Monday, May 24, 2010

Gambar saya dah ada imej sendiri~watermark!

Ada la satu hari tu saya berblogwalking secara malas. Tiba-tiba ntah macam mana termasuk satu blog kakak mana ntah. Dia ada cerita pasal watermark. Wah. Saya juga mencari orang yang boleh buat watermark. Dah bosan asek taip alamat blog je kat kat gambar buat watermark. Nak jugak letak watermark lawa-lawa kan, cari identiti sendiri katanya. 


Lepas terjumpa, terbaca dan tersuka serta terminat, terus klik link yang dia bagi tu.



Wau..dia jual watermark! Satu lagi jenis bisnes online yang baru. Bijak. Kakak Eya nama pemilik blog ni. Cantik-cantik watermark dia. Suka saya. Banyak yang saya berkenan tapi dah jadi hak orang la pulak. Kenapalah lambat jumpa blog ni? Watermark ni dibuat satu design untuk satu customer. So, pegi la mana-mana pun, takkan jumpa punya dua watermark yang sama dari pemilik yang lain-lain. Ubah-ubah sikit tu mungkin la kan. Harga dia pun murah je. Sekarang dia ada buat offer kalau tak silap.

screenshot blog eybizzonline.

Antara contoh-contoh watermark yang dah siap.

Ada banyak lagi watermark yang cantik-cantik. Pergi tengok sendiri ye kat sana

Lama gila saya lepak kat blog dia semalam semata-mata nak pilih watermark tu. Banyak sangat. Rambang mata! 

So, lepas dah berkenan, saya beli dua watermark (dan bercadang nak beli lagi *gila tamak)

RM5
dapat tiga kaler. pink, hitam & putih

RM7
Yang ni dapat dua warna jugak.
Satu untuk background gelap &
satu lagi untuk background cerah
Ni contoh gambar saya yang ditempek watermark. 
kaler putih
kaler hitam

Nak siapkan ni pun sampai pukul 12 dengan bantuan kak eya haha. Gila tak pandai.

So, kepada sesiapa yang nak beli watermark, boleh la ke eybizzonline ye.


Lepas ni nak cari tukang buat header pulak. Orang tak pandai kan. Terpaksalah guna khidmat orang lain..sapa-sapa sudi ajar saya buat header?

36 comments:

  1. yezzaaaaa..itu diaa..ekekeke...

    nnt beli lagi tau..larikkkkkkk..

    ReplyDelete
  2. watermug saya kaler merah..

    dier tulis

    One Now..One nescafe..

    tapi tak leh tempek pade gambo...huhuhu

    ReplyDelete
  3. @bizzonline
    sudah semestinya! agak2 kaya sket, tiap satu gambar nak letak watermark lain2 design..hahah..kecelaruan identiti la pulak :P

    ReplyDelete
  4. @Aujinz
    Aiiippp..nak kena sekeh?

    ReplyDelete
  5. kalo centu,hakak doakan fina cpt2 jd kaye..leh borong sume,pstu sedekah kt org sket...larikkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  6. ouh tu watermark..sumpah aku xtau hahaha

    ReplyDelete
  7. beli??apsal tak buat sendiri je..jimat skit

    ReplyDelete
  8. suka dgn water mark yg 1st..really nice.. :)

    nk buat sendiri..payah...beli jer la...kan..? ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    MY MOM AND POLYP

    ReplyDelete
  9. dah basuh da.
    oh kalo nk buat header.
    saye boleh buatkan :) xD

    ReplyDelete
  10. watermark pon jual?kagum!hahaha

    ReplyDelete
  11. @bizzonline
    aaminnnnnn..mmoga-moga doa akak dimakbulkan..boleh la belanja follower saya sorang satu :P

    *gurau je..mana tau kaya betul kang tak pasal2 kena tuntut dek follower (gila perasan T__T)

    ReplyDelete
  12. @miss hav0c
    hehe..itulah watermark namanya cik havoc..

    ReplyDelete
  13. @Fitrihadi.com
    tak pandai..


    dan tak kreatif :|

    ReplyDelete
  14. @nabilah_2908
    hehe..kan kan..cantik kan?

    dah komen dah blog kamu :)

    ReplyDelete
  15. @fioxphrofile
    wow..betul ni? nanti saya contact k..hehe

    ReplyDelete
  16. @helena's
    iye cik hel..bijak dan kreatif kan?

    ReplyDelete
  17. cantiklah.. rasa teringin pula..

    ReplyDelete
  18. wah makin advance la ye hehe
    bagus bagus

    ReplyDelete
  19. haha, lawa watermark. nape tak letak watermark kat atas pipi je terus. :P

    ape yang penting pada watermark ialah url blog, maybe boleh edit sket kot?

    kalau orang curi nanti boleh tau la die amik dari blog mane.

    ReplyDelete
  20. @cikgu isza
    haa..cepat klik link dia laju-laju :P

    ReplyDelete
  21. @NK
    kat watermark tu kan dh ada urlnya:)

    terima kasih melawat :D

    ReplyDelete
  22. ooo..hehe baru taw ada bisnes sekarang

    ReplyDelete
  23. @zam
    tak ramai yg buat ni..setakat ni saya baru jumpa dua blog yg jual watermark ni.

    ReplyDelete
  24. salam..

    wah..dah ade watermark ye.. bagus2.. cadang nk beli lagi tu..beli utk saye skali ye..huhu

    ReplyDelete
  25. waaa... menariknya... x sia2 masuk blog ni malam ni.. thanks ye fina.. nak try la beli 1 watermark... senang kan nanti..

    ReplyDelete
  26. @Oh Malaysia
    hehe..cepat cepat..nanti habis :P

    ReplyDelete
  27. @4979402950555431037.0
    hee~ thanks!

    ReplyDelete
  28. oh ye, 1 more.....camne buat related post tuh...nak buang lah linkwithin nih

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected