Friday, May 6, 2011

Kejadian enjin mati di traffic light

Ini kejadian kelmarin. Waktu tu hampir – hampir pukul 12.00 tengahari. Ada sedikit urusan yang memaksa saya dan Julia keluar awal. Hujan renyai – renyai. Sambil dok sembang – sembang, buat sesi luahan perasaan (lebih kpd sy yg meluah Smile with tongue out ), lepas geram, dan sempat Julia memuji akan kereta kesayangan beliau yang tak buat hal hari ni sebab selalunya kalau hujan kereta dia akan meragam, sekali sampai kat lampu isyarat nak ke Sekolah Teknik, kereta beliau tiba – tiba menjadi slow. Slow bukan sebab Julia perlahankan kenderaan, tapi sebab enjin kereta mati! Crying face

Nasib baik enjin mati sebelum sampai lampu isyarat, buatnya mati kat tengah – tengah jalan tu tak ke kes naya kan. Dah la dua – dua pompuan, sapa nak tolak keta? Julia dah kaget. Saya, tak dapat dinyatakan perasaan time tu..malu ke, segan ke, nak nangis ke tak dapat dipastikan. Sedang terlalu marah sampai takde perasaan (amboi ayat). Asek marah je kan kau Cipina sejak dua tiga menjak nih.

Ye. Saya selalu marah – marah sejak 2 3 hari ni.  Orang tertentu je tahu kenapa.

 

P5050419
nampak tak lampu isyarat kat depan tu–.-“

P5050413Betul – betul depan lampu isyarat. Time ni Abg Zaki pegi amek mekanik kat bengkel.
Nasib baik la ada bengkel just around the corner. 5 6 kali jugak la lampu bertukar baru mekanik sampai.

P5050416
Sabo je la orang lalu pandang – pandang –.-‘

P5050424
Nasib baik ada Abg Zaki – pemandu jabatan.

P5050429
Time ni staff bengkel tengah tanya harga servis.

P5050434
Kereta ni biadap, dah masuk jalan orang baru nak bagi signal.

Lepas hampir sejam setengah struggle n semua kerja selesai (termasuk urusan yang nak dibuat tadi), g pejabat balik ambil Hafis pegi lunch.

P5050451_lunch
Lunch kat sini. Kat depan tu Taman Lagenda

Nasib baik la bos tak marah masuk lambat. Alah, urusan kami tadi pun berkenaan dengan bos jugak dan nak buat macam mana benda dah tak boleh elak kann..

Tapi kan, sebelum balik boleh pulak ngantuk dua tiga round. Tengah duduk pun boleh lelap. Orang kata kalau kita mengantuk melampau ni maknanya ada orang terdekat meninggal eh?

Wallahualam..

Hari Khamis, kat Kedah balik keja pukul 3.30 petang Red heart

10 comments:

  1. loewy i selalu mampoih tengah jalan.
    betul2 tengah flyover pun penah.
    hahahaha.
    sampai dah takda perasaan gelabah dah.
    pasang lampu hazard, keluar kete, bukak bodek n call pomen.
    mujur loewy tu kete lama.
    orang pun dah paham.
    ekekeke.
    :p

    ReplyDelete
  2. aku ni lagi da macam2 dugaan....kete tayar pecah tengah2 highway la.kete tak bley start kat petronas la.temperature naik sampai kena tukar tangki la.minyak abes tengah jln la(ini slalu t`jadi kt penang)huhuuuu.....

    bley di kata aku da sebal da ngn bende3 berkaitan kete ni.sbb tu aku nmpk relaxs je bile sangkot tgh jln,smpai membe aku kata aku ni mcm xde perasaan...huhuu...

    tp apa yg penting jgn panik.lg ko panik lg la kepala blank,xtwu nk buat apa.pastu org plak amek kesempatan kt kita.

    ReplyDelete
  3. salam,
    alahaii , kesiannya .. :(

    ReplyDelete
  4. @Drunbella Khoo
    wahaha..tengah2 flyover? block jalan tak? mcm mana agaknya first time waktu jadi kan?

    ni kira dah otai 'kereta-rosak-tengah-jalan' ah ni haha

    ReplyDelete
  5. @aza shafiza
    hahahh..ko lagi dasiatttt.

    ko lagi otai ah ni. saya setakat merempit je pandai :P tak pernah lagi kejadian mcm ni terkena kat diri sendiri.

    ni sebab abang rambut panjang la..tu yg bengang sampai takde perasaan P:

    ReplyDelete
  6. @Ajeyy Rawk
    huhu..kesian kan? sib baik la bengkel pn dekat.

    ReplyDelete
  7. hahaaa....

    da kenapa lg ni....ape lg yg dia buat smpai ko tension2 cmni...

    hmm,ntah apa lg la yg ko nk patah2 kn.spect da dipatahkn...haishhh....kejam3

    ReplyDelete
  8. @aza shafiza
    haha..diam2 sudeh la ko nihhh hahah.
    check inbox ko :P

    ReplyDelete
  9. Saya dengan kawan pernah terkena di selekoh highway sebelum tol Penchala Link memang merbahaya kerana ada blind spot di selekoh. Punca kerosakan meter minyak menunjukkan ada baki minyak padahal sudah kering

    ReplyDelete
  10. @AkuBiomed
    ahah. cakap pasal habis minyak ni, moto kawan saya pernah habis minyak kat betul2 nak naik bukit..kesian dia. nasib baik ada orang tolong.

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected