Saturday, April 17, 2010

Ada seorang robocop suka buru saya kat dalam mimpi

Baca pasal cerita mimpi kat blog comicstriper tadi buat saya teringatkan satu mimpi..

Dulu waktu saya kecik2, darjah lima tak silap selalu mimpi robocop buru saya..dh la topi atas kepala takde, nampak abes wayar2 kat kepala dia. 




suasana waktu tu, chaos. kira mcm dooms day la..part paling suspen waktu dia kejar saya..jenuh saya cari tempat sembunyi kat bangunan-bangunan yang dah hancur macam kena tsunami tu..kot mana pun mesti dia jumpa..pastu, kalau dia jumpa sy, dia akan carry saya n bawak g ke satu destinasi. dia tak buat yang bukan-bukan, just carry saya mcm pakwe angkat makwe la gitu..

dia carry lebih kurang macam ni la.tapi tak seromantik ni hokay..
*bila la gamaknya dapat di'carry' sebegini rupa..romantiknyeeeee
nak bawak pegi mana ntah..dh la mimpi tu berulang2..dh mcm drama bersiri..sampai skrang, sy tak tau kemana robocop tu nak bawak saya..misteri betul..


Dulu waktu kecik-kecik jugak, sebelum tido kena pastikan letak bantal peluk kat hujung kaki..sebab takut-takut kalau ada monster tarik kaki waktu tengah tido. kiranya letak bantal peluk tu, monster takleh la tarik kaki sebab kena halang dengan bantal tu. Tak pun kalau dia tarik bantal peluk, and dia ingat dia tarik kaki saya, padahal dia tarik bantal peluk pastu, bila dia sedar dia tersilap, terus kecewa pegi cari kaki orang lain pulak untuk ditarik..haha. Macam pelik pula bila teringatkan waktu zaman kecik-kecik dulu..




**Kan dah teringat balik nostalgia dolu-dolu..hmm..apa cerita agaknya si robocop tu ye..dh dapat awek baru untuk dikejar kot..tak pun dah dok kat tapak besi buruk 


22 comments:

  1. salam...
    bestnyer jadi robokop tu yer....

    ReplyDelete
  2. @137030477314656856.0
    ahaha..pak long ni..ada je :P..

    ReplyDelete
  3. e'eh..
    boleh plak kan mmpi robocop kak fina nie..
    hahahahaa..
    alaa kak..
    wena pon mau kena dukung cmtu jgak..
    heee~

    ReplyDelete
  4. @6127120451188180810.0
    tu la dik..kak fina pun heran jugak..sbbnya, tak pernah minat pun ngn robocop ni..
    ** bestkan kalau dapat di carry cmtu...nak nak prince charming pulak yg carry..tido tak lena mandi tak basah mimpi takmo bangun la jawabnya..hehe

    ReplyDelete
  5. @1394534254073036938.0
    tu la pasai..ngn budak kecik ja pun :((

    ReplyDelete
  6. Thanks for komen...robocop memang best...huhuhu

    ReplyDelete
  7. @661153027119804093.0
    tapi dia suka buli saya dalam mimpi :((

    ReplyDelete
  8. hahaha robocop gatal nak berbini kot. dia nak bawak g umah tok kadi robot haha.

    ReplyDelete
  9. nak di'carry' dgn xberbaju cm dlm gmba tu ke hahaha sejuk ar kalo robokop yg angkat...die kan besi

    ReplyDelete
  10. @4168892248321251716.0
    oh tidak! saya masih kecik..pedo kah encik robocop itu :-ss

    ReplyDelete
  11. @5378335361597613678.0
    nak dicarry mcm tu, tp bkn dengan robocop pedo tu :P

    ReplyDelete
  12. sonokk wo jd robocop..syok giler dukung cm2..mau tdo lena.ahahaha

    ReplyDelete
  13. ape2 kata kenang2 balik mimpi tu masa tdo kot2 boleh sambung episode 2.. hehehe :)
    terjawablah misteri robocop tu nak bawa ke mana :D

    ReplyDelete
  14. robocop tu cari makan tuuu....dalam mimpi! hehe

    ReplyDelete
  15. @3004962653206951187.0
    robocop tu je la yg sonok..saya tak mau (T.T )( T.T)
    kalau encik putera charming nak la..haha..lari ...((((( ((;^^)

    ReplyDelete
  16. @6135141751445055104.0
    cikgu! uhuhu..takpelah..biarlah jadi misteri..(_ _,)/~~

    ReplyDelete
  17. @29787436415288370.0
    abg eq, sempat lagi tu nak cari makan..(T_T)

    ReplyDelete
  18. haha. budak2 mmg bnyk benda nka kena fikir kan? masa tu ko tak kencing tido ke? hehe

    ReplyDelete
  19. @5809543644445200268.0
    tu la..sapa cakap budak2 tak payah fikir?

    kencing tido? kencing malam ke?
    erk~buat2 tak nampak soalan X__X

    ReplyDelete
  20. muka robocop tu tak nampak yer?

    kalau nampak mungkin tu jodoh fina kot.hahaha

    ReplyDelete
  21. @3240554851135634753.0
    samar - samar..kalau lah benar apa yg cik hel kata ni..berjodohkan mat salleh la nampaknya saya..ops~

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected