Wednesday, June 8, 2011

DiGi dengan Maxis, yang mana satu pilihan?

Semakin hari, semakin sengit perlumbaan rangkaian – rangkaian operator kat Malaysia ni kan?

Sebelum ni saya guna Hotlink. Then guna DiGi Easy Buddyz pulak. Kenapa saya bertukar ke Digi? well, obviously sebab dapat buat free call ke tiga nombor sesuka hati pada bila – bila masa! Cool kan? Saya ni jenis yang jarang sms tp banyak call. Call pun sekadar dengan ehem ehem (dulu la) dan kawan – kawan pejabat yang jelas sekali Julia je sebenarnya Nyah-Nyah

Time tu saya pakai dua nombor. Satu no hotlink dan satu lagi nombor digi. Seminggu nombor digi, seminggu nombor hotlink. Sampai kawan – kawan tak larat nak marah dah call tak pernah dapat Tongue

Hot tiket (maxis) memang murah gila. Tahun lepas waktu buat reunion, hot tiketlah yang banyak berjasa dengan saya sebab time tu saya kena contact kawan – kawan thru hp. So, tak terbeban la sangat sebab kadar sama rata ke semua rangkaian.



Baru – baru ni saya dengar pasal

Digi Super Reload pulak.

Topup RM15 tapi dapat ini..

digisuperreload

..yang semuanya bernilai RM 75. RM75 tu weh. Sapa nak bagi senang – senang.
[RM75 (– RM25) = perbelanjaan ai seminggu tu uols]

Kepada sapa – sapa yang kaki sms, mms, facebook n twitter inilah masanya untuk anda ambil kesempatan. Belum masuk iklan kat tv lagi rasanya. Tak tahulah kalau dh ada. Tapi setakat ni tak pernah nampak lagi la.

Jadilah orang terawal menggunakan peluang ini. Nanti kalau kawan – kawan cakap kat korang boleh la brag “Ek elle..aku dah tahu lama dah derrr..baca kat blog Cipina

kehkehkeh dan lagi tu promote fbpage Smile with tongue out

Pagi kelmarin check nombor hotlink, sampai mesej promo Maxis Super Sunday (mesej hari sebelumnya) pulak. Cuma spend RM1 je dapat bercakap selama sejam dengan kawan – kawan. Caranya dail 131 012/7******* (maxis saja) dan tada! cakap la hang sampai abeh bateri.

Tengok gambar mouse kat bawah ni :

mouse_kena_gunting
Tengok kabel dia yang tergunting dua Sad smile

Yang ni saya cerita di next entry ye. Doakan supaya Cipina rajin padet blog. Kalau tak, lama lagi lah ‘nanti’ tu =..=’

 

Buat duit dengan Churp2. Jom lah meriahkan industri! 

Pastu ni lagi satu saya konpius, betoi ka? Kongsi dengan kawan pun boleh dapat hadiah? & yang ni ni, fakta ke apa nih? Opera Mini kat hp adalah 6x lebih laju berbanding di browser.

8 comments:

  1. kak ayu pun suka pakai maxis...

    belum lagi beralih ke digi..
    nak buat mcm kamu.. 2,2 guna....

    ReplyDelete
  2. maxis,hotlink,digi dan celcom pernah guna.cuma paling senang ada liputan celcom.

    ReplyDelete
  3. @Citrasa Rinduan
    saya pakai no digi pun sebab call free utk 3 nombor tu je hehe..

    ReplyDelete
  4. @Ali ridha
    kat rumah saya digi lagi clear liputannya berbanding maxis. kalau pakai no maxis, letak kat lantai, orang call sure tak dapat punya.

    ReplyDelete
  5. ouh jimat gak guna digi ni ye.. tapi kawan saya tak ramai guna digi.. pakai maxis je sekarang ni..

    ReplyDelete
  6. @Fitrihadi
    huhu..saya pakai kedua2..cuma sekarang ni lebih kepada digi :P

    ReplyDelete
  7. atok setia dengan maxis dari dulu kini dan selamanya...hihi

    ReplyDelete
  8. @Suhami Ahmad
    maxis dengan digi saya bermadu :P

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected