Saturday, January 16, 2010

Macam mana saya dapat netbook ni #1

Alkisahnya begini..


Kejadian berlaku pada 10 Jun 2009. Waktu tu tengah makan malam. Tengah makan, ayah [yang juga seorang pemandu teksi] berkata "kat dalam van ayah ada laptop" dengan selamba.
Saya dan adik-adik terkejut secara berirama [serentak] "hoh?laptop??" "biar betul" celah saya secara solo. Terbantut seketika seksi sessi menambah berat badan secara berkesan.


laptop tu ayah simpan dah lebih kurang seminggu dalam van dia. laptop tu hanya disedari selepas bawak guest trip yang ketiga. so, ayah tak tahu guest  yang mana sebenarnya yg tertinggal laptop tersebut. tapi ayah tak cakap lagi kat family sebab mana tahu ada orang call bertanyakan laptop yang tertinggal tu. 7 hari laptop tu kat dalam van, so ayah risau nanti efek pula benda alah tu sebab diletak dalam keadaan berkuap apabila van diparking di tengah panas.

Selepas makan malam, ayah menunjukkan laptop tersebut..
wahhh..comel. dan cute. dan ringan. dan dan dan..tengoklah diaaaa...


tengoklah tengokla tengokla....
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.


SEKETUL NETBOOK ASUS eee pc 900 YANG COMEL!
nah ambik empat penjuru ai bagi..


alaaaahai..sangat la memikat hati..


Dalam dok teruja-teruja tu baru teringat yang kami kena cari butir-butir pemilik netbook tersebut-.-" aih, baru je berangan dapat laptop netbook.


So, mulalah aktiviti godek menggodek mencari siapa gerangan si pemilik netbook comel itu..


So, itu lah ceritanya macam mana netbook ini mengejoinkan diri ke dalam family En. Othman ini..


Eh, tapi sebelum tu, tunggu siri #2 macam mana tuan empunya netbook ini ditemui..



kamus :


guest - term yang saya dan ayah guna untuk pelancong sebagaimana digunakan di hotel.



Part 2 - Macam mana saya dapat saya dapat netbook ni

11 comments:

  1. hi... nuff on... juz blog walking... btw, nice page!!!~~

    ReplyDelete
  2. waahh...
    ape nie men sambung sambung..
    sila sambung sekarang..

    bgmana pemilik laptop inii di temui...:-w

    ReplyDelete
  3. @Aujinz sabar sabar sabar :-w:-w

    ReplyDelete
  4. klu sy yg jumpa... mesti dilema giler.. xtau nk pulangkan atau x.. hahaaa

    ReplyDelete
  5. hehe..sy dah dpt 1 idaman hati...jgn jeles...

    ReplyDelete
  6. tak sabau ni..
    cepat sambung cita.....

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected