Sunday, September 25, 2011

[TUTORIAL] Fungsi Ticker di Facebook yang semak

Semak okayyy dia dok jalan kat tepi penjuru kanan tuuuuu..

fb_ticker_semak

Nak dapatkan update kawan2 yg tertentu saja di ticker tu instead of semua kawan2 anda yang setengahnya tu anda sendiri pun tak kenal?

Meh ai tunjuk cara – cara masak air unsubscribe aktiviti kawan – kawan tak penting anda dari keluar di ticker dan biarkan hanya aktiviti orang yang anda suka saja keluar kat situ. Suruh juga rakan – rakan anda berbuat demikian terhadap anda. Ini bagi mengelakkan SETIAP PERBUATAN anda di post di bahagian kanan Home facebook dan menjadi tontonan ramai.

Mula – mula..

Hover mouse ke nama rakan anda

fb_ticker_semak1

Kemudian, dia akan keluar kotak seperti di atas.

Hover mouse anda ke option ‘Subscribe’

fb_ticker_semak2

Bila dah hover mouse ke ‘Subscribe’, akan keluar satu list seperti di gambar.

Perkara2 yang ber’tick’ itu lah yang dok naik di ticker anda tu.

fb_ticker_semak3

Untick perkara2 yang anda taknak ia naik di Ticker anda.

Contoh : saya untick Comments & Likes dan Games.

Lepas tu..

Habis!

KALAU ANDA INI ADALAH SEORANG YANG SUKA MEBYIBUK STALK KAWAN – KAWAN ANDA, JANGAN IKUT TUTORIAL INI.Devil

Fungsi ticker ini sangat berguna bagi couple check. Let say, si dia kata dia tak online. Tapi bila kat ticker asek keluar dia dok like like gambar orang dan komen – komen kat status/gambar orang walaupun org tu tidak friend dengan anda makanya dia sedang menipu anda. Awas penipu. Anda diawasi! HAHAHA Devil

Sesuai jugak untuk bos – bos memantau pekerja – pekerjanya. Tengok ke wall sunyi hening ja..tapi kat ticker nama diaaa ja penuh dok komen/like status/gambar orang. HAHAHA mana kau nak lari janggggg Devil

Oh, btw, anda sudah cuba Facebook Timeline? Inibestbro. Dari saat – saat akaun kau lahir sampai lah sekarang suma kau boleh tengok balik apa yang kau dah buat dengan Facebook kau selama ini ku mencari – cari teman yang sejati buat menemaani perjuangan suuuci~. Over Tongue

fbtimeline1

Banyak lagi perkara – perkara baru kat Fb yang memeningkan. Kalau rajin saya share lagi.

Kbai.

No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected