semua para2 blogger yang berminat. Konsep yang aku nak buat kali ini bukan sahaja dapat membantu sesama blog dalam menaikkan trafik tapi ia juga dapat memantapkan cara penulisan di dalam sesebuah entri.
Konsep yang mudah lagi memudahkan. 
  • Semua peserta yang join segmen ini dikehendaki menaip satu entri untuk menyambung cerita daripada peserta sebelumnya.
  • Peserta yang menyambung cerita hendaklah memberikan backlink kepada cerita yang disambungnya. Contoh: peserta kedua membuat judul kedua dan memberikan backlink kepada judul yang pertama di blog peserta pertama.
  • Cerita mestilah berdasarkan kepada tajuk dan jalan cerita terpulang kepada penulis tetapi permulaan cerita pastikan berkait dengan judul sebelumnya.
  • Turutan cerita mengikut jumlah peserta. Dan saya akan menyenaraikan siapa yang akan mula sampai la ke penghabisan.
Siapa yang boleh join?
  • Siapa saja pon boleh, samaada blogger ataupon facebooker (dengan menggunakan note). Untuk twitterer harap maaf ye, anda nak tulis cerita kat mana sih.
Okay2, setakat ini tajuk belum ditentukan lagi. Jadi kepada yang berminat boleh tinggalkan komen disini sehingga pukul 9 malam, ini esok bergantung pada jumlah penyertaan. Sebarang update akan diberitahu kelak. Sebarang pertanyaan boleh cari saya di blogger chat room.
Fariq, ai join XD


Oh by the way, segmen ni sudah DITUTUP ye :D 


\\ Update //


Senarai Peserta dan Tarikh Segmen

  1. Elyna - 19/1/2011 - Pembukaan
  2. Fariq - 20/1/2011
  3. Moon - 21/1/2011
  4. Fina Fento - 22/1/2011 :D
  5. Cik Tom - 23/1/2011
  6. Solihin Zubir - 24/1/2011
  7. Equrlz - 25/1/2011
  8. Siti Safiyyah - 26/1/2011
  9. Echah Mahsuri -  27/1/2011 
  10. Scha Al Ahmad - 28/1/2011
  11. Aboy93 - 29/1/2011
  12. Rossoneri - 30/1/2011
  13. Nur Syafiqah - 31/1/2011
  14. Eiela - 1/2/2011
  15. Phreak-Id - 2/2/2011
  16. Wath - 3/2/2011
  17. Aza Shafiza - 4/2/2011 cik fiza :D
  18. The Crow - 5/2/2011 
  19. Aisha Inani - 6/2/2 - Penutup

Salam kopipes,
Hai, nama saya FINA

16 comments:

  1. ada hadiah tak????nak hadiah coklat tau!

    ReplyDelete
  2. @aza shafiza
    hahah..yg tu ko kena tanya tuan penganjur :P

    ReplyDelete
  3. @MasZuber
    memang menarik :D brings blogger together :D

    ReplyDelete
  4. @ARC™
    mengeratkan sesama blogger hehe..dan menambahkan kenalan jugak :D

    ReplyDelete
  5. erk tak prasan lak dah buat entri ni,, huhu,, sory ye pada lain2 tu,, dah tutup la.. kalo nak join gak,, boleh buat rayuan,, hehe

    Detail Segmen Mari Menyambung Cerita

    ReplyDelete
  6. @Fariq
    haha..nanti sy edit gtau segmen ni dah closed.

    ReplyDelete
  7. @Fina Fento

    Fina,, list dah update tau,, peserta jadi 19 org skrg..

    ReplyDelete
  8. tak terpikir lak contest macam ni haha menarik

    ReplyDelete
  9. saya masuk jugak,,no 14. takutlah baca entri lain best-best je.

    Latest Entri :
    Tingginya Martabat Seorang Ibu

    ReplyDelete
  10. @EmanCloud
    ha'ah..segmen abe Fariq..hehe

    ReplyDelete
  11. @Fitrihadi.com
    haha..sangat berkesan menaikkan trafik huhu..

    ReplyDelete
  12. @eiela
    gud luck..ntah macam mana penerimaan entri saya nanti..ktrr..takut :-s

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected