Saturday, November 17, 2012

(Full) Majlis Perkahwinan Zul & Firda - 17.11.12

17.11.12 - Sabtu ( 3 Muharam 1433)

Hari ni kenduri sebelah pengantin lelaki. Saya jadi pengapit.

Seawal 9.30 pagi kami bersiap ke butik pengantin untuk mekap Fida.

Sesampainya di butik, time tu dah 2 orang tengah mekap. Dan yg dok tunggu pun dah ada. Yang sebelum tu tak tahu berapa ramai. Ramainya dalam satu hari butik ni mekap orang. Mak andamnya ada 2 orang je. Sorang laki sorang perempuan.

Dapat info tadi, hari ni 10 pasang pengantin diorang mekapkan. Peh. Mekap banyak2 ni tak mengurangkan kualiti hasil mekap tu ke nanti?

Macam sepesen je mekap masing2.

Baju Fida ditempah dan diambil terus. Simple. Tak sarat dan boleh dibuat pakai time raya atau grand dinner.

Lepas dah setel mekap dan bersiap,  Zul balik rumah dulu untuk khatam Quran dan kami balik ke rumah.

Sesampainya di rumah, sebelum Zul boleh ambil Fida bawak balik ke rumah dia (masa ni Zul dah abeh khatam Quran kat umah dia) kena mintak izin dengan ibu bapa Fida terlebih dahulu.

Time tu masing - masing ingat Zul sampai je terus boleh naik keta pegi umah pengantin lelaki. Rupa - rupanya kena ada penyerahan pulak huhu.

Kemudian bergerak lah rombongan ke rumah pengantin lelaki. Dalam 10 biji kenderaan yang escorts kenderaan kami.

Hampir2 sampai ke rumah pengantin lelaki, Chaq adik Fida selaku drebar pasang siren polis. Waktu keluar dari kampung n test siren tu ada org siap bagi jalan hahah.

Alhamdulillah Selamat sampai ke rumah pengantin lelaki.
Disambut oleh ayah Zul dan saudara mara. Dijemput masuk ke rumah dan diikuti kemudiannya dengan acara makan beradap.

Lepas tu, bermula la sesi berjumpa pengantin, sesi bergambar dan sesi beramah mesra dengan saudara mara sebelah Zul.

Selesai semua urusan, masa untuk outdoor shooting!

Gambar tak banyak. Sibuk 'mengapit' katakannnn. Hehe.




Next entry, outdoor shooting pulak!

No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected