Monday, March 15, 2010

How to Remember Something That You Forgot

Tajuk tak menahan. Nak jugak English. Hahah..



Pernah tak korang alami situasi dimana kita bergerak dari satu tempat untuk buat sesuatu [contoh nak ambil pen kat dalam laci] lepas tu tak sampai beberapa langkah, terus lupa apa yang kita nak buat..pernah tak pernah tak?







Selalunya, apa korang akan buat kalau jadi camtu?
Selalu sangat benda ni jadi kat saya.


So, saya cuba google pasal ni..oh, rupa-rupanya ada cara untuk ingat balik..hahah..


jumpa kat sini :P


Kalau lupa, saya akan tengok balik kat tempat waktu saya berfikir tentang perkara yang saya terlupa tu. Not exactly tengok kat tempat tu, tengok sipi-sipi je la but still dalam zon penglihatan. Selalunya berkesan. Mesti akan ingat balik. Cuma tabiat selalu lupa tu susah sikit nak kikis. Nasib baik selalu ingat balik.




22 comments:

  1. hang suka makan perut ikan bilis ngan kepala ikan..
    banyak makan semut..

    sebab tue pelupe...keh keh keh...

    ReplyDelete
  2. @5383262347428122388.0
    kejam sekali stetmen mung b-( perut dengan kepala ikan bilis adalah di banned dari masuk ke pinggan n masakan ai.

    ReplyDelete
  3. kadang2 jadi jugak macam ni, tapi biasanya lepas tu aku makan sayur banyak2..
    yang aku pelik time aku bawak kete, mengelamun kaw2 tapi sampai jugak destinasi.. orang kata kita di dalam keadaan autopilot.

    ReplyDelete
  4. @4264152690623359862.0
    tu la. yang bestnya, ntah cmana boleh lepas sampai kerumah dengan selamt pulak tu tanpa kita ingat samada potong kenderaan ke tak, benti kat lampu isyarat ke tak, bla..bla..bla..hmm

    ReplyDelete
  5. salam..
    selalu jadik cam tu...
    lain yang nak diambil lain yang dicarik...

    ReplyDelete
  6. @1638352999972998479.0
    ha'ah..lepas tu heran kenapa benda lain yg ada kat tangan..huhu

    ReplyDelete
  7. im guilty of being absent minded too!

    ReplyDelete
  8. forgetting important things is scary.. haha.. =)

    ReplyDelete
  9. @4371812979486593817.0
    yeah, especially during the critical moment..haiz

    ReplyDelete
  10. bukan sekali dua kali..dah banyak kali jadik dah..haha!

    ReplyDelete
  11. @508407304259465740.0
    hahah..tau takpa :P

    ReplyDelete
  12. kadang2 bende tu dah kat tgn kt pun kt ley lupa lagi mn letaknyer bende tu...byk pengalaman dgn famili sendiri..

    ex1:mak aku dah pakai spec..tp sebok kehulu kehilir tny "mane la mak letak cermin mate mak ni" sambil bapak aku mereply "tu ape tu kat mate tu"

    ex2:adik aku pny la geledah gobok baju cari suar dalam superman dy..walhal dah terletak cantek ttp bebird dy..

    tu jela examplenyer...so far aku tak penah lagi la..

    ReplyDelete
  13. @7234280214827770294.0
    comel je rujuk benda tu bebird..huhu
    kadang2 masa terbuang cari benda yang dh memang ada kat tangan.

    ReplyDelete
  14. blog ni mmg betul2 tulis kat 'wall' hehe. ehem fasal lupa tu, mmg betul la. acapkali juga terjadi perkara itu pada saya. kena selawat byk, dan 'rewind' balik proses logik sbl tu hehe.

    ReplyDelete
  15. @7008283204465462749.0
    btol3 kena selawat banyak2 kali..infact, ada doa utk cari barang hilang..nanti ada masa sy pos pasal tu:)

    ReplyDelete
  16. trafik dan klik tengahari pulak..kembali?
    hehe salam kenal..

    errr..dah follow.folow back yer

    ReplyDelete
  17. oh kalo lupa kes macam tu takpa lagi. kalo mencari henpon yg hilang lagi masalah. padahal henpon tu kat telinga tengah kol. atopon cari pen. tapi pen tu kat tangan.

    ReplyDelete
  18. @118674970279597772.0
    that's the pasal T___T

    ReplyDelete
  19. @6938547603979944551.0
    amek la..bak kata orang sharing is sexy kan :P

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected