Thursday, January 7, 2010

Salah teknik

Disebabkan salah teknik, kelmarin saya terlewat seminit punchcard..Haih..

Sepatutnya :

Sesampainya di hadapan pejabat, park motor kat tepi tangga kejap pastu pegi punch card seterusnya ke parking, park motor dan naik melalui pintu belakang dan masuk ke ofis dengan jayanya tanpa mengalami ruam yang kemerahan kat panskad! Hoh. Tahniah sebab berjaya habiskan pembacaan dengan satu napas. Syabas bete. Apa? Tersekat-sekat pembacaan? Oke, sila ulang balik.

Sebaliknya, ini yang dilakukan :

Sesampainya ke kawasan ofis, terus pergi ke parking belakang, masuk melalui pintu belakang, menapak tangga naik ke ofis, letak beg, keluarkan laptop, dan...
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
ALAMAK! Lupa panskad! Haiyo! Haiyo!

Barulah berlari ala-ala atlet 100meter pecut turun ke tingkat bawah dan ke kotak panskad dimana dikala itu ia sedang mendendangkan lagu yang menyakitkan hati menandakan sudah melebihi pukul 8 pagi..

"Nye nye nye nye nye..kamu sudah lambat..lalalalala" - buat nada yang menyakitkan hati yang anda boleh recall..

Takleh recall?


Nasib kau la..hahah. 



P/s - Oh, kepada sesiapa yang nak main paintball online, sila bagi email kat sini. Anda mungkin akan memenangi sebuah henpon canggih dan terkini!


9 comments:

  1. hehe...warna merah sekali sekala kn cantekkk :P

    ReplyDelete
  2. paintball online..macam mana tue

    rizputra7@yahho.com

    ReplyDelete
  3. dahlia : ye..ehehe..rekod pun nanti 'cantekkk' punya..hehe

    ReplyDelete
  4. rizputra : sila check email. ni kalau jadi rezeki boleh menang hp samsung terbaru..

    ReplyDelete
  5. den tak minat keja ikut time nie har har har

    ReplyDelete
  6. cik bulan : taktau la kalo dia tolak..bln lepas pn ada jugak merah, tp gaji tak terjejas. cuma yg tak bestnya, sy ni masih dlm penilaian..uhuhu

    mr asian : den pun tak minat jugak kerja ikut time ni..tp nk buat cmane kan..kerjaaa..

    ReplyDelete
  7. nasib baik tempat sy keje tak de Panskad...:D

    panskad tue mantang ape...:-?

    ReplyDelete
  8. ojin : panskad tu macam penkek jugak tapi takleh dibuat makan..kalau boleh makan, dh lama selamat dalam perut ai..:D

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected