Sunday, April 17, 2011

Terapkan amalan membaca di kalangan ahli keluarga. Keluarga saya suka membaca……

…..sampaikan kat kedai makan pun still boleh baca buku lagi. Tengok ni.
P1254668P1254683P1254684P1254685P1254689P1254694
Ahhh..propa semua itu. Ini yang boleh baca pun sebab baru balik dari kedai buku. Beli kat Kedai Buku Barkath di area depan Kamdar. Beli buku kat Barkath ni unik. Takde plastik disediakan. Satu usaha yang bagus Thumbs upCuma yang tak best sikit tu bila beli Al – Quran pun tak disediakan plastik/dibalut dengan kertas. Well, we should treat our holy kitab nicely la kan. Nak jimat punya pasal kot. 

Syabil nak buku yang sebijik macam Syaza punya. Abah dia belikan waktu ibu dia berpantang waktu melahirkan Syasya kat kampung hari tu.
Syasya sudah besar. Comel banget dia! Macam anak mat salleh pun ada Open-mouthed smileSekarang dah pandai mengekek bila diagah. Geram!
Jauh beza ngn kakak dia. Kakak dia garang sket Nyah-Nyahhehe..
Tapi dua – dua totap yang paling chiomelRed heartSmile

24 comments:

  1. Amalan membaca bagus untuk semua.

    ReplyDelete
  2. saya sebagai seorang lelaki...













    memang malas membaca.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. @Fitrihadi
    hmph. ingatkan ape lah tadi..

    sabo je la.

    ReplyDelete
  4. Salam.jalan2 bw sini..nice blog :)
    Free2 jalan2 blog saya eh^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/
    Sudi2 jenguk ye (^____^)

    ReplyDelete
  5. Hahaha,,.. teringat iklan kat sinar fm.. "sampaikan kertas alas goreng pisang pun saya baca kalautiada pilihan.. hehhee..."

    ReplyDelete
  6. @アヌム ちゃん~~
    :) thanks

    ReplyDelete
  7. @Khuzrin Kamarudin
    hahaha..tau takpe..kalau dah memang desperate sangat takde benda nak dibaca jadi camtu lah

    ReplyDelete
  8. Bagus membaca boleh menambahkan ilmu pengetahuan

    ReplyDelete
  9. wah.. bestnyer kamus tu.. :)

    ReplyDelete
  10. gue pun suka membaca..
    terutama majalah dan komik..
    eehehehee

    ReplyDelete
  11. @sop
    ahaha. dia nak yang sama dengan syaza punya :P

    ReplyDelete
  12. @LuLuLaLaLengLeng
    haha propa semua ini :P

    ReplyDelete
  13. Ok la kalau dah dididik sejak kecil. saya pun sejak kecil selalu diberi hadiah buku, jadi sampai sekarang, minat membaca tu masih lagi ada dan kuat.

    ReplyDelete
  14. bagus3..nanti bila ada anak pun, perturunkan jugak kat anak2 :D

    ReplyDelete
  15. sejak ada blog , banyak gak mmbaca ..
    ^_^

    ReplyDelete
  16. @nelly
    huhu..bagus la camtu dik :)

    ReplyDelete
  17. HAHAHA... props je ea suma tuh..kehkehkeh. Psstt...mmg bgs terapkan semangat membaca utk budak². so that bila besa karang dorg rajin membaca :D

    ReplyDelete
  18. @Redbloodsnow
    haha..drama je kak :P

    tp biasalah kan kak..benda baru, mesti nak belek2..tengah dok tunggu order dari takde buat apa, belek2 la buku tu dulu hehe..

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected