Sunday, November 18, 2012

Outdoor shooting - Firda & Zul.

Kitorang gerak dalam pukul 5 petang. Adi as an Official Photographer (OP) pilih Pantai Pasir Hitam sebagai lokasi shooting.

Uols, ai dengan kasut platform 2 inci jalan kat atas pasir pantai boleh bayang tak? Haha. Nak bukak kasut dah pakai stoking. Nak tak nak jalan je la. Jalan kasut asek *tekelup je dalam pasir. Sekali sekala buat kelakar di tepi pantai.

Jalan dalam 150 meter dari pantai ke titi berdekatan. Boleh tahan cantik jugak tempat ni.

Layan jelah gambar - gambar kat bawah ni. Gambar official dari OP kena tunggu dia abeh SPM dulu. Hehe.

Kami pegi 8 org semuanya. Satu kereta bawak pengantin perempuan n satu keta lagi pengantin lelaki bawak adik2 dia.
Adi as an OP, Chaq (adik Fida no. 2) tukang pegang reflektor, Yanti (adik Fida no. 3) sebagai tukang pegang flash dan saya..

..tukang lindung lens kamera dari cahaya matahari =_=

Pengalaman ok. Fully utilised apa yg ada time tu. Handbag dan diri sendiri yg berbaju kurung digunakan untuk lindung lens dari cahaya. Buatlah mcm mana pun asalkan kat gambar tak jadi flare.

Happening sangat walaupun masing - masing penat gila. Sorang - sorang dah bau belacan. Belengas. Dari pagi kot.
Hentam sajalah labu. Memori hari tu takkan datang balik betul x?

Untung Fida bakal adik ipar sendiri jadi OP. Jimat banyak kat situ. Gambar yang dia amek pun lawa - lawa jugak. Not bad.
First time sebenarnya saya jejak kaki ke titi bilis Pasir Hitam tu. Tak pernah tahu pun sebelum ni huhu..

Sementara tunggu gambar dari OP, layan dululah gambar belakang tabir sesi photo shoot tu.

*tekelup = tenggelam.





No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected