Sunday, February 27, 2011

Laptopku hampir arwah =(

Korang, bukan tanak update. Berkobar - kobar nak update. Siap ada 7 siri lagi untuk percutian lepas. Tapi apakan daya. Tak sempat nak publish (scheduled) dahhhh jadi camni. Haih.

Tengoklah sendiri.

:(

Haih.

Haih.

Haih.

Sunday, February 20, 2011

Saya tak suka surprise. Tapi tak tau kenapa surprise yang ni buat saya terharu..

Hari tu kan (17 Februari 2011) meeting yang sepatutnya dijalankan pada pukul 10 pagi ditunda ke pukul 11.15 pagi sebab bos ada urusan diraja (ayat suma nak grand, padahal menyambut kerabat je pun :P). It was my birthday that day dan saya ingat orang - orang kat ofis tak perasan pun *mode sedih sekejap T__T. Tapi jadi sebaliknya bila ada dua 3 4 5 orang yang tegur and wish my birthday *mode terharu pulak :-s

Lepas habis meeting masing - masing bergerak ke ruang makan. Waktu paling best kalau ada meeting ; waktu melahap. Pak Lek masak sedap oh. Tak nyesal kalau tempah kat dia. Sepulangnya dari meeting, semua menjadi sibuk mengerjakan kerja yang telah diberi mengikut arahan bos (sila bayangkan satu situasi busy macam kat pejabat CSI waktu ada kes). Bos juga turut serta duduk disebelah melihat perkembangan serta memberi tunjuk ajar. Skema semacam pulak part ni.

Waktu tengah sibuk - sibuk dok keletuk keletak keyboard komputer, Julia bersuara nak keluar sekejap. Okai lah. Tade hal. Walaupun selalunya dia ajak kalau nak kemana - mana tapi kali ni tak ajak dan terasa jugak kat situ tapi...taaakpelah. Ada hal personal tu kot. Teruskan kerja *taip taip taip.

Sepulangnya dia, dia bawak seperti sebungkus apantah tak dapat dipastikan isinya dan secawan air. Eh, gi beli makanan lagi? Baru lepas makan je kan..Sambung buat keja..

Tengah kusyuk buat keja, bos tegur..

"Eh, tu kek sapa pulak?"
"Sapa lagiii..besday girl laahh hehe" sambut Julia.


Terus pandang kat Julia. Oh my goat! Dia p beli kek rupanya T____T *terharu serta merta.

To be frank, saya jarang celebrate birthday dengan kawan - kawan dan tak pernah buat majlis pun untuk birthday saya. Sekadar makan - makan dengan family pun dah cukup. Well, it's just a birthday kan. Kalau saya betul - betul nak celebrate birthday, saya nak celebrate tepat - tepat waktu kelahiran saya which is pukul 3.40 pagi. HAHA. Sapa sanggup attend kalau saya buat? :P

jus bos belanja :P

Thanks korang ♥ kek ni sangat sedap
Tenkiu ♥
Bos tanya, "Ini birthday yang keberapa ni?"


Yang tau takpelah, yang tak tau tu, korang agak2? Hehe..

Hai, nama saya FINA
A

Friday, February 18, 2011

Penipuan Bank RM19 Juta. Lepas duit dah transfer baru pegi buat pemeriksaan premis?

Terbaca pasal ni kat blog Kak Jie.


Part yang menarik adalah kat sini (rujuk gambar kat bawah)

baca ayat yang bergaris dalam gambar
klik gambar utk ke utusan online.

Oh. Luluskan pinjaman dulu baru pegi buat pemeriksaan premis? Prosedur dia memang camtu ke? Even kat PBT pun sebelum luluskan lesen kena pegi inspection kat premis dulu tengok maklumat dalam borang & dokumen sokongan yang diorang submit sama ke tak dengan kat premis. Inikan pula pinjaman sampai berjuta - juta.

Peliklah.

Sunday, February 13, 2011

Update terakhir dari Putrajaya. Eh, ada update ke sebelum ni?


Eh. Takde update punnnnn haha.

Waktu sekarang dah pukul 1.31 pagi. Tengah tunggu pukul 4.00 untuk bergerak pulang (bajet mata tahan ah kan tunggu pukul 4 pagi. Macam tahan je mata tu tak tido). Awalnya plan nak naik bas je dengan adik beradik seramai dua orang itu yang seorang tinggal kat umah sebab kena keja nasib kaulah adikkkkk..

Oke. Orang tak faham.

Camni...

Kami sekeluarga yang dianggotai oleh ayah, mak, saya sendiri, adik no. 3, adik no. 5 dan adik no. last ke rumah adik no. 2 saya di Putrajaya. Adik no. 4 tak tersenarai dalam ni sebab dia kena tinggal kat umah; tak dapat cuti haha kesian.

Awalnya, kami datang ke sini naik bas dan plan untuk pulang adalah : mak, ayah dan adik syabil naik sekali dengan adik no. 2 sebab dia, suami & anak - anak mereka pun nak balik Langkawi jugak.

Then kelmarin, adik dan suaminya telah mendapatkan kenderaan yang lebih besar untuk pulang maka selamatlah duit ai dari melayang kena bayar tiket bas ehe..

Oh ya. Datang sini sebab ada kenduri di rumah sedara. Tunggu update :D

++ Ohhh..banyaknya borong tudung kat nilai tadi-.-"

++ Silap pulak tak apply cuti sampai Isnin. Lusa keja sehari dah cuti pulak. Hmmph.

Monday, February 7, 2011

Hari Terbuka Pusat Observatori Negara Langkawi

Ini cerita sudah lama. Tapi mahu update jugak.

Sedikit cerita. Hai, nam
a saya FINA
Tak pernah sampai kesini. Tak pernah tahu kewujudan tempat ni pun sebenarnya. Tengok - tengok dah tersergam indah nun di celahan hutan Bukit Malut berdekatan empangan. First time juga sampai ke empangan ini sebenarnya.


Pegi sini pun sebenarnya ada event. Majlis perasmian balai cerap pusat ni oleh YB Datuk Seri Dr Maximus Johnity Ongkili, Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Malaysia. Itu berlaku pada malamnya. Sebelah siangnya diadakan aktiviti untuk penduduk Langkawi. Aerobik, jogging pagi, pertandingan mewarna untuk kanak - kanak, pameran, ceramah by Dr Faiz etc etc etc *tak ingat sebenarnya.


Nak dijadikan cerita, beberapa hari sebelum tu dah perasan satu MPV kalo tak silap park kat parking pejabat. Then tertulis kat pintu kereta tu perkataan ANGKASA. Kat bawah perkataan ANGKASA tertera perkataan Pusat Oberservatori Negara Langkawi. 


Time tu sangkaan mestilah lokasi pejabat diorang kat atas Gunung Raya dimana terletaknya pusat pemantauan satelit Tiungsat-1 tu. Pastu salah sorang yang turun dari kereta tu pulak bawak banner yang lazimnya perlu dicop kat pejabat sebelum boleh gantung kat mana - mana station banner kat kawasan jajahan pulau ni.


Then the next day, Cu (maksu) ajak g Bukit Malut. Ada aerobik katanya. Pukul 6.45 pagi. Mak tak dapat join sebab ada kenduri. Pukul 6.00 pagi yang masih gelap tu nak gagah naik skuter g umah Cu then pegi sekali dengan Cu n adik sepupu adalah satu keberatan buat saya. Gelap kot. Dah la tak biasa sangat lalu jalan nak ke Bayas tu. Maka joinlah saya pegi ke sana pada pukul 10.00 lebih.


Sesampainya kat sana..masya-Allah..sangat indah kawasan tu. Tak sangka ada juga tempat secantik tu kat Langkawi ni. 



Ini dam - empangan





Persekitarannya sangatlah cantik <3
tak tahu lansung kewujudan tempat ni


cerap matahari
teruja sekejap dapat tengok matahari secara live :D

syabil & aisyah
benda kat belakang tu mcm bergerak2 @_@

Dr. Faiz si yang berbaju hitam

Oh oh..yang buat saya kuciwa sikit tu adalah bila mendapat tahu yang Dr. Faiz ada join aerobik+jogging pagi yang seawal 6.45 pagi tu :(


Kalau lah saya tau, sanggup ku redah gelap pekat pagi kejut ayah mintak p hantaq ke umah Cu :D


Dapat la bergambar barang sekeping dua dgn Dr. Faiz. Itu pun lepas Cu tahan dia sebelum dia masuk bagi ceramah. Hee..sori aaa Doc for taking your time :D


Jaaadiiiilah..
Gambar ni tak letak watermark
sebab curik kat fb adik sepupu :P


Oh ya, tempat ni bukan senang - senang boleh diakses begitu sahaja seperti tempat - tempat tarikan pelancong yang lain. Hanya yang berkenaan saja dapat masuk ke tempat ni. Ahem..bapak sedara ai penjaga dam ni. Dapat lah bodek2 masuk ke tempat ni besok2 ehe..


Okai. Tu saja. Bai.


fanpage : Langkawi National Observatory, ANGKASA  


berita dari ANGKASA ada kat sini


Hai, nama saya FINA

Saturday, February 5, 2011

Blog updated. Wah, ada cerita beronok malam ni kat Majalah3 di #tv3 :P

Ini short update.


Hari ini takde aktiviti kat rumah. Maka diisi dengan aktiviti paling best ; tidur. Punya takde benda nak buat. Main internet main taram je istilah pun dah macam malas gila. Takde menda.


Banyak perkara sebenarnya nak tulis. Tapi tulis sekerat, save kat draft. Dah berlambak - lambak dah kat draft tu. Nanti selesa - selesa tulislah kot sampai habis.. Apa selama ni tak selesa ke kau cipina?


Dapat call dari bestfriend ajak g boling. So, nak siap - siap ni. Kawan - kawan yang keja kat luar dah nak balik dah esok. So, inilah masa nak jumpa pun.


Oh ya, korang pernah dengar perkataan beronok tak? Nak tau apa menatang beronok tu? Ha, saksikan apa itu beronok kat Majalah3 malam ni thehee..


Babai.






Hai, nama saya FINA
Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected