Tuesday, March 2, 2010

Feature baru Google Translate kat Google Chrome?

Tadi waktu tengah online facebook, ternampak soalan dari Melz :


soalan



Oraite Sumpah aku tak paham kegunaan Fan Page nie. hak² Sesapa tau cane nak kasi alert kalau ada orang balas comment or Etc ? plis2


Maka dengan penuh rasa tanggungjawab, saya pun mereply kepada persoalan beliau. Sungguh suci murni hati Cik Fina kerana tak sanggup membiarkan persoalan kawan-kawannya tergantung begitu saja [padahal menyemak kat komen orang je keja kau fina] 



setiap kali buka page baru kat Chrome, dia akan keluar menda ni

Sewaktu saya klik ke link status beliau, saya ternampak satu perkara baru. Google translate. Eh eh, bila masa pulak ada menda alah ni? Ke dah lama ada..tinggal saya je yang tak perasan?


Sambil-sambil meraban bersama Melz, hati ini melonjak-lonjak ingin mengklik kepada kotak 'translate' tersebut. Apakah hasilnya? Kena cari tahu ni.


Dengan penuh perasaan yang berdebar-debar, saya klik jugak..

Nak tau apa jadi??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Wawawawa..

tengok macam mana Google translate menterjermah...hahaha
tak salahkan dia..dia hanya robot [pandai sendiri je kau Fina]

Oraite Oath I do not understand the use Fan Page nie. ² Laksa [???] rights cane nak kasi tau alerts if there are people comment or respond Etc? plis2

adoi..rosak bahasa-.-"

Sekali dengan laksa dia angkut daaa T_______T..


Kesimpulannya..




..bersimpul-simpul..ahaks~

sapa-sapa yang rasa 'kuat iman' nak guna google translate tu, silakan. Jangan sampai rosak bahasa sudah la ye :P



12 comments:

  1. Hoh...buang karen..

    lebih baik den sughuh makcik Gayah trenselitkan..
    ado gak pekdah eh...

    ReplyDelete
  2. @441957063598895315.0
    wahahaha..sempoiii :P

    ReplyDelete
  3. hahaha..Mel borak pasal Meggi . keluar laksa :P

    ReplyDelete
  4. @71542933230063945.0
    google translate ni ada perasaan kot mel..ahah

    ReplyDelete
  5. so kesimpulan nye tayah berani mencube sesuatu,,
    kang tak pasalpasal lapa..
    kekeke
    errkkk ade kene mengene tak??
    lalalal

    ReplyDelete
  6. benci gile dengan gugeltranslit ni. macam keling! taksuke!

    ReplyDelete
  7. @5105781677795765781.0
    menyakitkan hati pun ada jugak..setiap kali buka tab baru menyibuk je dia nak keluar..

    ReplyDelete
  8. @1488295286336237957.0
    ahaks~ tu la pasal..ntah hapa2..org bincang pasal megi..keluar laksa plak..huhu

    ReplyDelete
  9. @3788047518970120421.0
    ntah kamus versi mana pun tak tahu la moon :P

    ReplyDelete
  10. google ni nak kena g sekolah balik ni, belajar bahasa melayu bagi lulus dulu. :P

    ReplyDelete
  11. @5310626733348671520.0
    tau takpa :P

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected