Monday, November 26, 2012

Pen 5 dalam 1.

Selalunya kalau pegi lunch kat Langkawi Parade, tempat wajib yang akan saya singgah adalah kat bahagian alat tulis. Seolah - olah ada satu medan magnet yang besar kat situ. Macam ditarik - tarik kaki ni. Mesti kena singgah punya.

Pegi je lah kat mana - mana pun, asalkan ada bahagian alat tulis mesti akan singgah dan selalunya akan tersangkut beli sebatang dua pen. Padahal pen/pensil dah berlambak - lambak kat dalam bekas pen, stationery case. Dalam beg laptop lagi. Beg sandang lagi, beg galas lagi, 2 3 batang dalam each bag. Mengalahkan budak sekolah.

Obses sangat.

Tengahari kelmarin lepas pekena Nasi Y2K ayam (ayam+batang sawi digoreng dengan kicap soya pekat je pun) kat food court Langkawi Parade, on the way balik saya ajak Julia singgah kat bahagian stationery. Nak beli pensil tekan hehe (padahal kat ofis dah ada stok 3 batang pensil tekan) Nasib baik la kau ni dah keja Schapina <-- nama glemer ai ni. Kawan FB bagi kekeke. Eh sempat lagi.

Sempat la sambar 2 batang pensil tekan, sebatang pen, 2 jenis pencil lead (0.5 & 0.7), dan dan dannnn..

..sebatang pen serbaguna! *angkat pen* Shing shing *bersinar sinar*

Oh sori. Nak cita pasal pen serbaguna ni sebenarnya. Mintak mahap la no. Ai memang camni. Mukadimah kalau tak 5 rangkap tak sah kui3.

Pen 5 dalam 1. Seperti yg tertulis kat packaging dia ni la.

Tapi yang saya nampak setakat ni cuma 4 je. Kat packaging dia pun tunjuk 4 fungsi je.


Takpelah, lepas ni jumpa la kot. Kita discover dulu.

Diantara fungsi - fungsi pen serbaguna ni

1. Pen
2. Presentation printer pointer
3. Laser printer pointer
4. Torchlight

Dia pakai 3 biji bateri jam utk operasi laser printer dengan torchlight. Pointer la POINTER! Mengada - ngada betei auto correct henpon ni.


Saya ni selalu jugak masuk meeting. Agak kelakar bila tengok gelagat masing - masing main aci tunjuk je kat skrin dari jauh. Dengan mulut pun kira jadi. Org pn naik pening. Haha.

So, dengan adanya pen ni, bolehlah membantu sedikit sebanyak ye tak huhuhu..





Harga dia? Agak - agak?

TAK SAMPAI RM10 pun.

Next entry, kerja jahat seorang Schapina.. 

Senjata : Laser pointer pen serbaguna!

Okay, gedik.

P/s - Sebenarnya saya bukanlah nak tulis entri pasal ni awalnya. Nak tulis pasal lain. Tapi apahal pulak terkeluar entri ni Schapina oih. Ish!

Inilah jadinya bila nak tulis pasal lain, idea lain pulak datang bercambah - cambah. Camni lah. Sampai tak tau dah yang mana satu nak update dulu.

Lepas ni lah baru up entri yang betul - betulnya.

No comments:

Post a Comment

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected