Tuesday, November 23, 2010

Kalau korang guna Google Chrome pastu malas nak klik next page, saya ada sesuatu yang best untuk anda. Sangat convenient

As salam & a very good afternoon.

Khas untuk pengguna browser Google Chrome.

Korang pernah tak buka satu blog atau website dan kemudian terfikir;

'alangkah heavennya kalau aku dapat baca next page walaupun aku tak klik apa - apa'

Tuuuuuuuuuu..angan - angannnnnnnn..penyegan punya orang.


Tapi takpe. Jangan risau. Kerana Google Chrome telah mendevelop satu extension yang sangat best iaitu FastestChrome. Dengan FastestChrome ini korang tak payah lagi klik next atau older post untuk ke page sebelumnya kerana FastestChrome ini akan bawak korang allllll the way ke bawah (next page) tanpa perlu korang klik apa - apa dan tanpa perlu jugak korang tunggu untuk ia loading bila dah klik ke page baru. Tunggu tetap kena tunggu. Tapi dia akan load di page yang sama la..


Korang scroll ke bawah then dia akan load the next page tanpa perlu pergi ke mana – mana, macam tu jugak kalau korang nak ke next page lagi, perkara yang sama jugak korang perlu buat. So basically, korang just perlu scroll down saje. As simple as that. Kan?




Best best. Lepas ni boleh la lepak lama - lama kat blog - blog orang yang sehari update sampai berpuluh - puluh entri masa pun jimat tak payah buang masa loading lama - lama bahagia menjelma hee..


PB222300_=P
muka bahagia la kononnn

Benda alah ni adalah similar to FastestFox kat Mozilla Firefox.

Klik ke sini untuk install : FastestChrome - Browse Faster

Nanti saya padet fungsi penuh menatang FastestChrome ni yerp. Babai


14 comments:

  1. wahh~ sonok2.. hehhe~

    masyeh share..

    ReplyDelete
  2. dh lame stop pakai google chrome..tibe2 rasa nak pakai blk..sje nak try.hehehe

    ReplyDelete
  3. kalau ade beribu2 page cane?
    die kuar 1 page jugak ke?

    ReplyDelete
  4. @Adza
    sama - sama madus :D

    @Mimie.Candy Cane
    ehe..chrome best sebab laju :D

    ReplyDelete
  5. @Syazwana
    Tak sure la yang tu yang. tp ada setengah site dia tak kuar page sblmnya bila kita scroll ke bawah..rasanya ada kena mengena ngn footer site tu la..mcm blog saya saya test tak kuar page sebelumnya..

    @Aujinz
    awat fengsan? pening ka?

    ReplyDelete
  6. thank for sharing...nice info!!

    ReplyDelete
  7. @L@n@ a.k.a Mak Budak
    most welcome :)

    ReplyDelete
  8. wahh bestttt! zie adalah salah sorg pengguna google chrome :D

    ReplyDelete
  9. @Redbloodsnow
    good. extension dia best best :D

    ReplyDelete
  10. @5022862089386191443.0
    makasehhhh :D

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected