Monday, June 28, 2010

Bagaimana nak save element “HTML/Javascript” tanpa tajuk di Blogspot

Seriously, tension jugak bila tak boleh save. Huduh jadinya bila terpaksa letak satu karakter dan lepas tu muncul kat page. Meluat betul.

Sawan sekejap kat takleh edit sesuka hati. Thanks Paan sebab bagi idea kat twitter walaupun takde solution sebab dia tak guna blogspot.

Tadi, lepas ping entri ni & berjalan – jalan sekejap kat blog orang lain. Tiba - tiba..

 

Jeng jeng jengg…

 

Jumpa solution pasal ni! Yes!

Mekasih ouhstory pasal entri ni Big Grin

Pastu tengok kat blog Khairi KKS lagi easy the measy.

Nak tau macam mana?

Very the easy the simple mimple pimple dimple kapadia

    1. Page element – Add a gadget
    2. Macam biasa klik kat kotak Edit HTML/Javascript.
    3. Pastu masukkan kod HTML / Javascript yang yu admire.
    4. Kat bahagian kotak tu letak <a></a> ke, <b></b> ke, atau apa – apa je pembuka & penutup kod.
    5. Save!

Senang kan?

Boleh sawan balik lepas ni edit – edit blog Dancing

2 comments:

  1. hua hua hua..
    dah lame buat pon..

    hik hik hik..

    ReplyDelete

Ni dah basuh kaki ke belum?

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
MyFreeCopyright.com Registered & Protected