INI INI INI MENARIK!! RUGI WOOO TAK TENGOK

Friday, May 6, 2011

Macam mana nak tag nama rakan di Facebook

Kalau dulu, kita kena taip @namarakan untuk tag mereka di wall post atau kotak komen, tapi sekarang tak lagi. Lagi mudah dari tu.

Korang hanya perlu taip nama Facebook diorang dimulakan dengan huruf besar, dan akan keluar suggestion nama rakan – rakan korang.

Kalau dulu, kalau tag kena tag nama penuh diorang contoh : Noor Puteri Qistina Irdina Cenderwasih binti Ali – bukan nama sebenar, sekarang korang boleh just pilih salah satu perkataan dari nama dia.

Ini contoh bergambar

Klik gambar ke sumber

Kalau masih nak tag guna @namarakan pun masih boleh. Lepas lepas ni tak tahu lah kan.

Senang la sikit. Tak la nampak pelik sangat bila kena tag nama penuh kawan – kawan kat kotak komen. Skema semacam.

Tag rakan di facebook

 

12 comments:

  1. @hans
    ada kawan - kawan tak reti buat lagi :P

    ReplyDelete
  2. owhh dah makin senang dah sekarang ni.. hehe

    ReplyDelete
  3. @Siti Safiyyah
    ha'ah..makin senang :D

    ReplyDelete
  4. dah kurang ber FB.. hu ehue hue

    ReplyDelete
  5. @Aujinz
    patutlah lama tak nampak..saya pn macam nak deactivate je facebook..

    ReplyDelete
  6. review blog anda..:)

    http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/05/aku-punya-cerita-tentang.html

    ReplyDelete
  7. @nur amalina athman
    hyeeee..!!
    thanks!

    ReplyDelete
  8. semua org sebelum tahu, dia tak tahu
    kak jie dulu pun tanya orang juga...sbb mmg tatau..hihi

    ReplyDelete
  9. @Kujie
    semua orang pun tak tahu semua benda dari awal kan Kak Jie?

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected