Thursday, August 12, 2010

Cikgu Isza & kisah lembu yang terkenal sekelip mata & Kyuubi, kalau la semua perkara di dunia ni bermula dengan huruf S..

Buat dua tag dalam satu..hee~

Tag dari En. Kyuubi

Rules And Regulation:

it's harder than it looks copy this  to your own notes,

erase my answer

enter yours,

tag twenty (20) people – ai skip ye, dah lama kot

use the first letter of your name to answer each of the following questions,

they have to be real, nothing made up if the person before u had the same first initial, u must use different answer,

u cannot use any words twice and u can't use your name for the boy/girl name question.

Here we go..~

what is your name: Shafina
a four letter word: Solo
a boy's name: Salman Khan
a girl's name: Syaza Syazwana
an occupation: Salesgirl
a colour: Sephia [kira kaler jugak kan kan kan?]
something ur wear: Shawl
a food: Spaghetti
something found in the bathroom: Sprinkler :P
a place: Sabah
a reason to being late: Sorry boss, i can’t start my scooter this morning, that’s y i was late=P 
something u shout: S**lan! [sorry, takleh letak penuh, nanti hilang kesucian blog ni :P]
a movie title: Shroom
something u drink: Sirap bandung
a musical group: Spin  
an animal: Snake
a street name:
a type of car: Sorong [cakap JENIS kannn]

 

Tag dari Cikgu Isza pulak


1. Thank & link the person that gave you the cow
Terima kasih cikgu :D

http://chekguisza.blogspot.com

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau7 paling tak active..
err..err..dah lama dah ni, tak payah la kot >.<

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat

Ni ha, orang kaya Fina nak berwasiat siket..tulun jaga ini lumbu. Nanti lagi 2 3 bulan ai datang amek balik. Bagi makan kasi bulat ye..


4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tengok tv

Melayan si kecik Syabil main / jawab soalan / mengaku benda yang dia tunjuk kat tv sebab kalau tak mengaku nanti dia buka jurus cakar muka sampai berparut +.+
Surf internet of course
Mengunyah..mananya tak berat kau cik Fina oiii


5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
laktot – sejenis rumpai laut yang dibuat ulam
beronok – hidupan laut yang buat sesetengah orang geli
lagi satu, tak dapat fikir sebab kalau fikir jadi lapar aip aip posa posa.


6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat Facebook
Ada la dekat nam ratos (kebanyakkannya profile bisnes..bisnes tudung la, shawl la, kasut la, blouse la, serunding la, underwear laNailbiting)


7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
Panjang ceritanya..ni kalau menaip, 3 hari 3 malam takkan abes kot. Over.


Pesanan Penaja:
Simpan lembu ni elok – elok, kasi makan sampai gemuk, nanti Raya Haji ai datang amek balik nak buat korban. Makasih.

 

p/s – sori ye, dah berkurun kat dalam draft baru nak buat sekarang >.<”

12 comments:

  1. buek rendang, kobau tue pun best gak... nom nom nom

    ReplyDelete
  2. @cik helena
    ingat apa tu haa..haha

    ReplyDelete
  3. @Aujinz
    hahaha..nom nom nom tu macam familiar je penggunaannya..keh3

    ReplyDelete
  4. HAHAHA!! Type of car, sorong.. kereta sorong? :D
    Anyway, Selamat Berpuasa! (:
    and..
    Selamat Berbuka Puasa :D

    ReplyDelete
  5. @AL
    ehehe..tu kira kereta jugak kan kan kan :D
    thanks for the wishes =)

    ReplyDelete
  6. salam fina..
    terima kasih kerana sudi meluangkan masa..
    maaf jika menyusahkan..
    :)

    ReplyDelete
  7. @cikgu isza
    cikgu..patutnya saya yang mintak maaf sebab lambat buat tag ni..hehe

    ReplyDelete
  8. wah rajin buat tag...sekarang dah jarang orang nk tag2 ni..dah kurang skit..

    selamat berpuasa..hehe lambat skit.. sorry

    ReplyDelete
  9. @Fitrihadi.com
    ni pun sebab boring - boring kat bilik, bukak WLW teros sambung buat lepas dok terperam berkurun kat dalam draf :P

    kamu dah ucap dah la fitri..hee..

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected