Wednesday, May 19, 2010

Up trafik cara baru. Mesti cuba!

Nak cuba cara baru untuk up traffic blog anda? Meh sini aku tunjukkan. Cepat, mudah enak senang nak buat. Aku dapat entri ni dari Rumah 4 Tingkat

1. Buat satu entri seperti ini, atau copy+paste yang ini pun boleh dong. Kemudian tepek tajuk yang menarik.

2. Anda cuma perlu meletakkan Link URL di bawah untuk entri yang anda buat dalam blog anda. Takmoh pandai-pandai tambah URL orang lain ye.






PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan Link URL ke entri blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang no.3 jadi no.2, yang no.4 jadi no.3 dan seterusnya.

3. Kemudian masukkan link anda di turutan bawah sekali. (No.15)

4. Ingat! Jangan ubah turutan link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Jika posisi anda pada..
Posisi no.15, jumlah backlink = 1

Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Mari tolong-menolong sesama blogger. Berbaloi-baloi.
Selamat mencuba!!!

Siapa yang copy+paste dari R4T jemput letak komen kat bawah bersama URL entri masing-masing. Ada surprise menanti anda!


*Dengan kartun-kartun tu kena kopipes :P


20 comments:

  1. da basuh ka kaki dah~hahaha..
    sape kat no 10 tu ek? hahaha

    ReplyDelete
  2. @Hasrol Nizam
    yang saya faham, kalau kat dalam list kat atas ni semakin nama awak menaik, cthnya : dari kedudukan 15 ke kedudukan 10, itu bermakna blog awak dah 'menjelajah' ke 5 blog dan itu yg dipanggil backlink kot..mcm situasi sy sekarang, kedudukan sy yg ke 15, maknanya, saya dah pegi ke blog org yg ke 14. Ini mengikut kefahaman saya je la..kalau sapa2 rasa salah, tolong betulkan ye :P

    *saja-saja je buat ni..sebab dulu pernah mimpi pasal ni. Lame(-.-")

    ReplyDelete
  3. @tengku nizam
    uik? hahah..tak perasan! dia lagi awal rupanya..

    ReplyDelete
  4. dah macam konsep MLM jer...menjadi ker?

    ReplyDelete
  5. @rizputra7
    kalau buat betul-betul tak mustahil boleh jadi..

    ReplyDelete
  6. wah..cara baru ek.. kalau ade 2 3 orang letak link awk no 14 camne lak tu?

    ReplyDelete
  7. bagus la kalau nak tingkat kan trafik dan SEO

    ReplyDelete
  8. @MrSup
    dia cmni..kalau awak nk buat kat blog awak..nanti buang link kat kedudukan no 1 tu. so tinggal 14 je la kan..tambah link awak kat tempat lasssst skali. jadilah 15 blog kesemuanya..nanti bila awak dh tambah link awak kat tempat 15, link sy akan naik ke no 14..it means, awak amek ni dari blog saya :D camtu la..

    ReplyDelete
  9. @Syafrizal
    ooo..yg ni pn ada kena mengena dgn SEO jugak eh? hehe..sy tak pandai bab-bab ni..tang keyword tu tau la sket2 :P

    ReplyDelete
  10. hehee~
    cantek! tggu pengumuman surprise untuk anda 26 Mei ni ye..

    ReplyDelete
  11. ooo kira promote link blogs yg participate la ni ea. interesting..hehe

    ReplyDelete
  12. @Kie-yu
    wuu..ye ke? tak sabar ni menunggu..

    ReplyDelete
  13. @Redbloodsnow
    join la kak red :D

    ReplyDelete
  14. betul ke ni...nati saya try cuba ...

    ReplyDelete
  15. erkkk....cam mana tu??


    UP TRAFIK SEMUDAH ABC <-- KLIK SINI LERR..MAKCIK2

    ReplyDelete
  16. @pch
    makasih pakcik hussin ye..

    ReplyDelete
  17. waa.. nmpak menarik la... nk jugak laa.... hehehe

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected