Tuesday, March 30, 2010

Din Beramboi Koma akibat kencing tikus yang boleh membawa maut

Dari status Facebook Scha Alyahya

dinberamboikoma

Berita ini pula diterima sewaktu saya mengalami masalah nak login ke blogger

dinberamboi

Ya Allah, selamatkanlah Din Beramboi..

Kawan-kawan, beringatlah. Air kencing tikus sangat merbahaya. Fatal.

Info tentang penyakit Leptospirosis. <-- klik.


Info on 2 April 2010 :

Al Fatihah buat Allahyarham Din Beramboi atau nama sebenarnya Mior Ahmad Fuad Mior Badri, 44, yang telah menyahut seruan Ilahi pada jam 12.30 tengah malam. Allahyarham dimasukkan ke Hospital Selayang selepas disyaki mengidap denggi berdarah - Mangga Online

16 comments:

  1. mcm mana blh terkena kencing tikus tu? terkena kulit ke apa?

    ReplyDelete
  2. @537212223333238693.0
    jangkitan ni disebabkan oleh bakteria Leptospira..boleh merebak melalui sentuhan, air adalah salah satu agen penyumbang..cuma mcm mana dia kena tak dapat dipastikan lagi. mungkin dia ter'contact' dgn tikus yg dijangkiti secara tak lansung..wallahualam..

    ReplyDelete
  3. kesiannya..harap2 din selamat :)

    ReplyDelete
  4. @767757369435151044.0
    cik hel, sama-sama kita doakan. peringatan utk kita jugak..

    ReplyDelete
  5. bahaya memang x terduga.. semoga dia dilindungiNYA..

    ReplyDelete
  6. salam...
    terkejut jugak dengar berita ni....dari kejauhan aku tetap berdoa moga abg din cepat sembuh...insyaalah...amin

    ReplyDelete
  7. bahayanya...
    shaifulshafian dtg ziarah..
    tkr a ngn n..
    maka jadila shafina.hehe

    ReplyDelete
  8. amin...sama-sama kita mendoakan..harap dia cepat pulih

    ReplyDelete
  9. @3060852751210649599.0
    pandai :)
    semoga din beramboi cepat sembuh..

    ReplyDelete
  10. @1133639170681718512.0
    komen ni adalah reply paklong sbnrnya..cmana boleh ada kat bawah ni pulak..(-.-")

    ReplyDelete
  11. itulah pasal..

    nasihat kat kengkawan, adik beradik dah pernah ade kes macm nie dulu.
    Melalui air tin.
    basuh tin minuman tersebut sebelum meletakkannya ke mulut. Kita tak tau kalau ade tikus atau ape saje agen penyakit kencing kat situ..

    ReplyDelete
  12. @3938481793127656322.0
    thanks ojin..pernah baca artikel tu..n waktu kursus pun ada ceramah pasal penyakit ni..sama2 kita berdoa..

    ReplyDelete
  13. u ajarlah camne nak wat komen leh reply bawah dia cam u punya ni. I dah google tapi tak jumpa. Pleasee help me.

    ReplyDelete
  14. @8914117411150725767.0
    erm..nanti sy gtau kat blog ailyl ye :D

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected