Saturday, January 16, 2010

Macam mana saya dapat netbook ni #2



Maka, selama hampir 2 minggu menggodek-godek netbook tersebut, barulah terjumpa email si tuan punya notebook ini. alkisahnya...lagi.


Netbook tu mempunyai 2 startup [kalau salah tolong betulkan]
1. Window XP Professional - English
2. Window XP Home - Arabic


Kiranya, first kita on tu kita boleh pilih samada nk XP Professional ke XP Home. Dengan perasaan tau tahu apa-apa, terus tekan enter [means masuk ke XP Professional]
Oke la bahasa Inggeris kan. Cari punya cari, takde la pulak sebarang maklumat berkenaan. Cuma yang ada slide presentation Power Point xxx love xxx je..ni mesti honeymooner kan..thehee~


Selama beberapa hari mencari-cari tak ketemu maklumat si pemilik, mula la nak fed up mencari. Nak guna takut pulak orang tu tak halalkan. Takut.


Sehinggalah pada satu hari...
Saya on netbook tu, terus tergerak hati nak buka [betul ke term ni?] XP Home. 
Bila dah masuk...
tadaaa....tu dia kat pop up msn messenger pane berserta email si pemunya..
terus saya contact dia..malas nak taip panjang-panjang, let d picture do the percakapan oke..here we go..


oh ya, kalau nak tgk gambar-gambar ni kat tab baru, sila klik kat skrol mouse tu ataupun klik kanan, 'open link in new window' atau pun tekan shift dan klik kiri untuk buka gambar di new window...jom layannzzz...

















Begitulah alkisahnya hikayat Si Comel dan Si Comel..


Haa..baru la lega sket nak buat harta sendiri pun..


Ngehehe..sekian :D


Sekarang saya nak join contest plak..ngehehe..


P/s - Lepas saya terima email last sekali, saya dah tak reply email dia. Sebab tak tahu nak reply apa. Takkan nak ucap terima kasih pulak kot. Macam tak patut je..kalo korang apa korang nak buat?

19 comments:

  1. bertuahnya ko ni ye dapat notebook free... Rezeki ko le ni...
    Kalau aku, aku akan gtau dia kot yang aku keep his notebook..

    ReplyDelete
  2. APE DAAA...
    cakap laa

    thank you for your generous offer...may i keep you as well as my future husband..

    ngeee..pak arab tue.. ade hasil lumayan buat laki..:))

    ReplyDelete
  3. ekceli..

    cakap jer terima kasih..
    pas tue bitau dier...akan delete semua info pasal dier...

    so..takde laa dier pk..(hampeh tul dak nie..mentang2 dapat netbook free...terus tak reply email aku..)

    ReplyDelete
  4. @Kyuubi_85
    rezeki kan..dh la time tu baru start keja n memang nk kena pakai laptop sendiri..hehe

    ReplyDelete
  5. @Aujinz
    hehe..terfikir jugak camtu. tp waktu terfikir tu pun dah dekat 3 minggu..lama sangat..terus tak jadi. nk ckp terima kasih tu mcm tak sesuai la ojengg

    ReplyDelete
  6. wahhh..nenek guna netbook asus. :) canggih!

    ReplyDelete
  7. nenek mereng..nenek mereng...nenek mereng..hahaha.

    ReplyDelete
  8. @Aelfi
    haipp :-w:-w ** ketuk ketuk jari kat meja

    ReplyDelete
  9. better say thank you. biar lmbt jnj kte apreciate. mst org lg ske. hehe. so tahniah di atas rezeki itu. hebat seyh.

    ReplyDelete
  10. pak arab kaya2 kot
    stakat 500-600 xde pe la
    haha

    ReplyDelete
  11. lepas tgk komen2 ni, saya kena kumpul kekuatan la nampaknya..nanti cm selfish plak yek tak ucap terima kasih

    ReplyDelete
  12. @7430991493062938747.0
    heehee~
    terima kasih

    ReplyDelete
  13. he3..
    dah la dapat notebook...
    memang pula contest..
    bertuah sungguh..:)

    ReplyDelete
  14. @2064438950019904147.0
    itulah..bertuah sungguh badan :P

    ReplyDelete
  15. orang langkawi ka.. ahahaha.. nice.. dapat netbook percuma!!

    ReplyDelete
  16. @3348729256032388716.0
    ya..orang langkawi :P

    ReplyDelete
  17. rezeki murah...amiiiiinnnnnnnnn......

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected