Sunday, March 7, 2010

Demam demam pun nak berjalan jauh #2

Minta maaf sebab lambat update blog. Berlaku masalah yang sangat berat. Tak tertanggung sorang-sorang.

Seperti yang dijanjikan, ini entri kesinambungan kepada part #1 hari tu.. 

Sesampainya kat Kuala Perlis, singgah makan dulu. Nanti kang perut masuk angin dalam bas tu tak ke susah. 

sebelum bertolak kena makan dulu. nanti perut kosong pulak


Tunggu bas sambil sembang-sembang ngn akak satu sekolah saya tu. Mengajar kat Klang. Baguslah. Dah bekerjaya. Saya? erm..

Oke, setibanya bas, terus saya g cari seat. Macam biasa, saya amek seat tepi sekali. Port wajib-duduk-tiap-tiap-kali-naik-bas :P

Duduk sebelah kakak bersama seorang anak kecil. Kak Ida namanya. Nama baby, Rashid Reza [kak ida jangan marah kalau tersalah eja nama baby akak :P] 

Seperti biasa, menjadi rutin saya naik bas akan check lubang air con sebab saya tak suka air con kena muka. nanti muka jadi kering berkedut-kedut T__T.

Okeh, sudah tutup.


dh tutup

Tapi..apesal rasa angin lagi ni? bocor ke apa? Check balik..dah tertutup. rapat-rapat lagi.

Tercari-cari mana punca angin tu. Buat cara kuno. Jilat jari, julang jari ke udara tapi tak melebihi paras seat nanti orang cakap 'apehal pulak budak ni angkat tangan dalam bas macam nak jawab soalan. ingat ni kelas matematik ke hapa' T_T
Berkeadaan begitu selama 30 saat setengah dan jumpa punca angin. hahah..tipu tipu. takde lah sampai buat aksi pengakap sekolah segala. Study situasi dalam bas tu..then lepas tengok atas bawah kiri kanan maka terjumpa punca angin tersebut..kat situ -.-"
hambek kau 10 jam kena sapu muka tanpa halangan T___T







Perjalanan yang menyeronokkan sebab ada kawan nak berbual. Kak Ida memang banyak cakap! Respek kat dia. Walaupun penat jaga baby Rashid yang super aktif tu, mulut masih bertenaga nak bercakap. Tabik.

identiti si comel terpaksa dirahsiakan sebab tak mintak kebenaran mama dia letak gambar dia kat blog :P
Gambar kat atas ni waktu singgah kat RnR mana ntah..thanks kak ida sebab belanja mee udang :D
oke, saya takkan sebut pasal mee udang yang udang dia dah expired hinggakan isi pun dah mengecut sampai ada ruang antara kulit ngn isi..eh, tercerita pulak :P

Sepanjang perjalanan tu jugak habis tak habis-habis saya tweet tweet ke twitter :P
ngaaaa~

Bosan oke. Tambah-tambah lepas Kak Ida turun kat Sg. Buloh :-s

Orait..dipendekkan cerita, maka sampailah saya di Pudu, terus ke Hotel Midah, Kuala Lumpur. Disambut oleh Faizal dan Heri & gf! Tak sangka you! Terharu sangat. Sayang korang!

Esoknya, check out dari hotel dan pegi kursus. Petang tu [oke, bukan petang, dah malam] singgah rumah adik kat Putrajaya then keesokannya pukul 10 pagi naik bas balik ke Kuala Perlis, sampai dalam pukul 8@9 malam, tido kat umah mak sedara kat Kuala Perlis, naik feri ke Langkawi, balik rehat sekejap then pegi keja pada pukul 2.00 petang. Heaven kan T__T








24 comments:

  1. alaaaa...
    tak sempat nak ajak detim lagi..

    isk isk isk..

    ReplyDelete
  2. lubang angin lagi bagus dari lubang ekon kuar air. huh! hujan sepanjang jalan

    ReplyDelete
  3. lagi teruk kalo lubang ekon kua air. nak tido pon x aman

    ReplyDelete
  4. betul..aircond buleh mengeringkan mukaa

    ReplyDelete
  5. mesti akak penat kan jln2..
    tpi best dpt jln2..
    puas hati..
    akak kalo xshat jgn lupa mkn ubat k..
    =)

    ReplyDelete
  6. @5455363782283602608.0
    :-w:-w last minute assignment :((
    penat..

    ReplyDelete
  7. @231882683914481947.0
    masa banyak abes dalam bas :P

    ReplyDelete
  8. @6439353229166613704.0
    ehehe..insyaallah akan sampai jugak satu hari nanti :)

    ReplyDelete
  9. @6680990868473107763.0
    pernah kena! memang seksa sepanjang jalan [-(

    ReplyDelete
  10. @3981158548897459837.0
    kan moon kan..kulit sy memang tak tahan ngn a/c :-s

    ReplyDelete
  11. @4437073112690981346.0
    terima kasih sayang =)
    time muda n tak kawen lg ni la kena jalan puas2. nanti dah kawen takleh dah. kena jaga anak pulak :P

    ** terasa perasan sekejap diri ni muda lagi :P

    ReplyDelete
  12. hahaaha...tesenyum kambenk jugak aku bace entry ni..

    ReplyDelete
  13. @6182295950816898448.0
    tengah bayangkan mcm mana senyuman kambenk..* imagine imagine imagine - sambil pandang atas :P

    ReplyDelete
  14. @4290992343822886773.0
    ala..apesal tak cakap awal2..kalo tak, kan dah save budget penginapan..hoho

    ReplyDelete
  15. @7683717217497672792.0

    eh tak cakap awal-awal..hehe sorry :P

    ReplyDelete
  16. @2813436375425421898.0
    hee~gurau je :P pasni kalau sy nk pegi lg sy inform ye :P

    ReplyDelete
  17. @251165418374545202.0
    terjah??
    ** cemas!

    ReplyDelete
  18. @6139200330913034812.0
    ish bukan terjah melodi tu..tegur2 je :P erk coding link blog tu tak complete a..adoii padam a komen tu. hehe

    ReplyDelete
  19. @3406058974326894386.0
    oowh..hehe..yang tu takpe :P
    ahaks~oke, dah padam

    ReplyDelete
  20. salam tuan tanah..
    terjumpa blog u..nak tanya pasal bas ke kuala perlis tu..bas apa yg okey? plan nak bwak anak2 skali malas nak drive balik nak naik flight jer...
    dah tu homestay kat langkawi yg best..kat mana yek? boleh suggest?

    ReplyDelete
  21. @8987458491442004512.0
    selalunya saya amek bas eagle express..kalau pasal homestay, akak boleh klik kat banner kat atas :)

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected