Tuesday, January 26, 2010

My Laptop Contest





Syarat-syarat penyertaan..

* Jadi follower ~[ WARNA WARNI KEHIDUPAN ]~ [Done. FentoFina - budak kecik pakai spek ungu besar]
* Buat satu entry di blog anda bertajuk "My Laptop Contest" [dalam proses-kalau dah baca ni maknanya done la]
* Copy banner "My Laptop Contest" (save image saje..x glitter pun xpe)diatas dan letakkan di dalam entry anda dan juga di sidebar blog anda. Jangan lupa link kan gambar banner tersebut ke entry ni yek.. [Siap!]
* Letakkan gambar laptop anda dan sebab mengapa anda suka dengan laptop anda di entry anda [Yeah! Sudah letak]


Oke, kita teruskan.


Laptop saya namanya ASUS eeepc 900.



Specifications :

Operating System
Genuine Windows® XP Home
GNU Linux
Display
8.9" Display, 1024 x 600 resolution
Color
Pearl White, Black
Infusion: White, Black, Purple
Intel CPU & Chipset
Intel® Celeron M 353
Memory
DDR II 1GB
Display Card
Intel UMA
Hybrid Storage
XP: 12GB / 16GB Solid Solid State Drive
Linux: 20GB / 16GB Solid Solid State Drive
30GB External HDD (Optional)
Audio
HD audio / built-in speakers
WLAN
Built-in 802.11b/g
Camera
1.3M Pixel webcam
Storage Cards
SD / MMC (SDHC)
Input / Output
3xUSB / VGA-out (D-Sub, 15pin) / earphone jack / mic / RJ45 10/100 Mbps
Battery
Li-ion Battery
2.5 hrs*

*Operation lifetime subject to product model, normal usage conditions and configurations. Learn more about battery life >
Power
Output: 12V, 36W; Input: 100-240V AC, 50/60Hz universal
Dimensions
22.5cm(W) x 17.0cm(D) x 2cm~3.38cm(H)
Weight
0.99 kg
Infusion
Pearl White, Black










Kenapa saya suka laptop netbook saya :


  1. Kecik
  2. Comel
  3. Ringan
  4. Dah 6 bulan guna, tak pernah bagi masalah - slow sket la, netbook kecik install mcm2.
  5. Startup laju
  6. Tahan gegar
  7. Ada 3 x USB - untuk netbook yang kecil
  8. Senang dibawa kemana-mana - obviously sebab kecik kan
  9. Sangat memuaskan hati guna laptop ni.
Kenapa saya pilih laptop ni? Sebab..












..ia free!! Kenapa ia free? Tengok kat sini dengan sini..heehee~




13 comments:

  1. oihhh...
    tak aci..freeeeeeee...:-w

    ReplyDelete
  2. salam..

    tq sebab join this contest..
    akak rasa awak sangat bertuah sbb blh dapat laptop nih..
    Insyaallah manalah tau awak ada rezeki menang contest nih..

    Good Luck..

    ReplyDelete
  3. salam,

    akak baru perasan adik x link entry post adik ni kat comment contest akak...dah jadi folower ke blm ek..kalau dah abaikan yek..

    tq

    ReplyDelete
  4. @1693197082131438664.0
    terima kasih kak. ni contest ketiga saya cuba. mana tau nak jadi rezeki kan? hehe

    ReplyDelete
  5. @1588604829773959240.0
    oh ye ke saya tak komen lagi? ok ok saya komen sekarang

    ReplyDelete
  6. sayax de laptop.
    kalu desktop x ley ke ek?

    ReplyDelete
  7. @4686874974156183607.0
    erm..saya pn tak pasti. try tanya pemilik blog tu k..

    ReplyDelete
  8. Fina,

    You're da lucky one!!!!
    Congratssss......pls email me ur details at ienalan80@gmail.com

    ReplyDelete
  9. @3419693465806214049.0
    terima kasih kak!

    ReplyDelete
  10. wah patut boleh menang..adoii melepas..apa pun tahniah a..dapat gak thumb drive free :)

    ReplyDelete
  11. @9125472932279722837.0
    berkat jujurrrrr..hehe..terima kasih :D

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected