Wednesday, January 5, 2011

Cerita 1 haribulan satu dua kosong satu satu di Langkawi

Teeeedia. Dah masuk 5 haribulan baru kau nak padet entri untuk tahun baru ye Cipina.

Alah. Tahun baru ke lama ke hidup kena diteruskan jugak. Takde apa yang berbeza pun. Bernafas pun cara tu jugak, makan pun pakai prosedur yang dok ada tu jugak, ke ada yang masuk tahun baru ni makan pesyen lain? Kalau ada, meh kongshare kat sini :P

Ha, bercakap pasal makan, ini aktiviti ai pada 1.1.11.

Syabil
awal - awal pagi baru bangun tidur dah heret kamus 4 bahasa yang dah lunyai.
kat dalam gambar adalah buku cosway..jadiiilah
budak baru reti buat peace (--)y

Wedding Shila

Janji dengan kawan nak ke rumah Shila pukul 12.30 tengahari. Tapi disebabkan takde orang nak jaga budak - budak tak cukup umur kat rumah ni, terpaksalah tunggu ayah balik. Setelah sekian lama tunggu, ayah tak kunjung tiba, suruh Syapit call ayah dan terus bergerak ke kenduri kawan. Ye lah, tak best pulak rasanya sebab dah berjanji dengan orang kann..

Sesampainya ke rumah Shila, kawan - kawan pejabat dah abes makan n nak bertolak pulang. So, terpaksalah ai cari mak sedara ai untuk jadi peneman. Nasib baik ada mak sedara sekampung dengan Shila. Kalau tak, mati kutu dibuatnya sorang - sorang kat situ. Silap - silap balik camtu je.

Lepas merapu lebih kurang dengan mak sedara n the bentara geng, ai bertolak balik ke rumah. Best gila makan ngn geng diorang. Siap duduk makan sekali macam tetamu haha.


sebelum keluar rumah, haruslah meng'kemwore' barang sekeping dua.
Orang sebelum keluar rumah baca doa, kau mencapap fulak. Derhaka betul.
Sekarang, suka pakai shawl berbanding tudung express & bawal. Hari tu ada iklan Yuna kat tv, budak kecik kat atas excited je "Kak Na, Kak Na, kawan Kak Na tu"

Haha. Bijak betol kau buat kakak kau perasan ye adik.

Ini namanya bunga telur ye tuan puan sekelian :P

cenderahati cute :D

pengikat plastik cenderahati. kreatif oke.

nanti kawen nak buat camni ah :P

Tak sempat snap gambar Shila. Selamat Pengantin Baru Ms Tomatomei!


Makan - Makan..lagi

Makan di tempat semalam jugak :P Kali ni invite keluarga Cu sekali. Yang teman ai kat umah kenduri Shila tadi tu Cu la hehe. Cu adalah adik mak yang paling bongsu. Kitorang tak panggil Maksu, panggil Cu je..mesra alam sikit.

Bawak ikan dari rumah. Menantu kesayangan keluarga bawak balik dari kolam di Pulau Ketam hari tu waktu amek Dikja, Syaza n Syasya pulang ke Putrajaya.

Makan kat kedai yang sama seperti di Entri Pengakhiran Tahun 2010 kalendar Masihi. Dua malam berturut - turut makan kat kedai yang sama nampak sangat regular customer kedai tu :P

sup tulang. kali ni ada isi :P

nasi - dua kali tukar bekas :P

ikan dari Pulau Ketam selamat jadi sweet & sour haha

Cabutan Bertuah Jualan Gudang, Pekan Rabu

Keluar malam ni ada dua sebab sebenarnya. First sebab nak belikan buku kat budak kecik kat atas tu. Dari kecik dah minat membaca. Macam kakak dia *angkat kening laju - laju nyempat je kan puji diri sendiri tapi kedai buku tutup. Pergi percutian keluarga ke hapa cuti lama - lama. Grrr.

Lepas makan 3 kali tambah, bertolak ke Pekan Rabu untuk cabutan bertuah. Orang boleh tahan jugak la ramainya. Cuba je lah. Mana tau untung - untung dapat skuter sebijik khenn..

tengah berdebar - debar kot - kot nombor ai dipanggil.

No tak bertuah malam tu. Benci.

Dalam ramai - ramai orang yang pegi malam tu, cuma tujuh je hadiahnya. Alaaahai kemut betul. Grand prize dapat skuter sebijik. Skuter apatah namanya tak ingat padahalsakithatitakdapatskuterboooo

Lepas cabutan terakhir, balik ke rumah dengan hati sebal. Merajuk tak dapat cabutan bertuah. Benci tau.

Salah satu azam tahun 2011 adalah berusaha update blog at least sehari satu entri. Tapi ini sudah hari ke lima baru keluar satu entri camno tu?

Hai, nama saya FINA

18 comments:

  1. erk kalau cabutan bertuah tu memang tak yakin sangat nak dapat..buat sakit ati je tunggu...adehh

    ReplyDelete
  2. semalam pon ade cabutan bertuah.. dapat iphone 4.. dalam beratus orang yang datang, satu jer Iphone diorang bagi..

    cit!

    berkobar kobar nak balik sambil bawak Iphone free.. koh koh koh

    ReplyDelete
  3. @Fitrihadi
    sebab ada 3 kupon, tu yg pegi jugak..mana tau nak jadi rezeki kan :P

    ReplyDelete
  4. @Aujinz
    HAHA. biar betul? Ini lagi kesian hahah

    ReplyDelete
  5. @MasZuber
    Memang sedap! Puas gila makan malam tu sebab ikan besar tak payah berebut2 :P

    ReplyDelete
  6. ai benda lain ai x kisah...wallpaper leptop 2 menarik perhatian ai..boys b4 flowersssss...weo yeo???

    ReplyDelete
  7. @ryan's mommy

    haha..time ni ai tengah gila kat Geum Jan Di haha. Malas nak tukar wallpaper lain pastu. HAHA

    ReplyDelete
  8. yu ni lessy ke...napa suke pempuan...kan hero2 dalam tuh bergetah...kehkehkeh...dalam Bbf ai x ske lee min ho...rmbut cam tut...ai ske hyun joong(2nd lead)...tp klu yu tgk personal preference...lee min ho sangat berkarisma...ai like...citer baru...

    ReplyDelete
  9. @ryan's mommy
    HOI apakah lessy?? no lah. GJD tu comey gila. walaupun pelakon korea lelaki comey2 tp ai cm geli sikit nak letak gambaq depa HAHA. taste ai lebih kepada 'Q Haidar ai' dlm 'LAGENDA BUDAK SETAN' tu..yu know what ai mean ngehehehe..aummmm

    ReplyDelete
  10. salam...
    moga lebih diberkati ditahun dua kosong satu satu

    ReplyDelete
  11. perghhh banyaknye event. mesti best kan. see kalau kita rajin jalan2 kat mana2 pun banyak benda menarik

    btw, cane wat watermark tu. cun....design 1 pelis :P

    ReplyDelete
  12. @ARC™
    huhu..tu la kan..walauuuuuuupun dok kat langkawi yang pi mai pi mai tang tu je :P

    watermark tu saya beli kat kat eya - kat sini

    ReplyDelete
  13. wow!!
    seronok join event2 ni..
    ehheee

    ReplyDelete
  14. sedapnya food. terus lapar lagi hihi

    ReplyDelete
  15. @mimizuzuhaha
    huhu..dah makan pn lapar lagi? :P

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected