Thursday, April 7, 2011

Kerek sangat kot kak. Macam ni ke attitude orang keja kerajaan?

Alkisahnya, pada suatu pagi yang tenang sepoi – sepoi bahasa.

Seorang gadis mengangkat gagang telefon pejabatnya dan mendail nombor tet tet tet tet tet tet tet tet*bunyi dail

Trutt trutt..

Takde jawapan..

Trut truttt..

No answer..

Trutt truttt

没有答案

Trutt truttt

Tiada jawaban

trutt truttt..

“Hello..bla..bla..bla..laut..” *laju

Eh, laut je aku dengar..

“Selamat pagi, saya polan polan polan buat panggilan dari sini sini sini nak mintak ulasan pasal itu itu itu di perairan situ situ situ kat mana perlu saya hantar surat eh? Kat ___situ___ ke, ___sana____ ke atau kat sini je?” Sori, perkara & lokasi terpaksa dirahsiakan.

“Erm. Kat ___sana___

“Oke. Boleh bagi alamat situ tak?”

“Alaa..dia tepi kastam tu..belok kiri je..Kan kalau lalu situ ada kastam kan..kan bila pegi area tu bla..bla..bla..kan ke ada kastam kat tepi tu..haa..tu la tempatnya.”

“(-.-“) Oh..ye ye ..boleh kasi alamat kat situ tak?”

“Amek no tpon”

“Ye?”

“966****

“Eh?” “Err..terima kasih.. . …”

Letak gangang telefon.

Pegi kat laptop.

Google.

Tak mesra alam betol.

Kak. Engkau tu kerja kat jabatan kerajaan. Jangan sombong sangat boleh? Kalut nak p mana ntah. Sembelit ke hapa.

22 comments:

  1. ek eleh...pekerja kerajaan mane tue nk bg pelempang sat!

    lokasi mmg la tau.. nk bgtau alamat pn tkleh..len lah kalau dr bank..mmg la kena zip mulut..hahahaahha

    ReplyDelete
  2. @saya arief
    saya suspek dia sakit perut. tu yang menggelabah semacam je.

    ReplyDelete
  3. @misznorul
    itu la pasainya kakak. nasib baik hati masih suci pagi tu. kalo tak dah berkarung kot kena maki..



    ..dalam hati je la hehe :P

    ReplyDelete
  4. x elok samekn dgn semua kerajaan mcm tu. sbb klu call maybank pon sy pernah kena lg teruk layanan dia. Setiap orang ada masalah sendiri

    ReplyDelete
  5. Segala masalah kat umah atau kat luar kenala sangkut kat pagar opis. Masuk opis dengan mood ceria, xleh campur ngan masalah luar.

    Tapi kita suma manusia...

    ReplyDelete
  6. kalo aku sound deret je kt situ....pastu tanya dia "nak keje ke tanak keje?kat luar sana tu ramai lagi orang nak keje kerajaan ni!"

    ReplyDelete
  7. @Anak Perak
    terima kasih atas teguran. Tapi rasanya saya tak mention 'macam ni ke attitude orang - orang kerajaan' ..orang tu merujuk kepada sorang je kan? hehe.

    oh btw, saya pun orang kerajaan jugak.


    pekerja kerajaan :D

    ReplyDelete
  8. @ParkAir
    rasanya dia tak layan sebab suara saya cm budak2 sangat kot...walauuupun sy dah mention saya buat panggilan dari jabatan mana. ntahlah.

    ReplyDelete
  9. @aza shafiza
    huhu..time tu hati masih suci so boleh tahan sabar lagi :P

    ReplyDelete
  10. communication skill out... =P

    ReplyDelete
  11. @ryan's mommy
    indeed. lain yg orang tanya, lain yg dia jawab.

    ReplyDelete
  12. hempuk je ngan penyapu... hahaha

    siyes tak mesra alam.. hape daa

    ReplyDelete
  13. @kaizenshinobi
    nasib baik baru start keja. belum tensi2 lagi. kalo tak..

    ReplyDelete
  14. i rasa kalau la akak tu ada masalah pun kena la be profesional. dia kerja kot. amanah la sikit. ni buat org menyampah kt dia je -.-

    ReplyDelete
  15. @hudhud
    that's the key. profesional. hmph.

    ReplyDelete
  16. itulah masalah nya bila KERJA, tapi x ikhlas.
    :)

    ReplyDelete
  17. @zaty faisol
    bila buat keja tak ikhlas, hati jadi tak seronok kan?

    ReplyDelete
  18. apsal dia tak jadik operator celcom jek eh.. haha..

    singgah.. :)

    ReplyDelete
  19. @Rafi Nilhan
    haha..operator celcom suma biadap2 eh? LOL

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected